free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Na, akkor égjen a zsír

Borsa         Címkék: dvd, edzés, fitnesz, szépség, teszt 15 hozzászólás

Égjen a zsír. Legalábbis szerintünk. A tavaszra való tekintettel heves alakformálásba kezdtünk, ehhez pedig leteszteltünk öt, különböző fitnesz-DVD-t.

Jó fitneszteremben edzeni, nem is vagyunk ellene, de valamiért nagyon nehezen megyünk el egészen addig, amíg nem vagyunk igazán formában. Ugyanis minket valahogy zavarnak a kigyúrt srácok és a fokhagymafenekű, lapos hasú csajok, akikben ráadásul nem is az alakjuk a legirritálóbb, hanem a felhőtlen jókedvük, mert miközben mi vért izzadunk egy-egy gépnél, nekik még arra is van energiájuk, hogy mosolyogjanak. Elhatároztuk, hogy tavasz végére mi is feszes combbal és lapos hassal fogunk feszíteni az edzőteremben, de ehhez elkél egy néhány hetes otthoni edzés. Ezért úgy döntöttünk, hogy a fitnesz-DVD-k segítségével fogjuk elérni a kívánt eredményt, így aztán a Borsa lelkes és állóképesség-ügyileg igencsak lestrapált csapata összeállt, hogy letesztelje az öt kiválasztott programot.Leteszteltük Rubint Réka Az igényes nők edzésprogramja című DVD-jét, ugyanebből az istállóból a kezünk ügyébe akadt Schobert "Apácska" Norbi Fitness Kickbox névre keresztelt lemeze, a harmadik versenyzőnk a bevágós bugyik királynőjének, Bíró Icának a Testszépítés című edzésprogramja volt. Mindezek mellett pedig kezünk ügyébe akadt két kuriózum is, az egyik egy teljesen civil kezdeményezés volt, Végh Marianna Segítek lefogyni című anyaga, ami azért érdekes, mert a korábbiakkal ellentétben itt nem egy profi, vagy annak hitt szakember mutatja be a gyakorlatokat, hanem egy háromgyerekes családanya, aki a saját módszerével fogyott le és erősíti magát. A másik igazi csemege Carmen Electra Sztriptíz aerobic DVD-je volt, amit egyértelműen a címe miatt vettünk meg, ugyanis kíváncsiak voltunk, hogy a nadrág- és melltartólevétel milyen izomcsoportot mozgat meg. A többi Borsateszthez hasonlóan most sem maradhatott el az a szempontrendszer, amely alapján minden DVD-t megvizsgáltunk.

Megnéztük, hogy mekkora helyet vesz igénybe az edzés, egy kisebb lyuk is bőven elég-e, vagy szükség van-e egy nagyobb nappalira, szigorúan bútorok nélkül. Vizsgáltuk, hogy mennyire fárasztóak a gyakorlatok, végig tudjuk-e egyáltalán csinálni a teljes anyagot. Kíváncsiak voltunk, hogy igényelnek-e az edzésprogramok bármilyen segédeszközt. Az is érdekelt bennünket, hogy mennyire irritáló az adott személy, aki tartja az edzést. A feladatok alatt szóló zene inspirál-e minket, vagy inkább lehangol, idegesít. Legvégül pedig megnéztük, hogy van-e valamilyen hatása az egésznek, vagy csak átverés.

Mekkora hely kell a feladatokhoz?

Jó hír, hogy ebből a szempontból egyik fitnesz DVD-vel kapcsolatban sem merültek fel problémák, az általános tapasztalatunk az volt, hogy egy nyújtottláb-körzésnyi hely mindenképpen elkél. Ennél kisebb helyen is el lehet végezni a gyakorlatokat, de akkor előfordulhat, hogy a féltett kínai vázától érzékeny búcsút kell venni. Carmen Electra DVD-je valamennyire kilóg a sorból, ugyanis tesztelőnk szerint a feladatok elvégzését nagyban megkönnyítené egy tükör, ami, azért valljuk be, nem tartozik bele a nappalink alapfelszereltségébe.A fürdőszobában vagy az előszobában pedig elég nehéz tornázni, még akkor is, ha tévé helyett laptopról nézzük a feladatokat. Ugyan a feladatvégzés szempontjából nem fontos, mégis érdemes megjegyezni, hogy Végh Marianna és Schobert Norbi DVD-jét csak földszinten vagy családi házban lakóknak ajánljuk, ugyanis a sok ugrálós feladattal könnyen szert tehetünk egy újabb ellenségre, az alattunk lakó személyében.

Szükség van-e bármilyen segédeszközre?

Amennyiben egy életmentő palack víz segédeszköznek számít, akkor szükségünk van segédeszközre. A egy törölköző vagy polifóm mindegyik tesztelt edzésprogramnál elegendőnek bizonyult, valamint Schobert Norbi programját feltétlenül cipőben érdemes végigcsinálni, ha el akarjuk kerülni a lábfájást, Rubint Rékánál pedig a második felétől kezdve kézisúlyzó is ajánlott. Bíró Ica gyakorlatait még lehetett volna cifrázni lábsúlyzóval, de az csak kimondottan haladóknak ajánlott.

Mennyire voltak fárasztóak a gyakorlatok?

Ennél a pontnál szinte az egész csapat elvérzett, két tesztelőtől eltekintve, akik közül az egyik megkapta Carmen Electra sztriptíz-DVD-jét, amit szinte játszi könnyedséggel végig tudott csinálni. A másik kakukktojás-tesztelőnknek pedig Végh Marianna lemeze jutott, amelyet lejátszott ugyan a lejátszó, de hangot egyáltalán nem hallott, így szépen odakucorodott a számítógéphez, és fülhallgatóval a fülén nézte végig a DVD-t, azon pedig egyáltalán nem csodálkozunk, hogy abban nem fáradt ki.A maradék háromnál az életükért küzdöttek a tesztelők, itt szúrt, ott szúrt, a levegő is rendre elfogyott, volt bajuk rendesen, ami valószínűleg abból fakad, hogy egyáltalán nincsenek edzésben. Jó hír, hogy a feladatok napról napra könnyebbnek tűntek, persze csak akkor, ha másnap képesek vagyunk egyáltalán mozdulni.

Mennyire irritáló a személy aki tartja az edzést?

A kedvencünk Végh Marianna volt, akivel teljes mértékben tudunk azonosulni, kedves volt és lelkesítő, amit pedig külön szerettünk, hogy a végére ő is teljesen kifulladt, aminek láttán mi sem éreztük magunkat esélytelennek. Carmen Electra is simán vette az akadályt, amin elsőre igencsak meglepődtünk, nem játszotta túl a szerepét, nem okoskodott sokat, csinálta amit kell, mi meg ámulva néztük a tökéletes fenekét. A három fitneszguru alatt már igencsak rezgett a léc. Bíró Ica egyébként is hajlamos túljátszania magát, de most aztán tényleg kiverte a biztosítékot.Mi alig bírjuk megcsinálni az adott feladatot, ő meg kedélyesen mosolyog, és nyugodt, szinte monoton hangon beszél hozzánk. Értjük mi, hogy neki már nagyon megy a hasprés, de attól még nem kellene frusztrálnia minket. A hang levétele után egyébként egy szavunk sem lehet, Ica látványához hozzá kellett szokni. A Schobert házaspártól azt vártuk, amit kaptunk, lelkesítő-visító hangot a feleségtől, és sűrű "égjen a zsírt" a férjurától, de legalább megpróbálták feldobni a hangulatunkat.

Milyen volt a zene, ami alatta szólt?

Végh Mariannánál gyakorlatig nem hallottuk a zenét, de ez betudható a sufnituning lemeznek. Bíró Ica lehangoló zenéje kimondottan idegesített minket, nincs kifogásunk a zen meg a chi ellen, de kizártnak tartjuk, hogy hosszú távon tudnánk ilyen zenére erősíteni. Akkor már inkább Rubint Réka és Schobert Norbi tuc-tuc, dijundisun zenéje, ami ízlés kérdése ugyan, de legalább felpörgeti az embert, és nem lassulunk le a legnehezebb részeknél sem. Carmen Electra DVD-jénél jobb zenére számítottunk, főleg az árulkodó cím miatt, elvégre is sztriptízről van szó, azonban a feladatok alá kiválasztott zeneszámok végtelenül egyhangúnak és unalmasnak bizonyultak.

Mennyire volt hatásos?

A sztriptízaerobik inkább átmozgatásra, mintsem erősítésre való, bár a feneket, a combot és a hasat is megmozgatta, mégsem éreztük elég hatásosnak. Kizártnak tartjuk, hogy Carmen Electra ezzel a tornával érte volna el a mostani alakját. Végh Marianna home DVD-jéről csak gyanítjuk, hogy hatásos, ugyanis ahogy már korábban is írtuk, tesztelőnk lejátszója határozottan cudarul bánt az ígéretes lemezzel.A további három DVD esetében biztosak vagyunk abban, hogy hosszú távon hatásosak, az első időkben garantált az izomláz, de a testünk néhány alkalom után már sokkal kevésbé sínyli meg az alakformálási próbálkozásainkat. A legalattomosabb DVD díját egyébként mindenképpen Bíró Icának adnánk, ugyanis nála nem volt semmilyen ugrálás vagy látványos gyakorlat, másnap mégis csak nagy nehézségek árán tudtunk bejutni a szerkesztőségbe.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés