free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mellplasztika helyett szempillaplasztikán jártunk

Borsa         Címkék: kozmetika, műszempilla, smink, szépség, technika 5 hozzászólás

Mellplasztika helyett a Borsa a szempillaplasztikát választotta: Borsastylist feltöltette a szempilláit. A művelet csak elsőre tűnt horrorisztikusnak. Beszámoló az építésről.

Borsastylist nincs oda a mű dolgokért, és nem bírja a fájdalmat, ezért tehát nem rakatna szilikont a melleibe, nem töltetné fel a száját kollagénnel, és még a görbe orrát sem műttetné meg, azonban a szempillaplasztikának nem tudott ellenállni, és kipróbálta. Tapasztalataink következnek a titokzatos 3D műszempilláról.


 
A tincses műszempillát már viszonylag régóta ismerjük, alkalmanként még használjuk is, ugyanis egy hosszú műszempilla tökéletes megkoronázása az esti sminkünknek, azonban, akin volt már tincses vagy soros műszempilla az tudja, hogy hosszú távon bármennyire is mutatós, egyszerűen nem kényelmes. A soros típus – ami egy egész sornyi műszempillát jelent – csak néhány órán keresztül hordható, egyrészt nehéz, másrészt egyáltalán nincs természetes hatása. A tincses pilla már egy fokkal kényelmesebb, azonban hosszú távon az sem jó megoldás, ugyanis még a leggondosabb felhelyezés mellett is időről időre össze fognak akadni a pilláink. Ezért kíváncsiak voltunk, hogy az úgynevezett szálankénti tartós műszempilla mennyire válik be a gyakorlatban.

Aki hasonló beavatkozásra adja a fejét, készüljön fel rá, hogy ebben az esetben sem adják ingyen a szépséget, egyrészt az első építés ára szalontól és felhasznált alapanyagoktól függően tizenhárom és huszonötezer forint között mozog, a töltés pedig – mert nemcsak a műkörömnél van rá szükség – három és ötezer forintot kóstál, ráadásul igen időigényes procedúráról van szó.

Építés indul

Első lépésként hagyományos arc és szemfestéklemosóval eltávolították Borsastylist szempillájáról és szemhéjáról a maradék szemspirált és szemfestéket, azonban az a legjobb, ha az építés előtti két napon egyáltalán nem sminkelünk. A második fázisnál két alkoholba mártott fülpiszkáló segítségével letörölték a maradék zsírt a pillákról, ami különösen fontos, hiszen a valódi szőrből készült pillákat a mi saját, jelen esetben elég gyérnek mondható pillánkra építik rá szálanként, ehhez pedig szinte "steril" alapra van szükség.A dolog horrorisztikus, sokak szerint korhatáros része ezután következett, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a látvány ugyan rémisztő, de teljesen fájdalommentes, ugyanis ahhoz, hogy a szakember lehető legprecízebben tudja felhelyezni a pillákat, le kell ragasztani a szemhéjakat. Ezek után bejelöli a leghosszabb pillák helyét, amelyek jelent esetben tizenkét milliméteresek voltak. Innentől kezdve pedig nincsen más hátra, mint türelemmel kivárni, amíg a pillák egyesével felkerülnek. Az igazi szőrből készült "implantátumokat" egy speciális tartós ragasztóval a saját szempillánkhoz rögzítik, először a hosszabb majd a rövidebb szálakat. A technika a következő, a szakember egy csipesz segítségével tetszőlegesen kiválaszt egy pillát, majd egy újabb csipesszel a ragasztóba mártott műszempillát odarögzíti ahhoz, amelyet egészen addig a másik csipesszel megtartott.Egyetlen pislogás vagy hirtelen mozdulat, és a saját féltve őrzött szőrszálunknak lőttek, és akinek csak néhány szál satnya pilla van raktáron, az tudja, hogy mivel játszik. Borsastylistnak ez az információ bőven elég volt ahhoz, hogy ne tiltakozzon tovább a szemek leragasztása ellen. A ragasztástól kezdve egészen az utolsó felhelyezett pilláig két és fél órát töltött stylistunk a kozmetikusszékben, azonban amikor már csak utántöltésre megy a páciens – nagyjából három-négyhetente - ennél jóval kevesebb idő is bőven elég.

Meddig pislogunk vele

Az aprólékosan felépített vadonatúj hosszú és dús szempillákat innentől kezdve három-négy hétig élvezhetjük, attól függően, hogy mennyire gyorsan hullajtjuk ki a saját szempillánkat. Azonban ez az időintervallum csak akkor állja meg a helyét, ha vigyázunk az új felturbózott szempillánkra. Nem használhatunk sem vízálló szempillaspirált, sem pedig kétfázisú, olajos szemfestéklemosót, ugyanis ezek oldják a ragasztót. A víz azonban nem árt neki. Tiltólistás a szemdörzsölés és szemkörnyékápoló krém is, tehát ráncosok és allergiások kizárva a versenyből. Ezek után kíváncsiak voltunk, hogy Borsastylist hogyan viseli az új műszempillás létet. Köszöni szépen jól.Néha ugyan spirálozza a szemét, de annyira fél attól, hogy nem tudja kellően gyengéden lemosni legújabb barátairól a festéket, hogy inkább csak az alsó pillákra visz fel egy kevés festéket. Az eltelt tizenkét nap alatt összesen egy pillát hagyott el, ami a levesben landolt – legalábbis ezt az egyet vette észre -, valamint néha olyan érzése van, mintha valami lenne a szemében, bár elég paranoiás ilyen téren. A reggeli szemdörzsöléstől és satírozástól ugyan egy rövid időre búcsút vett, de élvezi a helyzetet, és úgy pislog, mintha kötelező lenne.

Köszönjük a segítséget Vörös Zsuzsának, a képek a Kozmezita szalonban készültek.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés