free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szoknyák, kompromisszumokkal

kirakat@borsa.hu         Címkék: divat, probléma, stylist, szoknya, tanács 0 hozzászólás

A Borsa stylistja nem csak általánosan, egy-egy témát kiemelve segít a harmonikus öltözködésben. Bárki megtalálhatja őt személyre szabott, konkrét kérdéssel is.

stylist

Ajánló

Saját stylist a Borsaolvasóknak!

A BorsaStylisttól, Pácsonyi Daniellától lehet kérdezni. A BorsaStylist segít öltözködni. A BorsaStylist megmondja, hogy mit igen és mit nem. Mindezért csak annyit kell tenned, hogy az alábbi címre elküldöd a kérdésedet, problémádat és vársz türelemmel, hogy hívjunk. Mert hívunk, mindenki sorra kerül.

Előre, az ízléses öltözködésért!

Ide írj neki: kirakat@borsa.hu

Kedves Borsastylist, eléggé alacsony vagyok, ezért az összes nadrágból és szoknyából le kell vágni, hogy ne legyen előnytelen, viszont azt vettem észre, hogy néhány fazon torzul, amikor átalakíttatom. Tudnál esetleg segíteni abban, hogy melyek azok a fazonok, amelyek biztosan nem változnak meg az átalakítás alatt?Köszönöm, Ildi

Kedves Ildi,
    
vannak ugyan olyan fazonok, amelyek jól bírják az átalakításokat, de igen kevés van közülük, amelyik lemondás nélkül átalakítható. Az, hogy egy adott ruhadarab átalakítható-e vagy sem, annak is függvénye, hogy milyen anyagból készül. De kezdjük először a fazonnal.

A szoknyáknál át lehet alakítani a teljesen egyenes szabású és az A vonalú darabokat, de ezeknél az is megoldás lehet, hogy egy számmal kisebbet veszel, mint a saját méreted. Ettől kicsit feljebb csúszik a szoknya és csípő helyett derékfazonú lesz. Rakott és ceruzaszoknyával azonban nem érdemes próbálkozni, mert elég nagy az esély arra, hogy torzul a fazon. A nadrágok esetében jó alakíthatóak a trapéz és az egyenes szárú darabok, azonban csőnadrággal és répaszárral merész vállalkozás próbálkozni.

Anyagok tekintetében érdemes figyelni arra, hogy mennyire foszlik az adott alapanyag, a muszlin és a selyem például tipikusan olyan anyagok, amelyekkel a felhajtás során kimondottan óvatosan kell bánni. A szövet, a farmer és a gyapjú jól viselik a kisebb átalakításokat, azonban a rugalmas anyagokkal jó lesz vigyázni.

Ami pedig a legfontosabb, ha nincs tapasztalatod a felhajtások terén, akkor bízd szakemberre, ugyanis mindegy, hogy milyen technikával rövidítik meg a szoknyát vagy a nadrágot, felvarrás vagy egyszerű felvasalás, kell-e bele koptatópánt, vagy esetleg mikrózni kell-e az anyagot. Ezeket legtöbbször mi magunk nem tudjuk eldönteni, ezért mindenképpen elkél egy jó szakember.

Remélem, segítettem.

Üdv, Daniella


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés