free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Utoljára Párizs

Borsa         Címkék: beszámoló, divat, fashionweek, kollekció, ruha 2 hozzászólás

Sorozatunk utolsó részében ismét Párizsból jelentkezünk, ahol a korábbi haute-couture bemutató helyett, most a divatházak ready-to-wear kollekcióit néztük meg.

Utolsó állomásához érkezett a divatvilág utazó cirkusza, Párizsban haute-couture-rel kezdtünk, aztán jött New York, London, Milánó és végül ismét Párizs. A mostani látogatással számunkra lezárulnak a fashion weekek, bár még szerepel a hivatalos programban néhány tematikus divathét, de ezek körül már korántsem akkorra a felhajtás, mint a korábbiakon. A mostani összeállításból kiderül, hogy London és New York elbújhat a franciák mögött, akik válság ide vagy oda, nem csak az haute-couture, hanem a ready-to-wear kollekciókat felvonultató divathéten is kitettek magukért. A március második hetében tartott divathéten láttunk: egy a megszokotthoz képest visszafogottra sikeredett Dior bemutatót, egy klasszikusan elegáns ruhákat felsorakoztató a Chanel házból, és Párizsban mutatta be kollekcióját az ízig-vérig angol tervező Stella McCartney is. Beszámoló a szezonban utoljára, a fáradt, de sokat látott Borsatudósítótól.

http://content.coutorture.com
Balenciaga és a többi kollekció

Az utolsó hét első programja a Balenciaga bemutatója volt, ami igencsak megosztó: a divatház kollekciói vagy nagyon közel kerülnek a szívünkhöz vagy bizarr módon egyből idegenkedni kezdünk tőlük. Az idei tavaszra tervezett ruháktól nem voltunk elájulva, ezért titokban azt sejtettük, hogy őszre nagyobbat durrant a divatház, de valahogy a várt hatás elmaradt. A halálsápadt modellek a mamánk ruháira emlékeztető darabokban vonultak fel a kifutón, a válltömést és a mintás szaténselymet pedig már 1984-ben sem szerettük, ezért a mostani kollekció sem győzött meg minket igazán. A ruhák ugyan a nyolcvanas éveket idézték, de a cipők ezzel szemben egészen futurisztikus benyomást keltettek, a selyem masnik és robotlábra emlékeztető lábbelik valahogy nálunk nem érték el a várt hatást. Nem adjuk fel, és várjuk a következő kollekciót, amelyet reméljük legalább annyira fogunk szeretni, mint a 2006 őszére tervezett darabokat.

http://content.coutorture.com
Dior

Galliano már évek óta a szívünk csücske, a saját neve alatt futó divatház számára tervezett kollekciók, ugyan tőlünk távol állnak, de a Dior ház égisze alatt bemutatott ruhái minden szezonban az aktuális kedvenceink lesznek. Ezért is vágytunk nagy durranásra, legalább akkorára, mint amekkora a tavalyi kollekció volt. A mostani ruhákat is szerettük, de a várt hatás elmaradt, ami valószínűleg a mi hibánk, hiszen sem az anyagokkal, sem pedig a fazonokkal kapcsolatban nem lehet kifogásunk. A színek vibrálóak voltak, a bemutató kellően elegáns és extrém volt, pont olyan, mint amilyet a Dior név megkövetel. Kedvenc darabunk, egy empire szabású, két rétegű pink muszlin ruha volt, de szerelem volt első látásra egy narancssárga strasszokkal kivarrt estélyi is. A várva várt nagy durranás ugyan elmaradt, de egyetlen rossz szót sem mondhatunk Galliano mostani kollekciójára, ezért még mindig stabilan tartja a bérelt helyét.

http://content.coutorture.com
Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier bemutatója minden alkalommal nagy port kavar, hol a duci modelljeiről, hol pedig a férfiaknak tervezett szoknyáiról beszél a szakma. A mostani a divathéten a polgárpukkasztó bemutatóiról híres tervező meglehetősen visszafogottra álmodta meg az idei őszi-téli kollekcióját, hol vannak már a kivillanó mellbimbók vagy a híres fűzők... Nem tudjuk, hogy a válság-e az oka, de mindenesetre most a visszafogott, masculin szabásvonalú ruháké volt a főszerep, legalábbis ami a bemutató első felét illeti. A második részben már az extrém vonal uralkodott, jedi lovagok sisakjára emlékeztető sapkákat és necc harisnyába burkolt lábakat, valamint fejeket láttunk gyors egymásutánban. Kedvenc darabunk egy dollármintás anyagból készült muszlinruha volt, amit egyszerűen csak hitelkérelmi egyenruhaként árusítanánk.

http://content.coutorture.com
Emanuel Ungaro

Gaultier után már igazán vágytunk valami hordhatóra, mert jó volt nézni ugyan az extrém darabokat, de kötve hisszük, hogy fejháló nálunk is divat lesz, ezért külön örültünk, hogy a következő bemutató Emanuel Ungaro őszi-téli kollekciója volt. A divatház mindig is a harsány árnyalatokról és a meghökkentő színkombinációiról volt híres, ezért aztán cseppet sem lepődtünk meg a látottakon. Ebben az esetben is a nyolcvanas éveké volt a főszerep, de már korántsem a Balenciaga-féle hordhatatlan formában, hanem egy jóval kifinomultabb vonallal találkoztunk. A bőrzakók és szűkre szabott bőrnadrágok még mindig távol állnak tőlünk, csakúgy, mint a pöttyös hagymaszoknya és a pink alapon fekete mintás muszlinblúz kombinációja, de a pink-fekete pánt nélküli fodros ruhát már kimondottan szerettük.

1. Utoljára Párizs
2. Visszafogott tervezőkLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés