free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A bikini az oka

Borsa         Címkék: bikini, felmérés, férfiak, tanulmány, tudomány 0 hozzászólás

Egy amerikai tanulmány szerint a bikinis nők látványától a férfiak agyában az eszközhasználatért felelős terület aktiválódik, a szociális érzékelés inaktív marad.

Egy, a férfiak viselkedésével foglalkozó, új, amerikai tanulmány szerint a pasikat a bikinis testek látványa ösztönzi arra, hogy szexuális tárgyakként tekintsenek a nőkre - írja a National Geographic. A Princeton Egyetemen végzett kutatások kimutatták, hogy ha a férfiaknak bikinit viselő nők képeit mutogatják, agyukban aktiválódik az eszközhasználatért felelős terület, és a fogásra, nyomásra asszociálnak.

Susan Fiske pszichológus és kollégái 21 heteroszexuális férfi bevonásával végezték el a tesztet. Az önkénteseknek teljesen felöltözött illetve alulöltözött nők és férfiak képeit mutogatták. A résztvevők leginkább a fej nélküli, bikinis női testeket ábrázoló képekre emlékeztek, még akkor is, ha azokat csupán kéttized másodpercig látták. A legmegdöbbentőbb felfedezés azonban az volt, hogy a bikinis fotók láttán a férfiak agyában a szociális észlelésért felelős régió inaktív maradt. Ez pedig - Fiske magyarázata szerint - azt jelzi, hogy miközben szexuálisan vonzónak találták a képen szereplő nőket, egyáltalán nem gondoltak rájuk úgy, mint értelmes, érző lényekre. Az ilyesfajta agyi inaktivitást a tudósok olyan esetekben figyelték még meg, amikor a teszt alanyainak hajléktalanok illetve kábítószerfüggők fotóit mutogatják.A pszichológusok azt javasolják, hogy végezzenek egy hasonló kísérletet nőkön is, nekik azonban nem alulöltözött pasik képeit kellene mutogatni, hanem olyan fotókat, amelyeken a jómódúság szimbólumaival - például drága autókkal - láthatók a férfiak.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés