free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Beatles-mesterképzés

Borsa         Címkék: beatles, egyetem, kultúra, oktatás, zene 1 hozzászólás

Egy angol egyetem posztgraduális mesterképzést indít a Beatles témakörében. Közel negyven évvel a zenekar feloszlása után, Liverpoolban.

A liverpooli Hope Egyetem a világon először posztgraduális mesterképzést indított a Beatles témakörében. A város leghíresebb fiainak munkásságával foglalkozó képzés hivatalos megnevezése: "A Beatles, populáris zene és társadalom". "Több mint nyolcezer könyv született a Beatlesről, de komoly akadémiai tanulmány még sohasem született, ezért ez az, amit megcélzunk" - nyilatkozta a Reutersnek Mike Brocken, a populáris zenei tanszék vezető előadója. "Negyven évvel a feloszlásuk után ez a megfelelő idő, és Liverpool a megfelelő hely, hogy Beatlest tanítsunk" - tette hozzá.

www.fantom-xp.com

A Beatles-mesterképzés iránt nem csupán helyi, illetve brit diákok érdeklődnek, hanem külföldiek - elsősorban amerikaiak - is. A képzés foglalkozik majd magával a zenekarral és annak tagjaival, illetve a korral és a közeggel, amelyben a banda megszületett és befutott, de kitér majd a korabeli technológiákra, zeneszerzésre és szövegírásra, illetve a Beatles-legendára épülő iparágra.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés