free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bőrradírok tesztje

Borsa         Címkék: arc, bőrradír, kozmetika, szépségápolás, teszt 10 hozzászólás

A bőrradírozás nemcsak egy újabb divathóbort, tényleg fontos. Ezért leteszteltünk hét bőrradírt, hogy kiderüljön mivel érdemes ledörzsölni az elhalt hámrétegünket.

A bőrradírozás nem új keletű hóbort, sőt igazából még hóbortnak sem mondható, ugyanis ahhoz, hogy a bőrünkben lévő sejtek megfelelően működjenek, bizonyos időközönként érdemes eltávolítanunk a legfelső, elhalt hámréteget. A bonyolultabb, több hámréteget érintő technikákhoz minden esetben szakemberhez kell fordulni - de ezekről majd a későbbiekben -, azonban az úgynevezett mechanikai hámlasztást vagy szakszóval peelinget mi magunk is el tudjuk végezni egy egyszerű bőrradír segítségével. A különböző kereskedelmi forgalomban kapható bőrradírok közül kiválasztottunk hetet, amelyeket leteszteltünk. Fontos megjegyezni, hogy a mostani alkalommal nem próbálkoztunk professzionális termékekkel, a tesztelt termékek nem csodaszerek, hanem teljesen hétköznapi bőrradírok.


Nézd meg a tesztelt bőrradírokat!

Nem akarunk kozmetikai szaklappá válni, de azért érdemes tisztázni, hogy mit jelent a mechanikai peeling vagy kevésbé flancosan: a bőrradírozás. A mechanikai készítmények úgynevezett csiszoló részecskéket tartalmaznak, ez lehet tengeri só, mandulamag, őrölt habkő, agyag vagy esetleg műanyag gömböcskék, bár mi az utóbbitól kicsit ódzkodunk. Ezek a csiszolórészek fajtától függően hol gyengébben, hol pedig durvábban leradírozzák az elhalt hámsejteket a bőrfelszínről. A csiszolórészek bőrbe dörzsölésével fokozni tudjuk a bőrünk vérkeringését, és az anyagcseréje is javul. Ha sikerül jó terméket választanunk, akkor a bőrünk finomabb és simább lesz, amolyan babapopsis. De ennyi bőven elég a szakmai részből, a lényeg, hogy radírozzunk legalább hetente egyszer, úgyhogy most jöjjön a bőrradírliga hét versenyzőjének csatája.

A tesztelt termékeket a következő szempontok alapján vizsgálta meg a szigorú és végtelenül kritikus Borsazsűri. Mennyire sima utána a bőr? Mennyire dörzsöl? Milyen könnyen lehet lemosni? Milyen hatást vált ki belőlünk az illata? Mennyire tisztítja a pórusokat?

Mennyire sima utána a bőr?

A sima bőr kritériumának minden, általunk tesztelt bőrradír megfelelt. A Clean and Clear mindennapos használatra ajánlott radírja volt a legkevésbé meggyőző ezen téren, de még ez a termék is átment a rostán. Az Avon Sweet Finish névre hallgató cukros bőrradírja nem sok vizet zavart ebből a szempontból, ugyanis a benne található cukorszemcsék annyira aprók, hogy igazából inkább csak simogatták a bőrünket, mint radírozták, de valamilyen csoda folytán a bőrünk a lemosás után mégis puha lett.Ebben a kategóriában a nyertesünk egyértelműen a Lush Ocean Salt bőrradírja volt, amelynek a vivőanyaga – ez az anyag, amit a szemcsék mellé kevernek – szinte azonnal felszívódott, ezért a bőrünk a tengerisó-szemcséknek köszönhetően nemcsak tökéletesre radírozott lett, hanem kellőképpen hidratált is. Egyetlen hibát azonban találtunk nála, mégpedig azt, hogy eléggé erőteljesen csípte a bőrünket, ami a só szemcséknek köszönhető. Az Alverde, a Freeman és a St. Ives bőrradírja szintén jó eredményt ért el, de igazából ettől a három terméktől pontosan ezt vártuk. Az Yves Rocher bioradírja után ugyan végtelenül puha lett a bőrünk, de útközben kiderült, hogy ezzel a termékkel igencsak mellényúltunk, mert bárhova használható, kivéve az arcbőrünket.

Mennyire dörzsöl?

A kategória két abszolút győztese a St. Ives és a Lush bőrradírja. Ezek használata közben tényleg éreztük, hogy kopik az elhalt hámrétegünk. Ebben az esetben egyáltalán nem hátrány, ha a radírozás nem nyújt kellemes érzést. Ezért az Avon barnacukros radírját nem tudtuk igazából értékelni, mert az szerintünk nem dörzsöl sehogy sem, de ebből a szempontból a Clean and Clear műanyag golyócskáival sem voltunk megelégedve.Ezzel szemben a két győztesnél az volt az érzésünk, hogy húsig sikerül hámlasztani a bőrünket. A legjobb persze az Yves Rocher bőrradírja volt, amit a címke alapos elolvasása nélkül kentünk fel, és be kell vallanunk, hogy még a könnyünk is kifolyt, annyira erősen radíroznak a benne található homokszemcsék. Testre tényleg tökéletes, de számunkra kiderült, hogy mindenképpen el kell olvasni, még az apróbetűs részt is. A maradék két termékkel nem volt gondunk, dörzsöltek ugyan de nem volt zavaróan erős.

Mennyire könnyű lemosni?

Azt hittük, ebből a szempontból vizsgálva a termékeket igencsak meg fog gyűlni a bajunk az arcradírokkal. Azonban örömmel jelentjük, hogy mindegyik, általunk kipróbált radír könnyedén lejött a bőrünkről. Ezért ebben a kategóriában nem hirdetnénk győztest, a lényeg, hogy egyik sem ragaszkodott a bőrünkhöz túlzottan.

Milyen az illata?

Az összes szempont közül talán ez a legszubjektívebb, ugyan valakinek bejön a barackillat, valakit viszont kimondottan irritál, de ugyanez igaz a citromra is. És amennyire szubjektív, legalább annyira másodlagos, ugyanis ha valaki megtalálta álmai arcradírját, akkor heti egyszer-kétszer a bársonyos bőrért cserébe kibírja a túlságosan mű barack- vagy citromillatot. Mivel ebből a szempontból a tesztelőinknek sem sikerült egyezségre jutni, ezért itt nem hirdetünk eredményt. Összességében azért elmondható, hogy egyik sem volt zavaróan büdös.

Mennyire tisztítja a pórusokat?

Először tisztázzuk, hogy ezek közül egyik sem csodaszer, az aknés bőr nem lesz tiszta, a mitesszerek bizony egyik radír után sem fognak eltűnni, bármennyire is ezzel hitegetnek minket a cégek. Ezekhez a problémákhoz szakember segítségét kell kérni. Fontos, hogy ezektől a termékektől ne hibátlan, hanem felfrissült arcbőrt várjunk. Ennek a kritériumnak leginkább a Lush arcradírja felelt meg leginkább, őt követi a sorban a St. Ives, a Freeman, majd pedig az Alverde zárja a sort. A többi terméknél hatalmas változást nem tapasztaltunk a használat után. Bár a nagy mellényúlásunk, az Yves Rocher valószínűleg járomcsontig kipucolta az arcbőrünket...Összességében mi négy termékkel voltunk minden szempontból megelégedve, ezek pedig az Alverde, a Lush, a Freeman valamint a St. Ives egy-egy arcradírja, ezek közül nyugodt szívvel ajánljuk bármelyiket, mert radírozni bizony kell.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés