free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csokihab tavasziasan, málnával

Ízbolygó         Címkék: csokihab, desszert, kaja, moussechocolat, recept 5 hozzászólás

Télbúcsúztatóként egy jó kis csokihabbal kedveskedünk magunknak és olvasóinknak egyaránt. Gyors, egyszerűen elkészíthető, frenetikus édesség.

Mousse, mint hab, chocolat, azaz csoki. Ez a francia desszert méltán hódít a világ minden táján. Híres éttermek, bárok, kávézók tartják étlapon, nem véletlenül! Aki egyszer kóstolta, azt rabul ejti. Elkészítése egyszerű, gyors, a hatás minden esetben frenetikus. Receptek ezrei keringenek a világhálón is, de köztük még sincs két egyforma. Az alapanyagok tekintetében két iskolát különböztetünk meg. Az egyik követői tejszínnel készítik a csokihabot, míg a másik tábor tojásfehérjével. Én magam is a tojásfehérjés tábort erősítem, igaz, minimális tejszínt én is csempészek bele, hiszen ez krémesíti az állagát. Nagyon pikáns, érdekes az összhatás, ha gyümölccsel aromatizáljuk, de vállalkozó kedvűek bátran próbálkozzanak a gyömbérrel vagy a chilivel is.

Tojásfehérjetipp: a tojásfehérje remekül fagyasztható akár darabonként is. Kis uzsonnászacskóba fehérjét beleöntjük, majd egy másik tasakba is beletesszük, nehogy kifolyjon a fagyasztónkba. A csokihabon kívül készíthetünk belőle Pavlova tortát is, amiről majd a következő héten írok.

Hozzávalók
(4 személyre)


22 dkg jó minőségű étcsoki (70% kakaótartalom ideális) 

2 evőkanál tejszín

7 tojásfehérje
csipet só

3 sárgája

20 dkg fagyasztott málna
esetleg ízesítők: konyak, Grand Marnier, málna, narancs, fahéj, vanília, chili, kardamom stb.)

A csokit a tűzhely legalacsonyabb hőfokán lassan felolvasztom. Közben a tojásokat szétválasztom, csipet sóval a fehérjét kemény habbá verem. A fagyasztott málnát kevergetés közben felforralom, majd amikor már sűrű, szitán áttöröm. Az olvadt csokiban elkeverem a tejszínt, aztán egyesével hozzáadom, és mindig jól elkeverem a sárgáját. Ha ez megvan, kanalanként hozzáadom a fehérjét, és azzal is elkeverem.



Amikor már habos az állaga (ez nagyjából akkor következik be, mire elfogy a tojáshab fele), már csak óvatosan keverjük bele a habot, igyekezzünk ne megtörni! A legvégén adom hozzá a málnavelőt, amit belekeverhetünk, vagy akár rétegezhetjük is vele a mousse-unkat. Poharakba adagolva hűtőbe teszem 1 órára. Ha letelt az idő, kanalazható.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés