free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Utazás és szabadidő

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, építészet, épület, tárgy, tervező 1 hozzászólás

Egy magyar származású hoteltulajdonosban, egy ballonkabátban, egy jegyárusító bódéban és a pekingi reptér termináljában van közös: mindegyik dizájndíjat nyert.

Az amerikai Travel + Leisure idén is kiosztotta az utazással, illetve a szabadidő eltöltésével kapcsolatos legdizájnosabb tárgyaknak és épületeknek járó díjait. A prominens zsűri tagjai Adam D. Tihany sztárbelsőépítész, Lisa Phillips, a New York-i Kortárs Művészetek Új Múzeumának igazgatója, Laurie Beckelman, a New York-i Művészeti és Dizájnmúzeum munkatársa, Calvin Klein divatguru, Michael Bierut grafikus és dizájnkritikus, valamint Ewina Von Gal tájdizájner voltak. Megmutatjuk kiket és miket díjaztak.

A dizájnbajnok és a tárgyak

Dizájnbajnok kategóriában André Balazs (kép 1), a magyar származású - 1957-ben Budapesten született - hoteltulajdonos győzedelmeskedett. A férfi - akiről  bulvárfogyasztók annak kapcsán hallhattak a legtöbbet, hogy egy ideig Uma Thurmannel járt - nyolc luxusszállodát birtokol New Yorkban, Los Angelesben és Miamiban. A díjat az indoklás szerint azzal érdemelte ki, hogy hoteleinek kialakítása, berendezése gondosan ötvözi az old school ragyogást a modern dizájnnal, miközben az épület minden esetben tökéletesen illeszkedik a környezetébe.

www.wallpaper.com, www.andrebalazsproperties.com
Nézd meg a díjazottakat!

A Legjobb Utazási Kiegészítőnek a Campana Brothers, Zaha Hadid, Alexandre Herchcovitch és Vivienne Westwood közös tervezését, a Melissa cipőket (kép 2) választották. A plasztiktopánkákat újrahasznosított anyagokból készítik, a gyár megújuló energiaforrásokat használ, és átlag feletti béreket, illetve nyereségrészesedést fizet alkalmazottainak. Ha pedig ez nem volna elég, hozzá kell még tennünk azt is, hogy a cipők tutti-frutti illatúak.

www.melissaplasticdreams.com, www.ubergizmo.com

A Legjobb Kamera a Mino Flip videokamera (kép 3) lett. A külsejében inkább mobiltelefonra emlékeztető zsebkamera a YouTube-generáció igényeit szolgálja ki. Az egyszerűen használható, az átlag felhasználó számára felesleges funkcióktól mentes készülék nem professzionális, de kielégítő minőségű felvételeket készít, amelyeket aztán extra gyorsan tölthetünk át a gépünkre. Mindemellett viszonylag olcsó is: az ára mindössze 179 dollár.

A Legjobb Utazási Szerkentyű kategóriában a SteriPEN kézi víztisztítója (kép 4) nyert. A hordozható, elemmel működő masina UV-fény segítségével pusztítja el a vízben található baktériumokat és vírusokat – fél liter vízben 48 másodperc alatt.

http://newproducts.raishows.com, www.walmart.com, www.besportier.com

A Legjobb Utazóruha Norma Kamali amerikai divattervező, a Wal-Mart számára készült kollekciójában található, 30 dolláros ballonkabátja (kép 5) lett. A ruhadarab különlegessége a dupla mellrész és gallér. A Legjobb Poggyásznak a TUMI Hydro Sports vízálló hátizsákját (kép 6) ítélték.

1. Utazás és szabadidő
2. Díjazott épületekIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés