free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: John Richmond

Borsa         Címkék: divat, johnrichmond, kollekció, ruha, tervező 0 hozzászólás

Ropivékony test, hosszú haj, akár egy rocker ismertetőjelei is lehetnének. Most viszont John Richmondról van szó, aki szereti a rockereket, de csak öltöztetni.

John Richmond 1961-ben született Manchesterben, és sok más divattervezőhöz hasonlóan már őt is gyermekkora óta foglalkoztatta a divat. 1982-ben végzett a Kingston Polytechnic főiskolán, majd szabadúszó tervezőként kezdett el dolgozni, olyan híres divatházaknál szerzett tapasztalatot, mint az Emporio Armani vagy a Fiorucci, de dolgozott Joseph Tricotnak is. 1984-ben Maria Cornejo divattervezővel közösen megalakította első önálló cégét, a Richmond–Cornejót, az együttműködés csak öt évig tartott, és 1987-ben szétváltak az útjaik.

www.georgemichael.com, www.alevosia.com, www.johnrichmond.com
Nézegess John Richmond-ruhákat!

Nem sokkal később már egy vadonatúj üzlettárs mellett kamatoztathatta a tehetségét, Saverio Moschillo – aki jelenleg is üzlettársa – lehetővé tette számára, hogy kollekcióit bemutathassa Nápolyban, Rómában, Münchenben és nem utolsósorban New Yorkban. Pályafutása során olyan sztárokat öltöztetett, mint David Bowie, Madonna, Mick Jagger vagy Bryan Adams, de George Michael is Richmond egyik dzsekijét viselte a Faith klipjében. A tervező jelszavai: "Pusztíts, dezorientálj, zavarogj!", ennek megfelelően ruhái között vannak igazán meghökkentő darabok is, de számos teljesen viselhető darabra is rábukkanhatunk egy-egy kollekciójában.

Ruháiban egyaránt fellelhetőek a punkdarabokra jellemző stílusjegyek és az elegáns szabásvonalak, sőt az sem ritka, hogy egy-egy darabon belül mindkét jellemzőre rábukkanunk. Napjainkban már három különböző márka tulajdonosa John Richmond, a Richmond X és a Richmond Denim. Azonban ruhák mellett napszemüvegeket és parfümöket is tervez, valamint a Smartnak is tervezett egy típust mégpedig a John Smart Roadstert. Idei tavaszi-nyári kollekciója szokatlanul nőiesre sikerült, az élénk színű ruhák jól megférnek a visszafogott fekete darabok mellett. Az anyagválasztásra sem panaszkodhatunk, ugyanis a tervező a mostani szezonra legszívesebben selyemben látná viszont a nőket, amely ellen nekünk sincs kifogásunk. Kedvencünk a földig érő, bő szoknyás ruha volt, amit gond nélkül el tudnánk képzelni a gardróbunkban.

http://content.coutorture.com

A várt meghökkentés azonban ebben a szezonban elmaradt, ugyanis az egyetlen megdöbbentő szett egy fekete női öltöny volt, amely alá a tervező a hagyományos ing helyett fekete melltartót tervezett, azért ha jól belegondolunk, láttunk már ennél merészebb húzást is.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés