free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Miben seper Magdi néni? – Sorozati ruhatár

Borsa         Címkék: divat, kritika, ruha, sorozat, tévé 12 hozzászólás

Borsastylist nekiült tévézni, három magyar sorozat szereplőinek a ruhatárát vette górcső alá. Magdi néni gardróbja tökéletesnek bizonyult, de máshol van mit javítani.

Ami külföldön már tökéletesen működik, az nálunk még igencsak gyerekcipőben jár: nők ezrei szeretnének úgy öltözni, mint Carrie Bradshaw vagy Lorelai Gilmore viszont érdekes kérdés lenne, hogy hányan vágyakoznak Mátyás Tilda vagy Pongrácz Barbara ruhatára után, tévéztünk és figyeltünk, hogy aztán kielemezhessük a magyar tv-sorozatok szereplőinek ruhatárát. Górcső alá került három magyar sorozat, a Jóban rosszban, a Barátok közt és titkos favoritunk, az Életképek. Néhány mérhetetlenül izgalmas rész megtekintése után levontuk a végkövetkeztetést, úgyhogy most jöjjön a ruhatármustra Borsa módra, avagy mit hordanak itthon a szappanoperák sztárjai.

Életképek

A Horváth Ádám nevével fémjelzett sorozat igazi kuriózumnak számít a modern kori televíziózásban, ugyanis napjainkban igen ritka jelenségre lettünk figyelmesek, miközben meredten bámultuk a tévét. Az már bevett szokás, hogy a szereplők néhány darabot megtartanak a sorozatban viselt ruháik közül, gondoljunk csak Mr. Big Armani öltönyeire vagy Carrie jó néhány ruhájára. Azonban az egyedülálló jelenség, hogy a szereplők a saját ruháikban köszönnek vissza a tévé képernyőjéről, legalábbis mi ezt gyanítjuk, ugyanis Borsamunkatárs már több darabot felismert Hegyi Barbara ruhái közül, amelyeket a sorozatban is hord. Kétségkívül költségtakarékos megoldás, ennél olcsóbban talán nem is lehetne megoldani ruhakérdést kéthetente keddenként.

www.pluszportal.ro

Ami miatt mégsem bizonyul maradéktalanul jó megoldásnak a készítők által alkalmazott "trükk", az az egyszerű tény, hogy teljesen hihetetlennek tűnik az, hogy egy középiskolai angoltanárnő megengedhet magának egy vadonatúj irhabundát és egy térd fölött érő lakkcsizmát, ugyanis Hegyi Barbarának ez a két darab a sorozatbeli ruhatárának szerves részét képezi. Bár a csizma létére csak nemrég derült fény, ugyanis az általunk megtekintett részekben nem nagyon mutatták a szereplőket csípő alatt. Összességében elmondhatjuk, hogy az Életképek szereplői meglehetősen jól és korukhoz illően öltöznek, de hát valójában valami ilyesmit vártunk Horváth Ádámtól, aki már a Szomszédok alatt is kínosan ügyelt arra, hogy a színészek a sorozatban alakított szerepükhöz hűen öltözzenek, valószínűleg ezért van az, hogy a tanárnőt alakító Ivancsics Ilonát sosem láttuk tűsarkúban és kiskosztümben.

Jóban rosszban

Borsastylist valamilyen furcsa okból kifolyólag vonzódik a különböző kórházsorozatokhoz, nem tudja ugyan megmondani, hogy a jóvágású orvosok vagy a nyitottmellkas-műtétek vonzzák-e, minden estre nagy rajongója a Vészhelyzetnek és A Grace klinikának is. Lesz, ami lesz alapon megpróbálkozott a Jóban rosszbannal is, hátha Pongrácz doktorba is annyira szerelmes lesz, mint annak idején Carter dokiba, azonban valamiért a várt hatás elmaradt. Eleinte nem értette, hogy mi az oka, a sorozat cselekményének a firtatásába nem mennénk bele, aztán rájött, hogy mi hibádzik, egyvalami ugyanis hiányzott neki a sorozatból, ez pedig nem más, mint a vér.

www.port.hu

Ebben a sorozatban mindenki nagyon steril, az orvosokon szinte sosincs vérfolt, a nővéreken mindig makulátlanul tiszta a köpeny, ami nem lenne baj, de ezáltal a sorozat valamiért elveszíti a hitelességét. Pedig aki szereti a sorozatokat, az tudja, hogy mennyire fontos, hogy azonosulni, tudjon a történettel. A jó és minden részletre kiterjedő styling többek között ezért is fontos, mert ki hinné el egy színészről, hogy bányászt játszik, ha sosem szénporos az arca és mindig az élére van vasalva a nadrágja. És emellett a baki mellett már csak hab a tortán, hogy a Judit főnővért alakító Szorcsik Vikit mindig kacéran kivillanó csipkebetétes kombinészerűségbe öltöztetik, vagy az, hogy a főorvos igencsak magas exnejét szinte kivétel nélkül mindig bokavillantós nadrágban látjuk. És akkor az üresen zörgő táskákról még nem is beszéltünk, merthogy a retikül mindig teljesen üres és ebből következően pillekönnyű, vajon valaki elhiszi, hogy vannak olyan nők, akiknek a táskájába bőven elég egy toll és egy pénztárca?

Barátok közt

A kedvencünk maradt a végére, no de nem azért lett a szívünk csücske, mert tökéletesre sikerült a styling, sőt éppen ellenkezőleg, ilyen rosszat régen láttunk. Az örök kotnyeles Magdi néni ruháit imádjuk, a színes száz százalék polyester otthonkáról csak nagy nehezen tudjuk levenni a szemünket, és akkor még nem esett szó a cipőjéről, ami szintén megér egy misét, de a házmester asszonyság ruhatára legalább teljesen megfelel a célnak, ebbe tényleg nem tudunk belekötni. Na de ott van Magdi néni unokája, Tilda, akitől mást sem hallunk, mint hogy alig tud kijönni az igencsak szűkös fizetéséből, ehhez képest minden egyes felsőrészét másmilyen kiegészítővel tudja feldobni, most akkor hogy is van ez?

http://217.113.61.164/baratokkozt,

Egyébként Tilda még a jól öltözött "Barátok" közül való, hiszen ellenpéldának ott van Emma, aki a sorozatban 18 éves kamaszlányt alakít, ehhez képest azonban igencsak titkárnősre vették ruhatárát, körömcipők, unalmas blúzok. Egyvalami egészen biztos: egy érettségi közelében járó fiatal lány nem ilyen gardróbról álmodik. Azonban a barátnője Noémi sorozatbéli ruhatára se kutya, az egyértelmű, hogy a készítők szemében ő az örök lázadó, és ennek a képnek a sorozatban viselt jelmezeknek is meg kell mutatkoznia, emósra vették a figurát több-kevesebb, de leginkább kevesebb sikerrel. A sorozat stylistjának sikerült felhalmoznia jó néhány emósnak vélt ruhadarabot, és ezeket mindenféle koncepció nélkül felaggatta szerencsétlen Noémire, és akkor még a sminkről és a frizuráról még egyetlen szó sem esett.

http://baratokkozt.network.hu, http://baratokkozt.fan-site.hu, www.port.hu

A női szereplők között az igazi kedvencünk, a Rózsa presszó legendás szépségű pultosa, Kinga, akinek valamiért minden egyes adandó alkalommal kivillan a melltartója, értjük, mi hogy a presszó ettől az apró trükktől várja az eladott sörök számának növekedését, de mi szükség van arra, hogy egy férjezett asszonyt éjszakai pillangónak öltöztessenek. Azonban öltözködés szempontjából az igazi ász, kétség kívül Berényi Miklós, aki a szerepe szerint egy mindenre elszánt építési vállalkozó, azonban mi valahogy nem értjük, hogy miért nem bír elszakadni a már 1987-ben is divatjamúltnak számító rövid ujjú ing-nyakkendő kombinációtól, amit olykor-olykor még egy bőrmellénnyel is felturbóznak a stylistok, és akkor a mintás selyempizsamájáról még nem is beszéltünk.

Összességében van baj bőven sorozat fronton, az egyikből hiányzik a styling, a másikból a hitelesség, a harmadik pedig úgy rossz ahogy van.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés