free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amit bicikli után csatolhatunk

Borsa         Címkék: bicikli, lista, öt, tárgy, utánfutó 4 hozzászólás

A bicikli nem csupán közlekedési-, hanem szállítóeszközként is alternatívája lehet az autós, illetve a tömegközlekedésnek. Csupán bicikli-utánfutót kell rászerelnünk.

A biciklire szerelt kosárkákat, gyereküléseket, no meg a gumiszalaggal ilyen-olyan módon a vázra rögzített rakományokat ismerjük. Ezeknél a megoldásoknál azonban sokkal hatékonyabb és stílusosabb módon is kiterjeszthetjük a bicaj alapfunkcióját, úgy hogy saját magunkon kívül valaki vagy valami mást is szállítani tudjunk vele: elég, ha megtoldjuk egy bicikli-utánfutóval. A kezdődő bringaszezon apropóján ilyen szerkezetekből állítottunk össze egy ötös listát.

www.wicycle.comBevásárló-utánfutó

Ha egy mód van rá, a legtöbben bizony autóval megyünk bevásárolni. Amire tulajdonképpen jogos magyarázat, hogy nincs kedvünk hazafelé jövet málhás szamár módjára gyalogolni vagy épp tömegközlekedési eszközökre cihelődni a nehéz szatyrokkal… Nem beszélve arról, hogy a városszéli hipermarketeket autó nélkül sokszor már megközelíteni is meglehetősen macerás. A bringa viszont érdemi alternatívát jelenthet erre is, ha felszereljük egy takaros bevásárló-utánfutóval. A felül nyitható tárolóban akár több zsák élelmiszer és több rekesz ital is elfér.

www.biketrailershop.comTeherszállító

A teherszállító utánfutó lényegében a bevásárló-utánfutó nagyobb teherbírású testvére. Az autós utánfutókhoz hasonló szerkezet rakterében jóval több cucc elfér, mint amennyi a bevásárló-utánfutóban. Persze azért a teherautót még nem váltja ki, ugyanakkor ha például néhány nagyobb csomagot, vagy például könnyebb bútordarabokat szeretnénk elszállítani valahová, arra már alkalmas.www.bicycletrailers.comGyerekszállító

A gyerekszállító-utánfutót felszerelve a riksázás élményét biztosíthatjuk a kiskorúaknak. Az utánfutót szél- illetve vízálló műanyag borítja, az ülőkét biztonsági övvel szerelték fel, a hátulján illetve a kerekén pedig fényvisszaverő prizmák biztosítják a megfelelő láthatóságot. A kerékpárhoz forgó csatlakozóval kapcsolódik, így ha az esetleg fel is borul, az utánfutót nem rántja magával. Ettől függetlenül azért mégsem tanácsolnánk, hogy ezzel induljatok neki a megfelelő mennyiségű bicikliútban bántó módon hiányt szenvedő belvárosnak… Azonban kertvárosban, vidéken annál inkább ideális lehet.
 
www.easyridersbikerentals.com, www.trail-gator.comTandem utánfutó

Ha már nagyobbacska, biciklizni tudó vagy tanulgató gyerekeitek vannak, akkor tandem utánfutót érdemes választani. Ebből létezik egyrészt egykerekű verzió, amellyel gyakorlatilag tandembiciklivé alakítható egy sima kerékpár. A másik pedig a vontatórudas megoldás, amellyel egy normál, kétkerekű gyerekbringát csatolhatunk  a felnőtt bicajhoz. Hasznos lehet ez akkor, ha biciklizni tanítjuk a gyerekeket, de olyankor is, amikor hosszabb kerékpáros kirándulásra megyünk velük, hiszen ha veszélyesebb útszakaszra érünk, vagy épp elfáradnak, vontathatjuk őket.

www.bicycletrailers.comKisállatszállító

A gyerekszállítóhoz hasonló elven alapul a kisállatszállító utánfutó is. A szintén szélálló, vízlepergető anyagból készülő alkalmatosság biztonságosan zárható, így az állat nem tudja saját belátása szerint kinyitni. A belső felét egyszerűen tisztítható műanyagból készítették, így abban az esetben, ha a házi kedvenc netán odabenn könnyítene magán, néhány mozdulattal és némi vízsugárral újra szalonképessé tehető az utastér. A szerkezetet leginkább kutyák szállítására tervezték, lévén, hogy ők azok, akik leggyakrabban elkísérik az embereket különféle szabadtéri programokra. De jól jöhet persze akkor is, ha valamilyen más háziállatot kell elszállítanunk, például az állatorvoshoz.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés