free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legcikibb frizura a nyolcvanas évekből

Borsa         Címkék: dauer, frizura, frufru, haj, lista 0 hozzászólás

Spirál dauer, tupír frufru, ma már csak nevetünk rajtuk, de volt idő, amikor nem tudtuk elképzelni a napunkat tupírozás nélkül. Lista az 5 legcikibb frizuráról.

A nyolcvanas évek nem múltak el nyom nélkül, úgy tupíroztunk és daueroltunk, mintha kötelezően elő lett volna írva. Akkor divatosak voltunk a keményre lakkozott frufruval, mostanában azonban már csak nevetünk, ha egy-egy régi fotó előkerül. Akkor menő, ma ciki, de nem lesz máshogy a mostani frizura hóbortokkal sem, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Listába szedtük az 5 legcikibb hajat a nyolcvanas évekből.

http://hairaddicted.blogspot.comBundesliga frizura

Ez a fazon nemrégiben megújult formában visszatért, de néhány szezon után ismét a vérciki kategóriában találta magát. Mi különösen azt a fajtát szerettük ebből a megoldásból, amely felül szigorúan egyenes volt és tüsi, alul pedig hanyagul göndörödött. Aki szerette fokozni az élvezeteket, az színes plüssből készült hajgumival fogta össze a lelógó tincseket, ezzel biztosítva a hamisítatlan madárfészek hatást. Akinek pedig még ez sem volt elég, az fejpánttal turbózta fel a frizuráját.

http://photos-c.ak.facebook.comKörkefével lakkozott frufru

Az általunk ismert egyetlen frizura, amelyet szélviharra és atomtámadásra fejlesztettek ki, ugyanis ennél bombabiztosabb megoldást mi még nem láttunk. Kell hozzá egy körkefe, egy erős, az sem baj, ha csillámos hajlakk és egy egyenes lehetőleg tömött frufru, ha ezek megvannak, akkor nem kell mást tenni, mint az, hogy a körkefével megemeljük a frufrunkat, és kifulladásig lakkozzuk. Ezek után azonban gyorsnak kell lenni, ugyanis, ha nem távolítjuk el időben a hajat a keféről, akkor azok ketten bizony egész napra összeragadnak.

www.marcellina.netKreppelt haj

Ha nyolcvanas évek, akkor nem maradhatott ki a felsorolásból a kreppelt haj sem, amelyet nálunk a szaxofonos Marcellina hozott "divatba", soha annyi elégetett hajú lány nem szaladgált az utcákon, mint akkoriban, ugyanis ezzel egy időben jött divatba a hirtelenszőkére festett haj, ami elég nehezen viselte az állandó kreppelést. Akinek pedig nem volt kreppelője az kénytelen volt hajmosás után befonni a haját, és türelmesen várni amíg a begumizott tincsek megszáradnak. Szép se volt, jó se volt, de elmúlt, és ez így van rendjén.

www.funwirks.comSpirál dauer

Soltész Rezső és a Boney M együttesen voltak hatással erre a frizuradivatra, nők és férfiak kézen fogva járultak a fodrász elé, egy-egy spirál dauerért, göndörség jegyében. A vállig érő haj aztán a dauervíznek és a vékony csavaróknak köszönhetően néhány óra elteltével mikrofon fazonná változott át. Igazából mi kicsit bánjuk, hogy a lehetetlenül göndör haj már kiment a divatból, ugyanis nekünk még ma is bejön, és hiába próbálkozik Balázs Pali, ő már csak gyenge utánzat az elődökhöz képest.

Tupírozott frufru

Ehhez a frizurához nem ártott egy kevés előképzettség, ugyanis nem mindegy, hogy mennyire sikerül vadra a tupír. Ebben az esetben nem volt elég, hogy masszívan tartson a haj, de még félkörívben is kellett lennie. Ha túlzásba estünk tupírügyileg, akkor egyenesen az ég felé meredt a haj, ha pedig kevésnek bizonyult, akkor egyik pillanatról a másikra lekókadt. Borsastylistnak egyszer annyira jól sikerült a tupírozás, hogy néhány centit le kellett vágni a gondosan karbantartott frufrujából.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés