free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Turkálókörkép

Borsa         Címkék: beszámoló, divat, ruha, turkáló, üzlet 11 hozzászólás

Vannak olyanok, akik a bálabontás szó hallatán mérhetetlenül izgatottá válnak, mi ugyan nem tartozunk közéjük, de szerintünk is vannak tuti turkálók Budapesten.

A turkálás életforma – tehetség, elszántság, türelem és persze egy jó adagnyi szerencse is kell hozzá, viszont ha igazi tuti darabot találunk, akkor már egyáltalán nem bánjuk, hogy órákon keresztül térdig mászkáltunk mások levetett holmijában. Mi a Borsánál ugyan nem égünk turkálási lázban, kivételt képez ez alól Borsafotós, aki igazi turimegszállott lett, de azért van néhány tuti hely a tarsolyunkban, amit most közhírré teszünk. A végén pedig Borsastylist mérhetetlen nagylelkűségről tesz tanúbizonyságot, hiszen bemutatja, a kedvenc turkálóját. Körbenéztünk a városban, és összeszedtük Budapest legjobb turkálóit, lesz köztük nagy és kicsi is, sőt olyat is találtunk, ahol a Dallas összes jelmeze fellelhető. Turkálás indul.

Az utunkat a Kálvin tér közelében lévő Ruhagalériában kezdtük, a hely nem ismeretlen a régi motorosok számára, jelmezekben és kalapokban kétségkívül ők a legjobbak. Külön szeretjük a helyben, hogy van lehetőség árucserére, és ha hirtelen döntésképtelenné válnánk a végtelenül kedves eladók félre is teszik a kiválasztott portékát. Kimondott bálabontási időpont nincs, ugyanis a tulajdonosok nem szeretnék, hogy a vevők a hét egy adott napján megrohamoznák a boltot, és egymást összetiporva mazsolázzák ki a legjobb darabokat. Ezt elkerülendő mindennap kerülnek ki új kincsek a fogasokra. A tegnapi nagyvizitünk alatt mi jó néhány átmeneti kabátot láttunk, mindenféle méretben és színben, és a legnagyobb meglepetésünkre igazi árú dömping volt A vonalú miniruhákból és tunikákból.


Nézegess budapesti turkálókat!

De annak sem kell tovább kutatnia, aki szárit szeretne magának, ugyanis a bolt repertoárjában állandóan szerepel az indiai népviselet, a szivárvány összes színében, és most féláron. Mégsem ez az igazi specialitása a nem túl nagy boltnak, ugyanis mi sokkal lelkesebbek voltunk a kalapok és a színházi kellékek láttán, ami ugyan utcai viselésre teljesen alkalmatlan, de jelmezbálba tökéletes választás. Ehhez a bolthoz türelem kell, ráadásul nem is kevés, ugyanis a viszonylag kis helyre elképzelhetetlenül sok árut pakoltak be az eladók, de azt, hogy igazi kincsekre is bukkanhatunk mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy fiatal lánynak mellettünk éppen egy tökéletes állapotban lévő türkizkék velúr GAP táska akadt a kezébe. Anyukáknak külön jó hír, hogy gyerekruhák is vannak, szinte fillérekért.

A turkatérkép következő pontja a Kaméleon volt, ahol pechünkre éppen a nagy tavaszi bálabontás előtti napon érkeztünk, ezért néhány ott ragadt téli kabáton és ingen kívül mással nem igazán találkoztunk. A cégnek egyébként két boltja van, az egyik a Rákóczi úton, a másik az Erzsébet körúton – mi a másodikat ajánljuk, mivel ott három szinten válogathatnak a vásárlók. Borsastylist nem volt elhalva a kínálattól, de Borsafotósnak elakadt a szava a jó minőségű és szemtelenül olcsó öltönyök láttán. Havonta egyszer teljes árucsere van, amelyről az üzlet saját internetes oldalán kaphatunk tájékoztatást, de a forgalomtól függően mindennap kerülnek ki újabb darabok.A hatalmas árukínálat miatt, igazán kitartónak kell lenni, ahhoz, hogy néhány ténylegesen értékelhető darabra találjunk, de egy próbát megér, lesz ami lesz alapon, ráadásul az eladók végtelenül kedves fiatal srácok. Egyetlen negatívumként csak azt jegyeznénk meg, hogy sajnos nincs mód árucserére, a tulajdonosok ugyan próbálkoztak vele, de a gyakori visszaélések miatt beszüntették, és hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem értjük meg.
 
A harmadik turkálónk, ismét egy hatalmas, háromszintes monstrum volt, mégpedig a Rákóczi úton található Sik-sik, ami valamiért korábban Tuti-turi néven élt a fejünkben. Itt aztán tényleg van minden, királykék estélyi a nyolcvanas évekből, matyó hímzéses blúz néprajz szakosoknak, katonai gyakorlónadrág utcai garázdálkodáshoz és ez még csak a jéghegy csúcsa. Ugyanis egy külön szintet szenteltek a tulajdonosok az elborultabbnál elborultabb ruhákhoz, az egész olyan, mint egy nagy divattörténeti kiállítás, gyanítjuk, hogy a Dallas és a Dinasztia teljes jelmeztára fellelhető, de Szomszédok Mágenheim Julcsijának néhány diszkószettje is helyett kapott a rohamsisakok között.Ha vásárolni nem is tudtunk, de az biztos, hogy nagyon jól mulattunk. Egyébként aki elég szemfüles az fillérekért találhat itt egyedi darabokat, Borsastylist vett már a Sik-sikben 1000 forintért etno mellényt és 400 forintért lila kötött kendőt. Az árukészlet hetente – hétfőnként – cserélődik, a hippirészleg kivételével, ahol folyamatos a feltöltés. Cserére sajnos itt sincs mód, viszont levásárolhatjuk a nem tetsző ruhadarab árát.
 


Sorban a negyedik hely az Arany 17 volt, ami egészen meglepő módon az Arany János utcában található. A kicsi alapterület senkit ne riasszon el, ugyanis a leválogatott árukészletben jó néhány ígéretes darabra bukkantunk, GAP pulóver, Marks and Spencer kabát, és mind szinte vadonatúj. A kis bolt inkább hasonlít egy butikra, mint turkálóra, ami érthető is, hiszen a tulajdonosok a bankszférában dolgozókat célozták meg. Ennek megfelelően az Arany 17-ben inkább elegáns darabokat találnak az arra járók, míderek, selyemblúzok, muszlin felsők, és mind tökéletes állapotban. Egy elegáns turkálóhoz méltóan itt sincsen bálabontás, sőt az eladók az igényekhez mérten csak válogatott holmikat tesznek ki a polcra.

1. Turkálókörkép
2. Borsastylist kedvenceLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés