free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Utazás és szabadidő

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, építészet, épület, tárgy, tervező 1 hozzászólás

Egy magyar származású hoteltulajdonosban, egy ballonkabátban, egy jegyárusító bódéban és a pekingi reptér termináljában van közös: mindegyik dizájndíjat nyert.

Az amerikai Travel + Leisure idén is kiosztotta az utazással, illetve a szabadidő eltöltésével kapcsolatos legdizájnosabb tárgyaknak és épületeknek járó díjait. A prominens zsűri tagjai Adam D. Tihany sztárbelsőépítész, Lisa Phillips, a New York-i Kortárs Művészetek Új Múzeumának igazgatója, Laurie Beckelman, a New York-i Művészeti és Dizájnmúzeum munkatársa, Calvin Klein divatguru, Michael Bierut grafikus és dizájnkritikus, valamint Ewina Von Gal tájdizájner voltak. Megmutatjuk kiket és miket díjaztak.

A dizájnbajnok és a tárgyak

Dizájnbajnok kategóriában André Balazs (kép 1), a magyar származású - 1957-ben Budapesten született - hoteltulajdonos győzedelmeskedett. A férfi - akiről  bulvárfogyasztók annak kapcsán hallhattak a legtöbbet, hogy egy ideig Uma Thurmannel járt - nyolc luxusszállodát birtokol New Yorkban, Los Angelesben és Miamiban. A díjat az indoklás szerint azzal érdemelte ki, hogy hoteleinek kialakítása, berendezése gondosan ötvözi az old school ragyogást a modern dizájnnal, miközben az épület minden esetben tökéletesen illeszkedik a környezetébe.

www.wallpaper.com, www.andrebalazsproperties.com
Nézd meg a díjazottakat!

A Legjobb Utazási Kiegészítőnek a Campana Brothers, Zaha Hadid, Alexandre Herchcovitch és Vivienne Westwood közös tervezését, a Melissa cipőket (kép 2) választották. A plasztiktopánkákat újrahasznosított anyagokból készítik, a gyár megújuló energiaforrásokat használ, és átlag feletti béreket, illetve nyereségrészesedést fizet alkalmazottainak. Ha pedig ez nem volna elég, hozzá kell még tennünk azt is, hogy a cipők tutti-frutti illatúak.

www.melissaplasticdreams.com, www.ubergizmo.com

A Legjobb Kamera a Mino Flip videokamera (kép 3) lett. A külsejében inkább mobiltelefonra emlékeztető zsebkamera a YouTube-generáció igényeit szolgálja ki. Az egyszerűen használható, az átlag felhasználó számára felesleges funkcióktól mentes készülék nem professzionális, de kielégítő minőségű felvételeket készít, amelyeket aztán extra gyorsan tölthetünk át a gépünkre. Mindemellett viszonylag olcsó is: az ára mindössze 179 dollár.

A Legjobb Utazási Szerkentyű kategóriában a SteriPEN kézi víztisztítója (kép 4) nyert. A hordozható, elemmel működő masina UV-fény segítségével pusztítja el a vízben található baktériumokat és vírusokat – fél liter vízben 48 másodperc alatt.

http://newproducts.raishows.com, www.walmart.com, www.besportier.com

A Legjobb Utazóruha Norma Kamali amerikai divattervező, a Wal-Mart számára készült kollekciójában található, 30 dolláros ballonkabátja (kép 5) lett. A ruhadarab különlegessége a dupla mellrész és gallér. A Legjobb Poggyásznak a TUMI Hydro Sports vízálló hátizsákját (kép 6) ítélték.

1. Utazás és szabadidő
2. Díjazott épületekLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés