free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Így pöndörítünk mi

Borsa         Címkék: smink, szempillaspirál, szépség, technika, tipp 3 hozzászólás

Valaki túl keveset ken más meg túl sokat, ha összeáll az a baj, ha túl egyenes az sem jó. Okítás a szempillaspirálokról és a helyes festési technikákról.

Ha más nem is, de egy szemspirál minden csaj sminkcuccai között ott lapul, ami rendjén is van, de nem elég, ha megvesszük a tökéletesnek hitt spirált, az sem árt, ha megtanuljuk használni. Használat alatt pedig nem azt értjük, hogy valaki vastag rovarlábszerű pillákat fest, más pedig csak éppen hogy a szempilla végére ken egy kevés festéket. Borsasminkes fejébe vette, hogy kiokítja a népet szempillafestés ügyileg.

Dúsítás vagy hosszabbítás?

Az első lépés, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbb spirált, ha rövid a pillánk, akkor olyat keressünk, ami hosszabbít, ha pedig csak alig pár szál jutott nekünk osztályrészül, akkor mindenképpen a dúsító lesz a nyerő. Nem elég, ha a dobozra ráírták, hogy milyen hatást érünk el vele, minden egyes vásárlás előtt nézzük meg a kiválasztott termék fejét, ami egyértelműen árulkodik arról, hogy mire rendeltetett.

Mielőtt azonban megvennénk a számunkra legtökéletesebb szempillaspirált, jó ha bázisfestékben(1) is gondolkodunk. Ezzel a festéktípussal előkészíthetjük és alapozhatjuk a szempillánkat a festés előtt.  A legtöbb esetben fehér színű és a jó minőségű termékek tényleg sokat dobnak a szempillánk méretén.A szempilla-hosszabbító spiráloknak (6) hosszú egyenletes fejük van, amely mindenhol ugyanolyan vastag, a magasabb árkategóriájú termékekben pedig még a festékbe magába is kevertek hosszabbító szálakat, amelyek a felvitelkor szépen ráülnek a pillákra.A dúsító (2) spirálfejek középen kissé kiszélesednek, és jóval sűrűbbek. A kombinált fejek (3,4), amelyek dúsítanak és hosszabbítanak is, keféje különböző hosszúságú szálakból áll. A rövidebbek dúsítják, a hosszabbak pedig szétválasztják a pillákat.

A harmadik variáció, ha gumikefés (5) változatot választunk, amelyek nemrég törtek be a piacra, Borsasminkes kicsit idegenkedik ezektől a spiráloktól, ugyanis a merev fej miatt a pillák szét lesznek ugyan választva egymástól, de egyáltalán nem fognak felfelé göndörödni, aminek első ránézésre cseppet sincs természetes hatása.

Ha már a vásárlásnál tartunk, akkor mindenképpen beszélni kell a szempillafestékek szavatosságáról, ugyanis az alapozó és a rúzs után ez a harmadik termék, amelynek a minősége rohamosan romlani kezd, ha túl sokáig áll kibontva a fiókban. Három-négy hónap után elkezd kiszáradni és összecsomósodni, ezért fontos, hogy sűrűn cseréljük a spirálunkat.

A helyes technika

Miután megvettük a kedvünkre való spirált, tettünk egy nagy lépést a tökéletes pillák érdekében, de még közel sincs vége a történetnek, ugyanis ez még kevés a boldogsághoz, mivel még a világ legjobb szemspirálja sem ér fabatkát sem, ha rossz technikával visszük fel a festéket. Első lépésként vigyük fel a bázisfestéket, ez dúsítja és hosszabbítja is a pillákat, de egyáltalán nem kötelező használni.Miután felkentük, egy-két percet kell várni, amíg tökéletesen megszárad, ezután jöhet az első réteg festék, amit szigorúan a tövektől kifelé viszünk fel, ugyanis így tudjuk a leghatékonyabban dúsítani a pilláinkat, és a legjobb az, ha alulról kezdjük a műveletet. Arra mindig figyelni kell, hogy a felesleges festéket húzzuk le a keféről, ugyanis, ha túl sok anyag marad rajta akkor, a dúsítás annyiban ki is fog merülni, hogy a festék vastag csomókban ott fog ragadni a pillákon.

A következő lépésnél szintén a tövektől indul a művelet, de már nem a pillák alját, hanem a tetejét festjük, fontos, hogy a kefét sosem csak egyszer húzzuk át a szempillákon, hanem legalább háromszor, négyszer. Az utolsó fázisnál ismét alulról festjük a pillákat, de nemcsak kifelé hanem jobbra-balra is mozgatjuk a kefét, ezzel a technikával szét tudjuk választani a pilláinkat. Aki szeretne, az alul is spirálozhat, de oda elég néhány mozdulattal felvinni a festéket, és akinek könnyezésre hajlamos a szeme, az jobb, ha lemond az alsó szempillasor spirálozásáról, ugyanis – hacsak nem vízálló festéket használ – szinte biztos, hogy néhány óra alatt lemászik a szemspirál, és bájos fekete foltot hagy a szem alatt. Elsőre talán hosszúnak tűnik a művelet, de egy kevés gyakorlás, és elég rá 2-3 perc reggelente.Ha jó munkát végeztünk, és a festék minősége is tökéletes, akkor a pilláink még este is ugyanolyan dúsak és hosszúak lesznek, mint reggel. Ezért különösen fontos, hogy lefekvés előtt mindig lemossuk a szemfestéket, még akkor se hagyjuk magunkon, ha a legdrágább, legjobb minőségű terméket használjuk, ugyanis az éjszakára fent hagyott festék miatt eltörhetnek a pilláink, aztán ha már gondosan tönkretettük őket, nincs az a csodaszer, ami újjávarázsolhatja a lestrapált szempillákat. Ha hagyományos, tehát nem vízálló spirált használunk, akkor egy sima tonikszerű lemosó vagy langyos víz is tökéletesen eltávolítja a festéket a pillákról. Azonban, ha vízálló festéket kentünk magunkra, akkor olajos vagy más néven kétfázisú szemfestéklemosóra lesz szükség.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés