free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Philip Treacy

Borsa         Címkék: ascotiderby, divat, kalap, philiptreacy, tervező 2 hozzászólás

A kalapkirály, aki a pályafutását a húga babáin kezdte, és a Chanelnél folytatta. Mára a lovak mellett az Ascoti Derby másik főszereplője. Ismerd meg Philip Treacyt.

Philip Treacynek, a brit kalapmesternek köszönhetjük, hogy a fejfedők ismét a reneszánszukat élik; a régi hagyományos fazonokat senki ne keresse, ugyanis a tervező által készített kalapok inkább kisebb műalkotásokra hasonlítanak, mint klasszikus értelemben vett kalapokra. A kalapkirályként emlegetett tervező 1967-ben született egy nyugat-írországi kis faluban, Ahascragh-ban. Már egészen fiatal korában is inkább a húga babáinak öltözéke érdekelte, mintsem az autók vagy a foci. 1985-ben kezdte meg divattanulmányait a dublini National College of Art and Designban, a kalapkészítés ekkor még csak a hobbija volt, leginkább lúd- és kacsatollból készített fejfedőket akkoriban.

www.shift.jp.org, www.philiptreacy.co.uk,
Nézegess Treacy-kalapokat!

Eleinte divattervezőnek készült, azonban a kalaptervező Stephen Jones mellett kezdett el dolgozni, ahol beleszeretett a szakmába, 1988-ban jelentkezett ugyan a Royal College of Art nőiruha-tervezés szakára, azonban nem sokkal később feladta a divattervezést, és beiratkozott az intézmény legelső kalapkészítő kurzusára. Három évvel később már a Chanelnek készített kalapokat, és még ugyanebben az évben elnyerte a British Fashion Award Accessory Designek díját. 1993-ban mutatta be első kollekcióját a londoni divathéten, a kifutón olyan híres modellek vonultak fel, mint a Naomi Campbell és Christy Turlington, akik egy-egy kalapért cserébe vállalták a bemutatót.

1994-ben nyitotta meg kalapszalonját Londonban, ahova az Ascoti Derby lelkes közönsége szinte zarándoklatszerűen jár el minden szezonban. 2000-ben Treacy volt az első, akit kiegészítő tervezőként a Chambre Syndicale de la Haute Couture meghívott, hogy a párizsi divathéten mutassa be a kollekcióját. A kalaptervező olyan híres divatdiktátorokkal dolgozik együtt, mint Alexander McQueen, Karl Lagerfeld vagy Ralph Lauren. A párizsi divathét mellett az aktuális szezon egyik legnagyobb eseménye minden egyes évben az Ascoti Derby, ahol a nők százai vonulnak végig a pázsiton az általa tervezett kalapcsodákban. A tervezőnek elismerés, a viselőknek pedig státuszszimbólum.

www.dailymail.co.uk, http://blog.nj.com, http://z.about.com

Napjainkban olyan sztárok hordják a fejfedőit, mint Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham vagy Naomi Campbell. A kalapjaira jellemzőek a szokatlan anyagok és a hatalmas méretek, ezért aki egy Treacy-alkotást választ magának, jobb ha felkészül a csodálkozó tekintetek hadára.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés