free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sminkiskola sokadik rész: az ecsetek

Borsa         Címkék: ecset, rúzs, smink, szépség, tipp 2 hozzászólás

Bemutatjuk, mi mire jó, és gyorstalpalón végigvesszük, hogyan tároljuk, tisztítsuk az ecseteinket, ha már megvettük. Jó sokféle van, de látni az alagút végét, nyugi.

Az elmúlt hetekben pirosítottunk, megnéztük, a menők milyen sminkben szaladgálnak a kifutón (pontosabban ezt fordítottuk le házi verzióra), volt rapid smink reggeli rohanósoknak, de adósok vagyunk egy fontos kellék bemutatásával. Ez pedig a nagyszerű ecset. Nyugalom, képzős diploma nélkül is konyíthatunk valamit a mesterséghez, ecsetelhetünk, púderozhatunk, rúzsozhatunk alapfokon – képben lenni az alapokkal, melyikkel mi a teendő, ez elsőre bőven elég is lesz. No, lássunk hozzá.


Így kell a sminkecseteket használni

Nehezítésképp kapásból több ecsettel ismertetjük meg a hűséges Borsaolvasót, de nem azért, hogy fölvágjunk, egyszerűen csak hogy rálássunk az ecsetek hierarchiájára, hogy lám, ezek vannak a piacon, ez erre jó, az amarra. Nem kell mindjárt egy egész arzenált beújítani, de a fürdőszobánktól (flancosoknak a fésülködőasztaltól) távol jó, ha a neszesszerben megbújik pár ilyen.

Hogyan válasszunk?

Jogos, mi is ezt szegeztük neki először Borsasminkesnek. Első és legfontosabb: az ecsetek minőségét az határozza meg, hogy valódi szőrből vagy szintetikus anyagból készültek-e (itt most nem térünk ki az állatvédelemre, próbálunk mi is arra gondolni, hogy nem e célból fogják be az ártatlan mókusokat, pont). Az oridzsi drágább, de puhább, és használni is könnyebb. A szintetikusoknál észnél kell lenni: figyelni kell, hogy az ecset feje szépen legyen kialakítva, a szálak végei precízen rendeződjenek formába, különben oda az egész, hiába van meg bennünk a festői tálentum. És itt jön a képbe a forma: még a szőrösöknél is alaposan vizsgáljuk meg, szép egyenletesek-e a végek, ez a végeredmény szempontjából kardinális kérdés, és ha már költünk rá, legyen olyan az az ecset.

Alapozóecset

Van szintetikus és szőr, de ebből az elterjedtebb a szintetikus. Könnyebben eloszlik és egyenletesebb a szintetikus. Általában lapos formájú, vékony szálú, alapjában a vége felé elvékonyítva. Itt is van vastagabb, tömörebb (1), amivel sebesebben dolgozhatunk. De kisebbel (2) is elérhetjük a megfelelő eredményt, csak tovább tart az alapozás.Durva tapintásút soha ne vásároljunk, mert dörzsölni fogja a bőrünket. Korrigáláshoz használhatunk kisebb fejű, lapos ecsetet, ezek az úgynevezett korrektorecsetek (3), szem alatti karikákhoz a legjobbak, de kisebb bőrhibák elfedésére is bevethetjük.

Púderecset

Ha van rá mód, ebből is szőröset válasszunk. Minél nagyobb a fej (1), annál gyorsabban lehet vele dolgozni, de pusztán ezért nem szükséges egy gyerekfej méretűre szert tenni, beérhetjük egy kisebbel (2) is.Ennek puhának kell lennie, de csak annyira, hogy azért legyen tartása. Könnyed, gyors mozdulatokkal vigyük fel vele a porpúdert vagy a kőpúdert.

Pirosítóecset

Lehetőleg valódi szőr pírecsetet válasszunk, mert a szálaknak jobb a tartásuk, és jobban tudjuk satírozni a pirosítót az orcánkon. Ha lehet, felejtsük el a szintetikus ecsetet, mert a szálak jóval puhábbak, és használat közben szét fognak állni, és oda is kerül a pirosító, ahová egyáltalán nem szeretnénk.Kétféle fejtípus van: az egyik a kerek (3), a másik a ferde (2). A kerek formájúval inkább kerekebb formát tudunk kialakítani, a ferdével hosszúkásabbat. Létezik gyárilag festett szőrű ecset (1) is, de figyelem! Nem ér bedőlni a csicsás külcsínnek, Borsasminkes szerint ezek többnyire hitványabb minőségűek.

1. Sminkiskola sokadik rész: az ecsetek
2. SzemecsetekLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés