free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Megcsalás, önámítás újból

Borsa         Címkék: hűtlenség, megcsalás, párkapcsolat, szerető, szex 2 hozzászólás

Erősen tartja magát az a feltételezés, miszerint egy kis megcsalás frissítheti a tartós párkapcsolatot. Megnézzük, vajon a valóságban is így van-e.

Noha a férfiak 31 százaléka, a nőknek pedig csaknem a fele gondolja úgy, hogy a lopott pásztorórák azonnali válóokként szolgálnak, meglepően erősen tartja magát az a feltételezés, hogy a "szexuális kikacsintások" afféle vérátömlesztésként képesek felfrissíteni, megfiatalítani, és ismét varázslatossá tenni a pusztán vegetáló házasságot.A "szeretőtartás" sok esetben a magabiztosság megerősítésén, az önkép pozitívra hangolásán, az önbecsülés visszaadásán keresztül javítja a hangulatot. Jókedvűen persze kevésbé vagyunk ingerlékenyek, ritkábban kapjuk fel a vizet, és nem bonyolódunk a korábban élvezettel vívott, szemkikaparós játszmákba sem: "A feleségem ugyanúgy felkeltett szombat reggel, kötözködött, gyalázott, hogy megint miért vannak szétdobálva az ingek a padlón, de olyannyira tele voltam a barátnőmmel töltött éjszaka emlékeivel, hogy semmi erőm nem volt ordibálni. Felálltam, összegyűjtöttem a gönceimet, amint annyira meglepődött, hogy elnevette magát. Ebédnél már egész jól kidumáltuk a szomszédokat, este pedig úgy mentünk el moziba, ahogy nagyon régen nem. Mint a jó öreg cimborák, összevigyorogva-összekacsintva!"

Akad olyan párkapcsolat is, ahol a titkos harmadik hatására nemcsak a másikkal szembeni türelem és tolerancia tér vissza, hanem – meglepő módon – a szexuális étvágy is: "Nehéz ügy, döntenem kell, hogy velőig romlott ribancnak tartsam-e magam, vagy elfogadjam, hogy a dolgok bonyolultabbak is lehetnek, mint ahogy azt elsőre gondolnánk – ismeri el egy, a húszas évei végén járó egyetemista lány. – Fiatal vagyok, a férfiak sokszor megbámulnak az utcán, a férjem viszont négy és fél év házasság után alig egy-két alkalommal ér hozzám havonta. Amióta találkozgatok egy nálam jóval idősebb férfivel, aki nemcsak, hogy kielégít szexuálisan, hanem aki mellett rengeteget tanulok is magamról, a vágyaimról, a fantáziáimról és a lehetőségeimről, nos, azóta sokszor otthon sem bírok magammal. Bevillannak az újdonságok, amiket a szeretőmmel együtt próbáltunk ki, és szabályosan rávetem magam a férjemre. Akinek úgy tűnik, éppen ez kellett: egy kezdeményező, a képzelőerejét használni merészelő, dögös csaj!"Nem vitatom, hogy akadhatnak viszonyok, ahol a háromszöghelyzet hosszú távon is képes stabilizálni a házasságot, de az esetek többségében előbb-utóbb kilóg a lóláb. Idekívánkozik a rosszul működő családok analógiája, ahol az anorexiás lány vagy a drogos fiú az, aki a tüneteivel "manipulálva" voltaképpen tudattalanul is összetartja a szülők házasságát. (Amikor például komoly veszekedésekre kerülne sor, a lányt az éhhalál küszöbén muszáj lesz ismét kórházba vinni, vagy éppen a fiút kell kiszabadítani a rendőrségi fogdáról. A gyerek balhéi összekovácsolják a két szülőt, méghozzá úgy, hogy amíg fennáll a problémája, addig nem kell a párkapcsolat válságával szembesülni. Mindez persze azt is jelenti, hogy a gyereknek egyszerűen "nem áll érdekében" felépülni – de ez már egy másik történet.)

"Először egy kicsit belezúgtam a kollégámba, akivel minden előzmény nélkül feküdtem le a céges farsangon – meséli egy 34 éves nő. – Nyolc éve éltem együtt a férjemmel, és alaposan megijedtem, hogy most akkor merre tovább. Elválni mégsem akartam, viszont kimondottan jól esett a titkos szex egy szinte idegen férfivel. Ahogy telt az idő, megtanultam élvezni a szerető státusz előnyeit. Nemcsak azt, hogy végre akad egy pasi, aki megdicséri a sminkemet, aki miatt érdemes egy új tangát vennem, vagy aki stoptáblaként villog az agyamban, amikor még egy tábla csokit akarok magamba tömni. Szóval nem egyszerűen a nőiességem visszanyerése tett jót. Mintha a házasságom is javult volna… a balhék legalábbis megszűntek, amit magam sem értek igazán."

Visszatérve a félrelépésekhez: Abban az esetben, ha a szerető nem egyszerűen beindítja a házasfelek egymásra való fokozottabb odafigyelését, hanem a férj és a feleség között újonnan létrejött érdeklődés/vágyakozás csak addig áll fenn, amíg a harmadik fél is képben van, nehéz volna elhinni, hogy valóban javult a párkapcsolat. Ilyenkor csupán arról lehet szó, hogy a házastársi problémák, veszekedések elől legalább fantáziaszinten van hová meglógni. Amíg ugyanis akad egy harmadik, aki részben kielégíti a szeretet és megbecsülés iránti igényünket, addig a férjüktől/feleségünktől kapott pofonoktól ideig-óráig el tudunk menekülni. Aztán lassacskán rájövünk, hogy az "óvóházunk" sem túl stabil építmény (hiszen ha száz százalékosan az volna, hagynánk csapot-papot, és odaköltöznénk, nem?). Hamarosan ott találhatjuk magunkat két félmegoldás között, örök-menekülőben, pótcselekvésekbe gabalyodva. És akkor a lelepleződés keserveit még nem is említettük.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés