free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem minden jó felállítva

Borsa         Címkék: divat, gallér, ing, tanács, tipp 5 hozzászólás

A legtöbben egy gallérral még elbánunk, de ha több is kerül az aktuális szerelésbe, bizony összezavarodunk. Felállítva jó, vagy éppen lehajtva? Gallérhordási szabályok.

Nadrághosszra és övhordási szabályokra vonatokozóan már mindenki birtokában van a kellő szaktudásnak, és igazából abban a hitben voltunk, hogy ez a két dolog elég is lesz a boldogsághoz, azonban felmerült az igény arra, hogy Borsastylist továbbképzést tartson gallérügyben is. Kerek vagy cápa, esetleg orosz, a variációk száma végtelen, ha gallérról van szó, viszont egyáltalán nem mindegy, hogyan áll, az pedig csak bonyolítja a kérdést, ha egy szetten belül két gallér összetalálkozik. Ismét egy "így hordd" kurzus Borsastylisttól, ebben az esetben a gallérokról.

Felállítva jó...  

Az elmúlt néhány évben - Elvis után szabadon – a felállított gallér ismét óriási népszerűségnek örvend, a pasik közül általában nagyon laza és kúl egyedek hordják ebben a formában az ingüket, kabátjukat, pólójukat, sőt gyanítjuk, hogy ha létezne a piacon galléros zokni, ők bizony azt is felállítanák. A csajok sokáig megmaradtak a hagyományos lehajtott megoldásnál, de a maszkulin stílussal egy időben a felállított gallért is megörököltük a férfiaktól. A baj csak az, hogy a sokféle fazon között elég nehezen tudunk eligazodni. A szabály pedig végtelenül egyszerű, minden kemény, hegyes végű gallért fel lehet állítani (kép 1). A három centinél alacsonyabb és a hat centinél magasabb állású gallérokkal nem érdemes próbálkozni, a túl alacsony sehogy sem fog állni, a túlzottan magasnak pedig nyakmerevítő hatása lesz. Amire még figyelni kell, hogy ha végig be van gombolva az ing, akkor szigorúan tilos felállítani a gallért (kép 2), még akkor sem szabad, ha egyébként a vastagsága lehetővé tenné.A körgallérokat (kép 3) vastagságtól függetlenül tilos felállítani, ezek ugyanis nagyon távol állnak a maszkulin vonaltól, ráadásul a legtöbbször plusz merevítő réteget sem varrnak bele, ezért hiába állítjuk fel mindig, le fog konyulni.Orosz gallérnak (kép 4) nevezzük azt a fazont, aminek hiányzik a lekonyuló része, ebből következik, hogy ezzel a fazonnal nincs mit variálni. Hiába fogjuk megállás nélkül lehajtogatni, az bizony makacsul tartani fogja magát, ezért ezt a fazont nem lehet megerőszakolni, és pont ez a jó benne, ahogy felvettük, úgy fog állni egész nap.

Különleges gallérok

Azok a fazonok tartoznak ide, amelyeket sem a hegyes, sem pedig a körgallérok közé nem lehet besorolni, legyen szó habosról vagy hatvanas éveket idézőről, a szabály velük kapcsolatban végtelenül egyszerű, tilos megerőszakolni őket (kép 5, 6, 7). Ezekre tényleg igaz, hogy ahogy esik, úgy puffan, ami annyit tesz, hogy bárhogy is igazgatjuk, a gallér mindig ugyanabba a pozícióba fog visszaállni. Amire még érdemes odafigyelni ezeknél a galléroknál, hogy milyen felsőrésszel kombináljuk, a szabály szintén egyszerű, de már csak keveseknek egyértelmű.
 


Ha a szettünkben már van egy mutatós gallér, akkor azt tilos elrontani még egy feltűnő gallérfazonnal, ha valaki bizonytalan akkor inkább válasszon garbót, ami garantáltan jól fog mutatni bármilyen fazonnal.

Egymás hegyén hátán

Kevés tudni, hogy melyik fazont lehet és melyiket tilos felállítani, ugyanis ha egyszerre több galléros darab is akad a szettünkben, akkor a rutintalanok hajlamosak összekavarodni, pedig ez sem igazából bonyolult. Ha kettőnél több réteggel van dolgunk, akkor mindig a legerősebbet lehet felállítani. Az erőviszonyok a következőképpen alakulnak: leggyengébb az ing, őt követi a zakó, és végül a kabát zárja a sort (kép 8).A zakó-ing kombinációnál már más a helyzet, itt állhat az ing gallérja is (kép 9), sőt inkább az, mint a zakó, de az sem baj, ha belül van, sőt aki szereti kívül is hordhatja (kép 10). Egyetlen fontos szabály van, mégpedig az, hogy kerek gallérhoz kerek kihajtóka (kép 11) - vagy más néven rever -, szögleteshez pedig szögletes (kép 12) illik. Ha mégsem sikerül ezt a szabályt betartani, akkor egyetlen trükkel tudunk javítani a helyzeten, mégpedig azzal, ha az ing gallérját szigorúan a kabát alatt tartjuk (kép 13).A többrétegű szettek esetében nem hagyhatjuk ki a sorból a kapucnis felsőrész-galléros póló párosítást sem, tudjuk, hogy sportos viselet, aminél általában jóval megengedőbbek vagyunk, de az utcán látottak alapján arra jutottunk, hogy muszáj tisztázni, hogy mi a helyzet kapucniügyben. Divat ide vagy oda, a kapucnis felsőrész alá felvett póló gallérjának mindig a felsőrész alatt kell maradnia (kép 14), és ebből nem engedünk. Hiába néz ki valaki iszonyú menőn felállított gallérral, ebben az esetben egyszerűen nem működik.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés