free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A kilencven napos diétázás folytatódik

Borsa         Címkék: diéta, fogyókúra, kaja, kilencvennapos, recept 3 hozzászólás

Ha karcsúsodni szeretnétek, még mindig itt a lehetőség, hogy csatlakozzatok kollégánkhoz, aki elhatározta, hogy kipróbálja a kilencvennapos diétát.

Az elkövetkező hetekben péntekenként itt az Íz-i rovatban valós idejű és életszerű beszámolót olvashattok kollégánk kilencvennapos diétájáról. Nyilvánvalóan őrjítő szenvedéseiről, hihetetlen bátorságáról fog tanúbizonyságot tenni ez a sorozat. Minden apró részletet kegyetlen őszinteséggel tár elétek, hogy eldönthessétek, csatlakoztok-e hozzá a tavaszi nagy megújulás jegyében. Recepteket is közreadunk, hiszen Borsamunkatárs kénytelen ételeket kigondolni, hogy egy kicsit változatossá tegye saját maga számára is a fogyókúra monotóniáját.Négy napja nem diétázom, leálltam, de nem azért, mert feladtam volna – ahhoz túl hatásosnak bizonyult eddig. Arról van szó, hogy két beteg gyerek mellett lehetetlenség – számomra –, hogy a saját ételeim elkészítésével pepecseljek. Se időm, se energiám nincs hozzá. Örülök, ha megitatom velük a napi adag folyadékot, és ki tudok találni minden napra valamit nekik, amit hajlandóak megenni, mert nagyon nincs étvágyuk. Ez a valami ráadásul általában két különböző étel, mert míg az egyik csak édeset, a másik csak sósat kíván. Időm csak annyi van, hogy én is magamba tömjek valamit, ha már nagyon korog a gyomrom. Ám a minden rosszban van valami jó itt is bebizonyosodott. Ugyanis azt vettem észre – legalábbis négy nap elteltével –, hogy nem kezdtem visszahízni, sőt, ha hihetünk az övnek, a fogyás folytatódik. És ahogyan mondtam, olyannyira életformává vált a szétválasztott táplálkozás, hogy kifejezetten kényelmetlenül érzem magam – mármint fizikailag. A szelet sajtos kenyér mintha egy hatalmas kő lenne a gyomromban, nagyon nehezen viselem. Összességében most érzem igazán, milyen jót tesz, mennyire könnyűvé teszi az emésztésem munkáját, hogy nem eszem együtt a különböző típusú kajákat. Éppen ezért amint tudok, vissza is térek hozzá.Azért persze vannak tapasztalatok. A harmadik gyümölcsnapom egészen könnyen ment már, azt találtam ki, hogy ha nagyon kínlódom, iszom egy üres levest – ez nagyon bevált. A szénhidrátnapot egy kicsit unom – sose gondoltam volna, hogy pont ezzel gyűlik meg a bajom. Amit még megfigyeltem, hogy lényegesen kevesebbet eszem, mint a hagyományos étkezésekkor, úgy gondolom, hogy ha a fehérjét nem kíséri szénhidrát, vagy fordítva, nem tudunk megbirkózni túl nagy mennyiségekkel.

Szintén fontos tapasztalatnak tűnik, hogy mozogni most is kell! Ugyanis hiába a fogyás, ha löttyed az ember, másrészről pedig mozgás nélkül mindenki onnan fogy először, ahonnan kevésbé szeretne. Nekem, tipikus körteformájúként például már lazul a melltartókapcsom. Sajnos ez csak úgy változtatható meg, ha az ember hetente legalább kétszer elmegy mozogni.Továbbra is igaznak tűnik, hogy minél erősebben fűszerezem az ételeket, annál jobban laktatnak, annál inkább érzem, hogy ettem. A most következő, keményítőnapra kitalált paradicsomos lencséhez éppen ezért sok, a távol-keleti ételekben használt fűszert tettem, nagyon jól is esett. Borsafotós is lelkendezett, és meglátása szerint melegen és hidegen is finom. Szerinte nem kell hozzá köret, nekem azonban jól jött egy kis párolt rizs mellé.

Így készül

Tizenöt deka lencsét előző este beáztatunk, hogy ne kelljen majd túl sokáig főzni. Egy nagyobb hagymát szeletekre vágunk, és lassú tűzön pirítani kezdjük. Púpos kávéskanálnyi koriandermagot és egy kisebb szárított csilipaprikát mozsárban megtörünk, és a hagyma mellé szórjuk, rászórunk még egy nagy csipet gyömbért, és addig pirítjuk, míg a fűszerek illata töményen felszáll.Ekkor rádobjuk a lecsöpögtetett lencsét, gyorsan átkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Belepasszírozunk két gerezd fokhagymát is, és csendesen addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ha kell, pótolgatjuk a főzővizet. Amikor vajpuha a lencse, egy kicsit elfőzzük a vizet alóla, és ráborítunk egy passzírozott paradicsomkonzervet. Összekeverjük, egyet-kettőt rottyantunk rajta, majd a legvégén egy nagy csipet őrölt fahéjjal ízesítjük.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés