free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Visszafogott divathét Milánóban

Borsa         Címkék: beszámoló, divat, fashionweek, milánó, ruha 1 hozzászólás

Párizs után Milánó a második nagy kedvencünk, legalábbis ami a divatheteket illeti. Pizza és ready-to-wear a divat fővárosából. Borsatudósító Milánóból jelentkezik.

Londonban kicsit csalódtunk, nem vagyunk ugyan túlzottan finnyásak, mégis kicsit többet vártunk. Ezért a Milánói Fashion Weeket különösen nagy izgalommal vártuk, talán Párizs óta nem éreztünk ehhez hasonlót, New Yorkot is szerettük, de valahogy mindig azt éreztük, hogy igazi nagy felhajtásban Milánóban lesz részünk. Igazunk lett, Milánó, ami mindent visz, a nagy divatházak bemutatói egymást érik, a sztároktól csak úgy hemzseg a város, és akkor a pizzáról még nem is beszéltünk. Beszámoló az olaszok méltán híres divathetéről a Milánó Fashion Weekről.

A program eddig Milánóban volt a legsűrűbb, de ismerve az olasz divat múltját és a városban található divatházak számát, nem volt meglepetés. Eddig átlagosan 2-3 divatbemutatót néztünk meg, ami nem volt ugyan erőltetett menet, de azért a nap végére mindig elfáradtunk rendesen. Ehhez képest Milánó a főiskolai éveinkre emlékeztet minket, amikor reggeltől estig előadásokra rohantunk, figyeltünk, jegyzeteltünk, este pedig fáradtan estünk be az ágyba. Ugyanis a korábbiakkal ellentétben itt már reggel kilenckor is voltak bemutatók, és igencsak sietnünk kellett, ha nem akartunk lemaradni az előre megbeszélt divatházak bemutatóiról, bár a késésekkel mindig kellett számolni. Legzsúfoltabb napunkon öt bemutatót néztünk meg, és három szelet pizzát ettünk papírtányérról.
 
http://content.coutorture.com
Armani - Még több képet találhatsz a galériában

Az első hivatalos programunk Giorgo Armani bemutatója volt, az haute couture kollekcióját már megcsodáltuk Párizsban, ezért az igazat megvallva a mostanitól nem vártunk túlzottan sokat. Nem azért, mert mi lennénk a divat szigorú kritikusai, hanem azért, mert szerintünk a Párizsban látottakat szinte képtelenség felülmúlni, pedig alapszabály az, hogy a ready-to-wear és az haute couture bemutatókat nem szabad összehasonlítgatni, ugyanis két teljesen különböző világ.

Az idei őszi–téli kollekció ugyan meglehetősen komorra sikeredett, ami a színeket illeti, mégis szinte az összes felvonultatott ruhát szerettük. Valószínűleg London után ki voltunk éhezve a tökéletesen sminkelt modellekre és a hordható ruhákra, amit ezen a bemutatón maradéktalanul megkaptunk. A ruhák minik voltak, és a maguk módján kacérok, de mégis mindegyik végtelenül elegáns volt és nőies. A szabásvonal a klasszikus olasz derékszabás, az anyaghasználat kifogástalan, és ahogy elnézzük a tükörbársonyt, idén télen már nem tudjuk megúszni. Az egyetlen kissé szokatlan kiegészítő térdzokni, ami nekünk ugyan nagyon bejött, mégis csak nehezen tudjuk elképzelni, hogy lesz olyan magyar nő, aki a kiskosztümhöz és a tűsarkúhoz térdzoknit választ, ehhez ugyanis nemcsak bátorság de tökéletes láb és 180 centis magasság is kell. Kedvenc darabunk persze itt is volt, bár az igazat megvallva nehéz volt a választás. Az abszolút befutó egy nyomott virágmintás, nyakánál masnival díszített kabát lett, valamint egy fekete tükörbársony ruha, zakóval és anyagában hozzáillő kesztyűvel.

http://content.coutorture.com
Missoni

Armani tökéletesre sikerült bemutatója után fél óránk volt átérni a Missoni bemutatójára, rohantunk, ahogy csak bírtunk, ekkor ugyanis még nem gondoltuk volna, hogy tíz percnél többet késik egy-egy bemutató. A divathét végére tökéletesen hozzászoktunk, a harminc-negyven perces csúszásokhoz, ezért a második naptól kezdve mi is visszavettünk a lóversenytempóból, és olaszosra vettük figurát. A Missoni-ház bemutatójától sem vártunk túlzottan sokat, ugyanis be kell vallanunk, hogy ez a divatház azon kevesek közé tartozik, amelynek a ruhái nem igazán villanyoznak fel minket, a kötött holmik ugyanis viszonylag távol állnak tőlünk. És a Missoni kétségkívül azokról híres. Hosszú sálak, kötött ruhák, pulóverek és szoknyák jellemezték a bemutatót, és mindezt visszafogott színekben, de legalább nem csalódtunk. Megnéztük, értékeltük, de nem igazán sikerült megszeretnünk az egy sima egy fordított irányvonalat. A felvonultatott ruhák mindegyikéről sütött, hogy kiváló minőségű alapanyagból készül, és nemcsak látszatra meleg és kényelmes, de ezzel együtt valahogy mégsem a mi világunk.
 
http://content.coutorture.com
Ferré

A második napot Gianfranco Ferré bemutatójával kezdtük, díszes és harsány ruhákat vártunk, hatalmas fényűzéssel megspékelve. Ehhez képest kicsit az volt az érzésünk, mintha egy gyászruhákat forgalmazó cég bemutatójára ültünk volna be. A megszokott színek és minták még csak mutatóban sem voltak jelen. Eléggé nyomasztó hír lenne, ha kiderülne a milánói divathét második napján, hogy mindannyiunk mumusa, a gazdasági válság a kifutókra is betette a lábát. Ugyanis Ferrénél ezt éreztük, az anyagválasztás és szabásvonal ugyan Armanihoz hasonlóan itt is kifogástalan volt, mégis maradt egy kevés hiányérzetünk. A bemutatott darabok nagy része túlságosan gyászosra sikeredett, és ezen a modellek feketére festett szemöldöke és szigorú tekintete sem segített. Láttunk már Ferrétől fényűzőbb darabokat is, ezért mi úgy sztrájkoltunk, hogy nem választottunk ki egyetlen kedvenc darabot sem.

http://content.coutorture.com
Burberry

A Burberryhez leginkább a tökéletes szabású kabátjaik miatt mindig gyengéd érzelmek fűztek minket, ezért – őszi–téli kollekció lévén – különösen nagy izgalommal vártuk, hogy mivel rukkol elő a Burberry kabátfronton. Nem csalódtunk, a kifutón egymást érték a tökéletes szabású ballonkabátok őszre és a gyapjúból készült derékban szűkített darabok télre. A Burberryben nem lehet csalódni, mindig azt hozzák, amit az ember elvár tőlük, ebben az esetben nem számítottunk harsány, túldíszített darabokra, angol eredetű divatházról lévén szó, sejtettük, hogy itt a klasszikus vonalé lesz a főszerep. Nehezen választottunk kedvenc darabot, ugyanis a kabátok nagy része szinte tökéletesen passzolt volna a meglévő ruhatárunkhoz. Szerettünk egy virágmintás, deréktól bővülő selyemruhát és a hozzátartozó fekete kabátot, és közel került a szívünkhöz egy derékszabású kétsoros gombolású fényes anyagból készült kabát is.
 
http://content.coutorture.com
Jil Sander

A második napot Jil Sander feltűnően visszafogottra sikerült bemutatójával zártuk. Az igazat megvallva az ő ruhái nekünk mindig túl férfiasak voltak, ezért valamiért, csakúgy, mint a Missoni esetében, itt sem vártunk sokat. A ruhák ugyan tényleg végtelenül egyszerűek voltak, mégis a legtöbbet szó nélkül elfogadtuk volna. A hibátlan, top kategóriás anyagairól híres divatház a mostani kollekció esetében is különösen figyelt az anyagválasztásra. Tökéletes gyapjúszövetek és matt selymek jellemezték a kollekciót. Nekünk különösen tetszett, hogy az egyszerű szabásvonalú és visszafogott színű ruhákat, feltűnő színű, néhol kivillanó bélésekkel dobták fel. Jól mutatott a fekete ruha, napsárga belsővel és a fehér narancssárgával.
 
Az első két nappal kapcsolatban sem voltak kifogásaink, de titkon sejtettük, hogy a java még csak most jön.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés