free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 leggázabb magyar sztárkórus

Borsa         Címkék: gáz, kórus, lista, sztár, zene 2 hozzászólás

A sokszereplős sztárkórusozás menő műfaj, sok legyet egy csapásra, gondolhatnánk. Hát, nem mindig sikerül. Íme, a legkínosabb végeredmények.

Poptarisznya Allstars – A jelszó: Love

"Ladákkal jöttek, lányok, fiúk vegyest", ó igen. Ezek a lányok és fiúk ráadásul még sztárok is, allstarok, az 1987-es év hangjai, akik B. Tóth Laci, izé, "odaadó" vezényletével és Lerch István, khm, "szellemes", "stílushatárokat nem ismerő" zongorakíséretével egy régi Bergendy-dalt énekelnek.


D. Nagy Lajos mély átéléssel összpontosít az Üzenetre, a Bodnár-Fenyő duó minden érzékszervet célba véve alakítja a Modern Talkingot, Pataky Attila vérében szétárad a rock, a mi szívünkben pedig tavasz ébred, és mindannyian azt mondjuk, lav. Nálunk betalált, az egész szerkesztőség ezt énekli, úgyhogy a húsvéti ajándékozás meg is oldódott: mindenki kényszerzubbonyt kap. Természetesen nagy, piros szívvel az elején.

A bemondónők dala

Jól választottunk csatornát, megtaláltuk őket. Az arcokon végigpillantva szinte látjuk is magunk előtt, ahogy a Magyar Televízió agitprop osztályának munkatársai a 101-es szoba nyitott ajtajából figyelik a felvételeket, és ujjal mutogatnak azokra a bemondónőkre, akik nem elég odaadóan fenyegetik a nézőket a kedvesnek álcázott sorokkal."Ott vagyunk minden otthonban", "nem mehetsz még aludni el", "légy velünk, s mi veled leszünk" – már tényleg csak az hiányzik, hogy "aki nem velünk, az ellenünk". A munka MTV-érdemrendje egyértelműen Kudlik Júliának jár: hátborzongatóan bizonytalan altja a nyolcvanas években bármilyen goth rock klubban eufóriát váltott volna ki a gruftikból, kis hazánkat pedig még ma is vigyázzállásban lehetne tévéztetni vele. Természetesen a Szeretet nevében.

Fiesta All Stars – Nem késő még

In medias res: többszöri meghallgatás után sem sikerült dűlőre jutnunk, hogy a magyar celebkórusnak mi fáj ennyire, hogy a költő mit szeretett volna mondani. A következőkre ikszeltünk: (lét)összegzés, szerelmi vallomás, világfájdalom, csalódás, bizakodás.


Kőbánya Körzője nagyon meggyőző – ha valaminek, hát az ő szavának aztán van hitele (külön köszönet az operatőrnek, hogy oldalról is látjuk a csinos kis copfot és a fülbevalót), de a No Thanx-es fiúcskát azért egy villámkorrepetálás erejéig elszalaszthatták volna Sík Olga tanárnőhöz. Nekünk igazán mélyre ment a szám (a dal, bocsánat!), és ezért a vonósszekción kívül Emiliónak tartozunk még őszinte köszönettel. Ezzel megérte melózni gyerekek, igazán.

Mókus és a 40+ – Dunántúli sláger

A százszorosan feldolgozott nótát mi a Csókolomtól bírtuk a legjobban – már az Amorf Ördögök-féle verziótól sem estünk hanyatt, na de amit az urak a Magyar Dal Napjára kiizzadtak magukból feldolgozás címén, arra nem szívesen keresünk jelzőket.


Szerintünk a hangszerelés botrányos, az énekek diszharmonikusak, nem állnak össze, fölösleges volt az egész kórusosdi. Mindenki nagyon "füstös-kocsmás", nagyon karcos, rejtélyes szeretne lenni, de ez se külön-külön, se egészben nem valósul meg – hitvány karikatúra lett az amúgy igen jó számból. Presször PíSzí bácsira nem ezért fogunk emlékezni, és a Novák helyében is mielőbb levetetnénk az MR2 műsoráról az igen gyengécskére sikerült össznépi busongót.   

Tiszta fejjel (ORFK-kampánydal)

Az MTV egykori dalszövegírói mostanában valószínűleg az ORFK-nál dolgoznak, mert ez a diszkóbalesetek és ittas vezetés ellen íródott kampánydal kísértetiesen emlékeztet a bemondónők indulójára – hogy csak egy sort idézzünk: "láttad már mélyen, mélyen sok pohárnak fenekét".


Míg azonban ott a nyögvenyelősség hamiskás bénázással párosult, itt úgy énekelnek a Megasztárból és az emószíntérről szalajtott ifjú csillagok, mintha a Billboard Hot 100 lista csúcsát ostromolnák. Na most, ebben a stílusban azért elég érdekesen hangzik az, hogy "nem zsákban várnak haza ma még, ouoú-otthon", úgyhogy az ég szerelmére kérünk mindenkit: ha véletlenül megszólal a kocsirádióban, azonnal tekerjetek el egy másik adóra, mert ellenkező esetben tuti hogy visszafelé sülne el.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés