free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Házi fogkrém

fogorvos@borsa.hu         Címkék: fogkrém, fogmosás, fogorvos, probléma, szakértő 0 hozzászólás

Jó volna, ha a szájhigiénia és a rendszeres fogászati ellenőrzés a mindennapi életünk része volna. Ezért lett a Borsának fogorvos szakértője is. Lehet kérdezni.

Fogorvos szakértő

Ajánló

Fogorvos, szájsebész szakértő a Borsán!

Foga van mindenkinek (jó esteben), ergo problémája is, legyen az esztétikai, vagy egészségügyi. Az SZTK rémuralma után számtalan klinika és fogorvos kínálja termékeit - tömések, fogfehérítés, porcelán héjak - de hogy mi alapján válasszunk, vagy mire is van igazából szükségünk, az kemény dió. Ha van kérdésed, írj a Borsa fogorvosának, Dr. Losonczy Levente, fogszakorvosnak. 

 

Itt tudsz kérdezni: fogorvos@borsa.hu


Fogorvos szakértőnk nem a frissen diplomázott generáció tagja, és mivel több, mint 10 évet praktizált Németországban, sok tapasztalattal rendelkezik, és mint szájsebész, a bonyolultabb esetekre is tud válaszolni.

 

Kérdezzétek!

Üdvözlöm!

Életem minden területén szeretném visszaszorítani a vegyszerek használatát, ennek megfelelően az izzadsággátlómat és hajlakkomat is természetes anyagokra cseréltem, rövidesen a samponomat is én fogom otthon készíteni, tusfürdő helyett illatanyag és színezékmentes mosdókenőcsöt használok stb. Több helyen úgy olvastam, hogy a fogkrémek is rengeteg rákkeltő anyagokat tartalmaznak pl. etanol, formaldehid, ammónia és még sorolhatnánk. Ezt nem tudom pontosan. Azt viszont igen, hogy ha ez így van, a fogkrém sokkal veszélyesebb, mint bármi más, mert a nyálkahártyán keresztül igen hamar teljes mértékben bekerül a véráramba.

A kérdésem az lenne, hogy fogkrém helyett is találtam természetes leírást:  "két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanál citromléből vagy vízből készíts sima pépet. Ezzel mosd meg a fogad, utána hideg vízzel öblögesd. Gyönyörű szép fehér színt ad a fogaknak. Ha egy csepp fodormentaolajat keversz bele, finomabb lesz." De valahol azt olvastam, hogy a szódabikarbóna tönkreteszi a fogzománcot. Így van ez? Mert arra is gondoltam, hogy csak a fogkrémgyártók találták ki, mert ha mindenki ilyen olcsón természetes anyagokkal otthon készítve mosna fogat, akkor ők miből élnének? Nagyon örülnék, ha választ tudna adni és ha a szódabikarbóna mégsem a legjobb megoldás, akkor esetleg tudna-e más természetes összeállítású "fogkrémet" ajánlani?

Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

Tisztelettel: G. Anikó


Kedves Anikó!

Véleményem szerint nem a fogkrém a legfontosabb a fogmosás során, hanem a lepedék mechanikai eltávolítása. A fogak tisztán tartásában a fogkefe fejének formája és mindenekelőtt a fogmosási technika a legfontosabb. Az ételmaradékokból kialakuló lepedék egy nagyon könnyen letörölhető anyag – amennyiben minden nap lemossuk. Amikor megfelelő technikával mosunk fogat a fogkefe sörtéi maximálisan megtisztítják a fogak felszínét, és a fogselymezéssel kiegészítve a legjobb szájhigiéniát tudjuk kialakítani.

A fogkrémekben található anyagok szerintem nem lehetnek nagyon károsak a szervezetre, akkor nem engednék a forgalomba hozatalukat. Én személy szerint a fluoridmentes pasztákat kedvelem, de ha Ön teljesen elkerülné használatukat, akkor a fent leírtak szerint nem kell aggódnia. A szódabikarbónás fogmosást kétszer javaslom egy héten, a citrom elhagyásával. A többi napon fogkrém nélkül is tisztíthatja fogait.

Üdvözlettel,

Dr. Losonczy Levente


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés