free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Villanyoszlop nélkül

Borsa         Címkék: dizájn, környezet, lámpa, tervező, világítás 1 hozzászólás

Egy koreai tervező fotoszintézis inspirálta utcai lámpák koncepciójával állt elő, amellyel lámpaoszlopok nélkül lehetne megoldani a közvilágítást.

Jongoh Lee koreai dizájner stílusos és környezetbarát módon reformálná meg az utcai lámpákat, fotoszintézis inspirálta találmányával. A faleveleket imitáló, flexibilis szárral ellátott lámpákat a fák ágaira lehetne csavarni. Napközben ott töltődnének a beléjük épített napelemek, a sötétség beálltával pedig fényt bocsátanának ki. Így az utcai világításhoz nem lenne szükség elektromos áramra, vezetékekre, sőt villanyoszlopokra sem.

www.designboom.com

A találmány egyelőre csak még mint koncepció létezik. A képen nagyon jól néz ki, és leírva a működése is igen ígéretesen hangzik, a tökéletestől azonban még messze van. Hiszen, ha a lámpákat a lombos fák alsóbb ágaira rögzítenék, úgy túl kevés fényt tudnának begyűjteni a napelemek, ha viszont a tetejére, akkor a lombok közül nem jutna ki elég fény. A dizájnernek tehát van még mit finomítania az alapvetően egyébként nagyon is szimpatikus ötleten.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés