free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 jó natúr szappan

Borsa         Címkék: lista, natúr, szappan, teszt, tisztálkodás 8 hozzászólás

Napok óta natúr szappanokkal fürdünk, azóta pedig tiszták vagyunk, puhák és jó szagúak, mint a mesében. Nem ámítunk, részletezzük is a nem várt eredményt.

Nem mondjuk, hogy aki még mindig az agyonreklámozott műanyag és bőrpusztító tusfürdőkre esküszik, annak úgy kell, ellenben ajánlanánk méltó konkurenciát. De még milyet! Az irgalmat nem ismerő Borsakommandó és -tesztcsapat ezúttal a natúr szappanokra csapott le, de nem ám olyanok kísérleteztek, akik amúgy is ezeket használják (az objektivitás, ugye), hanem azok a kolleginák és pasijaik véleményeztek, akiktől eddig merőben idegen volt a tisztálkodásnak ez a módja, és eléggé szkeptikusok is voltak az úgynevezett natúr- meg bioimádat övezte kozmetikumokkal. Nem árulunk zsákbamacskát: ilyen végeredménnyel még nem nagyon zártunk tesztet. Gyakorlatilag egytől egyig jelesre vizsgáztak a használt szappankák, a használók meg elégedetten illatoztak, és fogdosták a puha, bársonyos bőrüket.

Akkor a részletekről. Természetes alapanyagokból készült szappanokat teszteltünk, és a következőket figyeltük: mennyire hidratálnak, nem húzódik-e használatuk után a bőr; kellemes illatuk van-e, és hogy ez mennyire marad meg fürdés után; mennyire strapabíró a szappan a gőzfürdőzés során (tartja-e masszívan a formáját); és úgy összességében jól tisztít-e az adott termék. Figyelem! Nem véletlenül nincsenek helyezettek: ezekből bármelyiket (!) szemrebbenés nélkül ajánljuk – szóval akármelyik a kezetek ügyébe akad, próbálkozzatok bátran, és a legesleget nevezzétek ki állandónak.

Alverde

A vadrózsás szappanukkal kísérleteztünk, ezt pedig 190 forintért bárki utánunk csinálhatja. A külseje már felér egy kisebb fürdőszobai díszlettel (gyönyörű csíkozás, gusztusos színek), és mellette szól, hogy tényleg 100 százalékban natúr összetevőket tartalmaz. A tesztelőknek épp nem a vadrózsaillat a kedvence (egyeseket a pacsulira emlékeztet), de ez ízlés dolga, ezért nem jár levonás. Jól tisztít, nagyon bőrbarát, és a puhasággal sem voltak gondjaink. Kemény, derekas teste is van: nem hajlik be az első gőzölős este során. Száraz bőrűek mindenképp próbálják ki.

L'Occitane

990 forintért lehet csak a miénk, de ezért nagyon megdolgozik a szappan. Csak és kizárólag tiszta növényi kivonatokból kovácsolták: sheavajat, rozmaringot és napraforgóolajat találunk benne, és fantasztikus citromos-friss illata van. Olyan üde az ember fürdés után, mint a reklámokban szokás, és egy csoda, amit a bőrrel csinál. Azaz: tényleg puha, tényleg selymes, tényleg tiszta lesz. Rendszeres használata mellett boldogan elfelejthetjük a testápolót. Az állagán pedig látszik, hogy nem spóroltak az alapanyaggal: nagyon masszív darab, nem puhul meg egykönnyen. Az egyik (ha nem a) kedvencünk.

Refan

Mimózás szappan, némi elenyésző szintetikussal (590-be fáj) – de imádtuk. Két fő erőssége van: az egyik a forma. Gömbölyded, szinte tökéletesen kézre áll, öröm vele a kenegetés, és nem mellesleg fantasztikusan habzik. A másik az illata. Úgy hozza ezt a klasszikus szappanillatot, hogy ötvözi egy nagyon finom, gyöngéd édességgel, ami nem fojtó, hanem maga a nagybetűs tisztaságillat. Borsapasinak ő volt a top. Ráadásul az egyetlen, amit este arcon is kipróbáltunk, és nem bukott meg: nem húzta össze a bőrt, finom puhaságot hagyott maga után, amit végképp nem vártunk. Előszeretettel ajánljuk.

Weleda

890 forintért tesztelhetjük, mit tud a 100 százalék bioszappan, aminek az írisz a fő összetevője, de van még benne kamilla, ibolya, levendula és kókusz is. Nagyon karakán, emlékezetes darab, még az érdes férfibőrnek is nagy barátja. Nem a külsőségei miatt, pláne nem az illatáért szerettük, ez tény, de hatékonyságban biztos, hogy dobogós. Szerencsére ez a gyógynövénybolt-szag egész hamar el is illan, úgyhogy ez ne tartson vissza senkit. Biomániásoknak határozottan ezt ajánljuk, tiszták lesznek, üdék, a bőrük meg mint a baba segge. Nekünk elhihetitek.

Yves Rocher

Nézzük a praktikumot: olcsó. A kis kiszerelésű mindössze 190, a normál 690 forintba kerül. A kókuszon és az olajon kívül elenyésző mértékben van benne némi szintetikus, de nagyon jól habzik, kiválóan tisztít, az illata pedig megér egy misét. Nem úgy kókuszos, mint azok a nehéz, émelyítő parfümök, amiket szagolni mindenütt, hanem nagyon könnyű, természetes, friss kókuszillatot ad a bőrnek, és ez a jó érzés még meglehetősen sokáig kitart. Nem szárít, nem hagy maga után ragacsos érzést, és jó vele dörgölni bármelyik testtájat. (Megjegyzés: célszerűbb a nagyobb darabra beruházni, mert a kicsi elég vékony, így hamarabb megadja magát a forma.)
Itt megnézheted a natúr szappanokat.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés