free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Balenciaga

Borsa         Címkék: balenciaga, divat, ismerdmeg, kollekció, ruha 0 hozzászólás

A Spanyolországból származó divattervező nevével fémjelzett divatház 1968-ban bezárta kapuit, de egy pimasz francia feltámasztotta hamvaiból. Ismerd meg.

Cristobal Balenciaga 1895-ben született a spanyolországi Baszkföldön. Mivel édesanyja varrónként dolgozott, így a fiatal Cristobal már egészen fiatal korában megismerkedett a szakma fortélyaival. Tehetségére felfigyelt a falu egyik leggazdagabb asszonya, és pártfogásába vette Balenciagát, finanszírozta a tanulmányait, így az ifjú tervező nemcsak gyakorlatban, de elméletben is el tudta sajátítani a szakmát. Az madridi iskola elvégzése után San Sebastiánba költözött, és megnyitotta első saját üzletét, 1919-ben.

www.egodesign.ca, www.style.com
Ismerd meg a Balenciagát

Balenciagának nem kellett a spanyol királyi családnál nagyobb reklám, egyik évről a másikra Spanyolország egyik legfelkapottabb tervezője lett. Azonban a hazai karrier a spanyol polgárháborúnak köszönhetően kettétört, ezért Balenciaga Párizsba költözött, és a francia fővárosban nyitotta meg legújabb szalonját 1937-ben. A világháború előtti csendben ugyan volt jó néhány ügyfele, de az igazi siker még váratott magára. Igazi aranykorát az 1950-es évekre érte el, amikor piacra dobta tunikáit és empire vonalú ruháit. Haute couture szalonjában hosszú sorban álltak a különleges ruhákra vágyó nők, azonban a prêt a porter ruhák divatba jövetele után kiábrándult a divatszakmából, és 1968-ban bezárta saját nevével fémjelzett divatház kapuit.

A bezárást követően így nyilatkozott: "Már nincs senki, akit érdemes lenne öltöztetni." Sokan azt hitték, hogy a márka örökre eltűnt a divat süllyesztőjében, azonban 1997-ben Nicolas Ghesquière-t nevezték ki a divatház élére. A fiatal tervező a lehető legjobb mesterek mellett szerzett gyakorlatot, dolgozott Gaultier és Mugler mellett, de a Trussardi vezető tervezőjeként ismerte meg a szakma. A 2002-ben bemutatott tavaszi–nyári kollekciójának kedvenc darabja egy zöld selyemnadrág volt, ami a szezon legtöbbet másolt darabja lett.

www.photobucket.com, http://msnbcmedia2.msn.com, http://content.coutorture.com

Azonban szerintünk minden idők egyik legjobb Balenciaga-bemutatója a 2007-es őszi–téli kollekció volt, ahol tökéletesen szabott szűkített kosztümöket és lovaglónadrágokat láthattunk. A jóvágású tervező ruháit olyan hírességek hordják, mint Calista Flockhart, Jennifer Connelly, de az igazi rajongója Nicole Kidman, aki még esküvői ruhájául is egy Balenciaga darabot választott. Az idei kollekciójában azonban mi csalódtunk egy kicsit, ugyanis a korábbi ruháival ellentétben ezek igencsak extrémre, már-már hordhatatlanra sikeredtek. Fényes páncélszerű ruhák és kényszerzubbonyra emlékeztető felsőrészek jellemzik a felvonultatott darabok nagy részét. Nekünk nem jött be, de nem adjuk fel, várjuk a következőt.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés