free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Elegáns fenékmester

Borsa         Címkék: bemutató, beszámoló, divat, ruha, stumpfimre 4 hozzászólás

Igenis létezik magyar divat, szerintünk van rá remény, hogy újjászülethet. Beszámoló Stumpf Imre bemutatójáról és a tökéletesre szabott hableányszoknyáról.

Az igazat megvallva magyar viszonylatban igencsak elszoktunk már attól, amit a múlt héten a Műcsarnokban láttunk, szerdán ugyanis Stumpf Imre bemutatóján jártunk. A bemutatót a Lakástrend kiállítás sajtómegnyitójával kötötték egybe, nem volt nagy felhajtás vagy szigorú ültetési rend, pedig szerintünk, ha valaki, akkor Stumpf Imre megérdemelte volna.  Ott jártunk, figyeltünk, és most beszámolunk arról, hogy mégis létezik olyan, hogy magyar divat.


Képek a divatbemutatóról

Stumpf Imre eddig csak a fanatikus divatrajongók körében volt ismert. A magyar tervező 2007-ben nyitotta meg szalonját, és nem kell semmilyen puccos, barokk bútorokkal berendezett üzlethelyiségre gondolni, sokkal inkább egy barátságos lakás a belvárosban, amely a békebeli méretes szabóság névre hallgat.A bemutató első felében kosztümöket láttunk, de nem a szokványos unalmas fekete barna darabokat, hanem színeseket, és elegánsakat. Olyan örök klasszikusokat helyez új megvilágításba, mint a ceruzaszoknya (kép 1) vagy Jackie Kennedy ruhatárából ismert csónaknyakú kosztüm (kép 2). Azoknál a daraboknál, ahol a szabásvonalban nincs játékosság ott a tervező az anyagválasztásban próbálta meg elérni a kívánt hatást. Az egyik legjobb példa erre egy narancssárga taft zakó (kép 3) volt, amit a tervező egy hagyományos szabású ceruzaszoknyával kombinált, azonban a különleges, applikált anyag miatt a kosztüm összességében mégsem lesz unalmas. Szerettük az indiai népviseletre hajazó hosszú zakót vastag derékövvel és a hozzátartozó caprinadrágot (kép 4), ami ugyan tényleg csak hosszú lábon mutat igazán jól, de a zakó egyenes szűk szárú nadrággal is tökéletesen megállja a helyét.A nadrágok az itthon slágernek számító csípőszabás helyett egytől egyig derékszabásúak voltak, ami elsőre talán szokatlannak tűnik, de a klasszikus elegancia megköveteli a konzervatívabb szabásvonalakat. Egy olyan zakóhoz, ami alá nem veszünk fel inget, bűn lenne csípőszabású nadrágot választani (kép 5), ugyanis nem jó ötlet megkockáztatni, hogy egy óvatlan pillanatban kilógjon a hasunk. Ha a nappali viseletek közül kellene választanunk, akkor mi egy jackard mintás anyagból készült deréktól lefelé bővülő kabát mellett tennénk le a voksunkat, amely kísértetiesen emlékeztet minket néhány Dior darabra (kép 6), szigorúan az ötvenes évek new look ruhái közül. Bár ennél a darabnál számunkra egyértelműen kiderült, hogy Stumpf ruháit tudni kell viselni, meg kell érni hozzá, ezekben nem illik rohanni busz után, és csapzott haj vagy csoszogó léptek sem igazán passzolnak hozzá.A bemutató igazán nagy durranásait a végére tartogatták, aki ismeri a tervező munkáit, az tudja, hogy a kosztümjei is szépek, de amikkel igazán viszi a prímet azok az estélyi ruhái. Tapasztalatból állítjuk, ugyanis Borsastylist egy Stumpf ruhában mulatott az Operabálon, és előtte sosem gondolta volna, hogy a körte alkatára simán passzolni fog egy csípőt kiemelő combközéptől bővülő ruha. A hableány vonalat Carolina Herrera hozta ismét divatba, és nálunk leginkább Náray Tamás hódolt a fazonnak leginkább, azonban szerintünk Stumpf jobban ért a bő szabású szoknyákhoz. Az estélyik között két nagy kedvencünk volt: egy méregzöld tükörbársony masnis ruha (kép 7), ami erősen hajaz a nyolcvanas évekre. És egy két részes, felül mintás, alul míderből és alul fekete selyemsantung szoknyából álló estélyi (kép 8), amit a felsőrész különleges derékmegoldása tesz érdekessé.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés