free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Budapesti dizájnboltkörkép

Megyeri Nikolett         Címkék: árak, bolt, dizájn, tárgy, vásárlás 7 hozzászólás

Aki eddig csak azért nem vásárolt dizájntárgyat, mert úgy vélte, hogy az számára elérhetetlen, az figyeljen, mert most meg fogjuk cáfolni. Fővárosi dizájnboltkörkép.

A dizájntárgy jó dolog. Nem csak képen nézegetni vagy olvasni - netán írni - jó róla, hanem fogni, szagolni, birtokolni is. Azt tapasztaljuk azonban, hogy túl sokan vannak még olyanok, akik valamiféle misztikus huncutságnak tartják ezt a dizájntárgyasdit úgy, ahogy van. Gyakran hallunk olyan kifogásokat, hogy sznobság, hogy elérhetetlenül drága, meg amúgy sem lehet Magyarországon ilyesmikhez egykönnyen hozzájutni. A valóságban azonban az a helyzet, hogy a dizájntárgyakon belül is létezik a luxuskategória mellett egy potenciálisan szélesebb réteg által megfizethető kategória is, és - nem elhanyagolható módon - működnek már hazánkban olyan színvonalas üzletek, ahol ezek a cuccok megvásárolhatók. Mivel pedig szeretnénk benneteket közelebb hozni leendő, saját tulajdonú dizájntárgyaitokhoz, ezért a következőkben bemutatunk néhány szimpatikus budapesti dizájnboltot.


Nézegess budapesti dizájnboltokat!

A Forma dizájnbolt külföldi tervezők és stúdiók termékeit árusítja, ebből adódóan rengeteg olyan portékájuk van, ami Magyarországon közvetlenül csak ebben az üzletben vásárolható meg. A forgalmazásra kerülő tárgyak kiválasztása abszolút szubjektív szempontok alapján történik, értve ezalatt, hogy azt kapni itt, ami a bolt tulajdonosának, Fugerth Andrásnak megtetszik. A fő irányvonalat itt az eredeti megközelítésű, otthoni, illetve irodai használati- és dísztárgyak képviselik. Emellett találhatunk náluk közhelyesnek nem nevezhető vicces tárgyakat, bulikellékeket és játékokat is. Aktuális slágertermékük a jégkockatartó, amellyel feles pohár alakú jég készíthető. De ott figyelnek a polcon a bolt vásárlóközönségének nagy favoritjai, a csinos, tarka és illatos fürdőkacsák is. Az árak egy-két ezer forintról indulnak, tehát ha éppen ennyit tudnátok dizájntárgyra szánni, akkor is jó eséllyel fogtok találni valami rokonszenves darabot.A Badaboom dizájn a Pylones cuccait forgalmazza Magyarországon. A francia márka egészen sajátos stílust képvisel: a hétköznapi élet szinte összes elképzelhető tárgyát a maguk zseniálisan infantilis szín- és formavilágára fordítják le, amelynek következtében termékeik úgy néznek ki, mintha csak egy csupabáj, rajzolt univerzumból szöktették volna őket. Olyan holmik ezek, amikre kicsit nehéz is tárgyként tekinteni, hiszen egyéniségük van. Akit nem zavar, netán egyenesen fogékony arra, ha a holmijai gyakorlatilag nézik őt, annak be fognak jönni a Pylones tárgylényei. A budapesti üzletben viszonylag széles termékskála kapható, a kisebb cuccok jellemzően kettő-ötezer forintért, míg az értékesebb holmik - például háztartási gépek - tíz-húszezres összegekért jöhetnek velünk haza.

A Repülő Tehén  a bevállalós, glamúros giccsek lelőhelye, maga a dizájn-coming out. A bolt extravagáns-eklektikus kínálatában elsősorban külföldi gyártók termékeit találjuk, a dizájntárgyak mellett befigyelnek a klasszikus és nem klasszikus diliholmik, illetve szoftosabb erotikus cuccok is. Ha egyetlen itt kapható tárggyal kellene jellemeznünk ezt az üzletet, akkor a rózsaszín, szárnyas, aranyláncot viselő, bólogató disznócskát választanánk. Aki valami pozitív értelemben véve sokkoló, megbotránkoztató tárgyat keres, nos, az itt keresse! Apróbb cuccok már ezer forint alatti összeg ellenében vihetők, de a legtöbb termék kettő és tizenötezer forint közötti árfekvésben vásárolható meg.A Boltműhely tulajdonosai meglehetősen határozott koncepció mentén, az újrahasznosítás, valamint a Budapest-tematika jegyében alakítják az üzlet kínálatát. Kizárólag a saját kollekciójukat, illetve hazai tervezők munkáit árusítják, amiért ezúton is Borsapirospont jár nekik. A Bolt és a tervezők között a kiválasztás oda-vissza működik, tehát tulajdonképpen megtalálják egymást. Csak itt kapható - mivel, hogy a Bolt sajátja - például a "Kertész utca" kollekció, de nagyon erős a felhozatal reciklált dísztárgyakból és öltözék-kiegészítőkből, illetve mindenféle bringás dizájnholmiból a bicikligumiból készült övtől kezdve a bicikli-alkatrészekből összerakott falióráig. A Maciméz-gyertya pedig egyértelműen a beleszeretős kategória. Ötezer forint alatt válogathatunk a kisebb dísztárgyak, az ékszerek illetve a pénztárcák közül, pólók öt és tízezer forint között kaphatók, valamivel többe kerülnek viszont a táskák, illetve a kardigánok, amelyeket jellemzően tíz és tizenhatezer forint közötti összegért vehetünk meg.Az Insitu bolt is a saját kollekcióját valamint túlnyomó részt magyar dizájnerek kreációit árusítja - a Borsapirospont ezért nekik is jár -, illetve néhány külföldről importált holmit. Náluk markáns retró vonal érvényesül, aminek köszönhetően olyan autentikus finomságokra tehetünk itt szert, mint mondjuk egy takaros hálós cekker, Kutyapersely és egyéb lemezjátékok, ugró béka, Kádár-kort idéző kerámiák vagy épp egy dundi, fém szódásszifon. Bár a főprofilt a tárgyak jelentik, árulnak azért táskákat, kiegészítőket és ruhákat is. Egy-két ezresért itt is tudunk már vásárolni, például bakelit ékszert, földvirágot, de a dizájntárgyak és a játékok többségének ára is ötezer forint alatti.Eredetileg úgy terveztük, hogy egyfajta tesztként is felfogjuk ezt a dizájnbolt-körutat és választunk majd legjobbat… Végül mégsem tesszük. Ezeket az üzleteket ugyanis nem érdemes és nem is igazán lehet egymással objektíven összehasonlítani. Hiszen, bár mindegyik dizájntermékeket árul, mégis megvan a maguk karaktere és koncepciója, ez pedig bizony nagyon rendben van így. Ki, mire kattan, meg tudja találni…


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés