free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyilokpornó és játékerőszak

HT         Címkék: demokrácia, erőszak, internet, játék, számítógép 0 hozzászólás

A virtuális erőszakról és annak a való életre gyakorolt hatásáról számos tanulmány megemlékezik. Jogszabályaink is vannak. Mégsem egyszerű.

A számítástechnikának hála, manapság akárki online autóversenyezhet, vagy pókercsatázhat, vagy második életeset játszhat, esetleg nyaralhat VR-felszerelésben. Mondjuk egy virtuális nyaralás gazdaságos megoldás lehet az egész család részére, főleg így, válság idején. Ja, és szexelhet is. Viszont illegális dolgot művel az az illető, aki megerőszakolja a játékostársát például a Second Life-ban.

www.mobygames.com

Furcsa dolog ez a demokrácia, bármit is jelentsen ez a szó, meg hogy szabadság, egyenlőség, testvériség, meg hogy elidegeníthetetlen emberi jogok. Például mennyivel elítélendőbb fegyverrel kényszeríteni egy tálibot arra, hogy gyakorolja a népakaratát, mint online számítógépjátékozáskor virtuálisan megerőszakolni egy másik csapatjátékos avatarját, akár csoportosan is. Mindegy. És az sem fontos, hogy van-e különbség a szabadság és a szabadosság között, meg az sem, hogy mennyivel legálisabb egy zombiölős, mint egy gyilokpornós erőszakjáték. A demokráciák törvényeit emberek hozzák, és emberek nem tartják be, ezért olyan sokszínű és változatos, mint mink magunk. És ezért eshet csorba a demokrácia élén, pedig nem is balta. És ezért fordulhat elő olyasmi, hogy a Rapelay nevű számítógépes játék, amit Japánban még simán demokratikus törvények legalizálnak, az itthon kiveri a biztosítékot még a legszabadelvűbb felhasználónál is, sőt a virtuális erőszakjátékot az EU és az USA tagállamaiban demokratikus törvények illegalizálták.

www.abc.net.au

Mindenki ismeri azt az érvelést, hogy a virtuális erőszak vagy az erőszakos játékok lehetővé teszik az agresszió ártalmatlan levezetését. Ennek ellenére különböző emberekre különböző hatást gyakorolhat ugyanaz a látvány, és azt is mindenki tudja, hogy általában az erőszakjátékok vagy a szexjátékok és mémjeik mindenképp emléket hagynak a felhasználóikban. Az most nem fontos, hogy egy illető agya nem véletlenül reagál ugyanúgy a valós helyzetekben, mint a virtuálisakban, mert az erőszakos és szexelős számítógépes játékok piacán nem érvényesek a való világ prűdériái. Például a virtuális szex erkölcsi szabályai - biztosan azért, mert a VR-biznisz első számú fejlesztője is pasi volt – sokkal megengedőbbek a valódiénál. Ennek ellenére a Rapelay-t még a felnőttek sem vehetik meg legálisan itthon, fájlcserélőkön érdemes kutakodni, meg akad néhány fizetős warez oldal is.Azon most nem érdemes elgondolkodni, hogy melyik a durvább például egy kiskorúnak, ha szex- vagy horrorfilmet néz, vagy ha Death Race-t játszik, vagy ha elmesélik neki a Piroska és a farkast, mert az alap, hogy még nemi érdeklődésből sem való például egy kis tizenöt évesnek semmilyen virtuális nemi erőszakolós játékprogram. Egyébként is: a gyermekeknek az erőszakot ábrázoló számítógépes játékokkal, filmekkel szembeni védelméről az EU illetékesei két éve tanácskoztak utoljára. Akkor úgy döntöttek, hogy egységesen lépnek fel a legálisan elérhető, agressziót közvetítő filmek, számítógépes vagy az internetről letölthető online játékok ellen. Sőt, ér nemzeti szinten megtenni mindent annak érdekében, hogy tiltsák ezen filmek és videojátékok gyártását, valamint forgalmazását, és üldözzék e szabályok megsértőit. A jelenleg érvényes demokratikus szabályok szerint az összes számítógépes erőszakjáték feketelistás, nincsen egységes tiltás, a cenzúra tagállami hatáskörben van.

http://krl451.blogspot.com

Torrent ide, warez oda, de mindenki megnyugodhat, mert demokratikus törvényeink védik a kiskorúakat például a Rapelay-től is, sőt még a felnőtteknek sincs joguk ahhoz, hogy virtuálisan nemi erőszakolósat játszanak, nemhogy igaziból. Az most nem fontos, hogy mekkora sokk a nemi erőszak, meg hogy a virtuális vagy a valós nemi erőszak a nagyobb trauma-e, de egy illetőt elraboltatni, elkábíttatni, théta-állapotban tartatni, fejmonitorba és érzékelőkbe drótoztatni, majd szeretkezni vele még a közvélemény szerint sem szép dolog, még virtuálisan sem. És senkit nem ér online kuncsaftokért virtuálisan prostituálni. És nem ér az egyidőben neten lévő bedrótozott egyedek tudatmanipulálása sem.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés