free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 leggázabb magyar sztárkórus

Borsa         Címkék: gáz, kórus, lista, sztár, zene 2 hozzászólás

A sokszereplős sztárkórusozás menő műfaj, sok legyet egy csapásra, gondolhatnánk. Hát, nem mindig sikerül. Íme, a legkínosabb végeredmények.

Poptarisznya Allstars – A jelszó: Love

"Ladákkal jöttek, lányok, fiúk vegyest", ó igen. Ezek a lányok és fiúk ráadásul még sztárok is, allstarok, az 1987-es év hangjai, akik B. Tóth Laci, izé, "odaadó" vezényletével és Lerch István, khm, "szellemes", "stílushatárokat nem ismerő" zongorakíséretével egy régi Bergendy-dalt énekelnek.


D. Nagy Lajos mély átéléssel összpontosít az Üzenetre, a Bodnár-Fenyő duó minden érzékszervet célba véve alakítja a Modern Talkingot, Pataky Attila vérében szétárad a rock, a mi szívünkben pedig tavasz ébred, és mindannyian azt mondjuk, lav. Nálunk betalált, az egész szerkesztőség ezt énekli, úgyhogy a húsvéti ajándékozás meg is oldódott: mindenki kényszerzubbonyt kap. Természetesen nagy, piros szívvel az elején.

A bemondónők dala

Jól választottunk csatornát, megtaláltuk őket. Az arcokon végigpillantva szinte látjuk is magunk előtt, ahogy a Magyar Televízió agitprop osztályának munkatársai a 101-es szoba nyitott ajtajából figyelik a felvételeket, és ujjal mutogatnak azokra a bemondónőkre, akik nem elég odaadóan fenyegetik a nézőket a kedvesnek álcázott sorokkal."Ott vagyunk minden otthonban", "nem mehetsz még aludni el", "légy velünk, s mi veled leszünk" – már tényleg csak az hiányzik, hogy "aki nem velünk, az ellenünk". A munka MTV-érdemrendje egyértelműen Kudlik Júliának jár: hátborzongatóan bizonytalan altja a nyolcvanas években bármilyen goth rock klubban eufóriát váltott volna ki a gruftikból, kis hazánkat pedig még ma is vigyázzállásban lehetne tévéztetni vele. Természetesen a Szeretet nevében.

Fiesta All Stars – Nem késő még

In medias res: többszöri meghallgatás után sem sikerült dűlőre jutnunk, hogy a magyar celebkórusnak mi fáj ennyire, hogy a költő mit szeretett volna mondani. A következőkre ikszeltünk: (lét)összegzés, szerelmi vallomás, világfájdalom, csalódás, bizakodás.


Kőbánya Körzője nagyon meggyőző – ha valaminek, hát az ő szavának aztán van hitele (külön köszönet az operatőrnek, hogy oldalról is látjuk a csinos kis copfot és a fülbevalót), de a No Thanx-es fiúcskát azért egy villámkorrepetálás erejéig elszalaszthatták volna Sík Olga tanárnőhöz. Nekünk igazán mélyre ment a szám (a dal, bocsánat!), és ezért a vonósszekción kívül Emiliónak tartozunk még őszinte köszönettel. Ezzel megérte melózni gyerekek, igazán.

Mókus és a 40+ – Dunántúli sláger

A százszorosan feldolgozott nótát mi a Csókolomtól bírtuk a legjobban – már az Amorf Ördögök-féle verziótól sem estünk hanyatt, na de amit az urak a Magyar Dal Napjára kiizzadtak magukból feldolgozás címén, arra nem szívesen keresünk jelzőket.


Szerintünk a hangszerelés botrányos, az énekek diszharmonikusak, nem állnak össze, fölösleges volt az egész kórusosdi. Mindenki nagyon "füstös-kocsmás", nagyon karcos, rejtélyes szeretne lenni, de ez se külön-külön, se egészben nem valósul meg – hitvány karikatúra lett az amúgy igen jó számból. Presször PíSzí bácsira nem ezért fogunk emlékezni, és a Novák helyében is mielőbb levetetnénk az MR2 műsoráról az igen gyengécskére sikerült össznépi busongót.   

Tiszta fejjel (ORFK-kampánydal)

Az MTV egykori dalszövegírói mostanában valószínűleg az ORFK-nál dolgoznak, mert ez a diszkóbalesetek és ittas vezetés ellen íródott kampánydal kísértetiesen emlékeztet a bemondónők indulójára – hogy csak egy sort idézzünk: "láttad már mélyen, mélyen sok pohárnak fenekét".


Míg azonban ott a nyögvenyelősség hamiskás bénázással párosult, itt úgy énekelnek a Megasztárból és az emószíntérről szalajtott ifjú csillagok, mintha a Billboard Hot 100 lista csúcsát ostromolnák. Na most, ebben a stílusban azért elég érdekesen hangzik az, hogy "nem zsákban várnak haza ma még, ouoú-otthon", úgyhogy az ég szerelmére kérünk mindenkit: ha véletlenül megszólal a kocsirádióban, azonnal tekerjetek el egy másik adóra, mert ellenkező esetben tuti hogy visszafelé sülne el.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés