free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Díjazott szexizmus

Borsa         Címkék: díj, érsek, nőszervezet, reklám, szexista 1 hozzászólás

Egy francia-svájci nőszervezet díjazta a tavalyi év, a nők számára legmegalázóbb hirdetéseit és megnyilatkozásait. Párizs érseke "Macsó érdemrendet" kapott.

A Guard Dogs svájci-francia nőszervezet tagjai megszavazták, melyek voltak a 2008-as év a női nem számára legmegalázóbb reklámjai. A győztes a Sloggi fehérneműmárka egyik hirdetése lett, amelyen egy, csupán alsóneművel fedett női hátsó látható a következő szlogennel ellátva: "Speciális ajánlat". A szervezet álláspontja szerint a vállalat ezzel a hirdetéssel a pornográfiát és a prostitúciót promotálta.

www.dailymail.co.uk

Szintén "díjazták" az olasz Lavazza reklámját, amely egy, a római Colosseumban térdelő, majdnem meztelen nőt ábrázol a mellei alatt két csecsemővel, kezében pedig - meglehetősen oda nem illő módon - egy decens csésze kávéval. A hirdetés nyilvánvalóan Romolus és Remus illetve az őket szoptató nőstényfarkas ikonikus képének sajátos feldolgozása, a Guard Dogs tagjai azonban úgy vélik, a Lavazza célja az volt, hogy a reklámjukon valahogy megjelenjen egy alulöltözött nő, magához a termékhez - ami ugyebár a kávé lenne - viszont nincs érdemi köze a képen látható jelenetnek. A legszexistább reklámfotó kategóriában a Renault egyik hirdetése győzedelmeskedett, amelyen egy férfi és egy nő látható az ágyban: a férfi autós újságot olvasgat, míg a nő babamagazint.

http://clericalwhispers.blogspot.com, www.lexpress.fr

A nőszervezet minden évben kiosztja  a "Macsó érdemrendet" is, amely a legszexistább nyilvánosság előtt tett kijelentésért jár. Az érdemrendet idén André Vingt-Trois, Párizs érseke érdemelte ki, aki tavaly egy alkalommal a következőt mondta: "A legnehezebb dolog művelt nőt találni. Nem elég, ha szoknyát visel, a két füle között is kell lennie valaminek." Szintén Macsó érdemrendes lett Fabrice Eboue francia komikus, aki eképpen nyilatkozott a feminizmussal kapcsolatban: "A feminizmus nem csupán a tekintélyelvű és a szexuálisan frusztrált nőknek való, hanem a leszbikusoknak is."


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés