free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Máshogy reagálunk

Borsa         Címkék: agy, felmérés, kutatás, szépség, tudomány 1 hozzászólás

Spanyol tudósok bebizonyították, hogy a nők és a férfiak agya különféleképpen reagál a szépségre. Ennek okát állítólag az őskorban kell keresni.

A madridi San Carlos Klinika kutatói megállapították: a nők és a férfiak agya nem egyformán reagál a szépségre. Míg a férfiaknak egy szép kép láttán csupán csak a jobb agyféltekéje mutat aktivitást, addig a nőknek mindkettő - írja a Guardian.  

A spanyol tudósok tíz nő és tíz férfi bevonásával végezték el a  kísérletet, amelyben különféle módokon szép - tájakat, városi jeleneteket ábrázoló - fotókat, illetve festményeket mutattak nekik, és közben MRI készülékkel mérték az agyi aktivitásukat, így jutottak a fenti eredményre. A szakemberek szerint a két nem agyi aktivitása közti különbség abból adódik, hogy a férfiak illetve a nők agya másképp viszonyul a térbeli információkhoz: míg a férfiak hajlamosak egészében nézni a képet, addig a nők inkább a kisebb részletekre figyelnek.Ennek gyökerei az ősemberhez nyúlnak vissza, amikor is a munkamegosztásban kialakultak a női és a férfi szerepek, azaz a gyűjtögetés illetve vadászat felosztás, amely a két nem részéről más és más esztétikai preferenciákat kívánt meg.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés