free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Újrahasznosított nappali smink

Borsa         Címkék: átalakítás, smink, szépség, tipp, trend 6 hozzászólás

Amikor a meló vége és az esti program kezdete között már nincs idő hazaugrani, akkor sem kell egy beletörődő legyintéssel lemondani az alkalmi sminkről.

Egy munkanapot valami jóféle esti kimozdulással, például éttermi vacsorával, színházzal vagy bulival levezetni kétségkívül klassz dolog. Ilyenkor persze attól, hogy hétköznap van, és álló nap dolgoztunk, még szeretnénk alkalomnak megfelelő külsőt ölteni… Igen ám, csak épp elfordulhat hogy a meló befejezése és az esti program kezdete között nincs időnk még csak hazaugrani sem.


Nézd meg a nagy sminkátalakítást!

Arról korábban már szóltunk, hogy ilyen esetben hogyan alakíthatjuk át hivatali szereléseinket partiszetté. Most pedig azzal kapcsolatban árulunk el néhány trükköt, hogy a nappali sminkünk maradványait felhasználva hogyan készítsünk hiteles esti toalettet. Ráadásul, hogy minden szempontból aktuálisak legyünk, Borsasminkes a legújabb tavaszi trendeknek megfelelő sminkeket készített.

Nappalra

Ha előre megfontolt szándékkal úgy indulunk neki, hogy olyan nappali sminket teszünk fel, amit estére majd át szeretnénk alakítani, az alapszabályok akkor is ugyanazok, mintha simán csak nappalra sminkelnénk. A bőrre először is folyékony alapozót viszünk fel, a szem alatti területet pedig korrektorral tesszük szalonképessé, majd az egészet könnyű porpúderrel fixáljuk. Ezt követően a ritka illetve túlzottan világos szemöldökűek szemöldökfestékkel nyomatékosítsák a szemöldök vonalát! Akiknek viszont dús szemöldök adatott - és volt annyi eszük, hogy nem tépkedték ki brutálisan -, elég, ha kefével decensen elrendezgetik a szálakat. A következő lépés a pirosítás, amely a 2009 lassan de biztosan ébredező tavaszán üde, barackos-rózsás színű pirosítóval történik.A szemöldök vonala alá natúr színű szemhéjpúdert teszünk. Közel ülő szemekkel rendelkezők ugyanebből a színből a belső szemzugba is juttassanak! Ezután a felső és az alsó szemhéjra felvisszük a színes szemhéjpúdert. Az jelenleg dúló szezonban nappalra is bevállalhatók a merészebb színek, így például a képen látható pink, de ha ez valamiért nektek nem pálya, választhattok zöldet vagy akár türkizt is. Az élénk színű festéket ezután annak lájtosabb árnyalatával lágyan elsatírozzuk: esetünkben tehát a pinket halványrózsaszínnel. Az alsó szemhéj belső vonalát fehér szemceruzával húzzuk be, ez ugyanis optikailag nagyítja a szemeket. Akiknek viszont túlságosan érzékeny a szemük, azok ezt a lépést ki is hagyhatják. Semmi esetre sem spórolható le viszont a szemfestés utolsó fázisa, vagyis a spirálozás. Mivel pedig ez egy karakteresen szemhangsúlyos smink, ezért a szájra csupán finom, barackos árnyalatú szájfény kerül. Nappalra megvolnánk.Ha az estivé átalakítást nem otthon fogjuk elvégezni, a következő cuccok kerüljenek a neszesszerbe: a nappali smink elkészítéséhez használt púder, korrektor, pirosító és szemhéjpúder, valamint a szempillaspirál. Ehhez hozzácsapunk még egy fekete szemceruzát, egy - lehetőleg csillámos - fekete szemhéjpúdert, fehér vagy rózsaszínes selyemport, valamint egy tubus csillámos, rózsaszín szájfényt. És persze az ecseteket.

Az átalakítás

Az átalakítást némi renoválással indítjuk, vagyis korrektort kenünk a szem alá - ez estefelé már fokozottan jól jön - illetve porpúderrel újrapúderezzük az arcot. Ezután pirosítunk, amihez használhatjuk ugyanazt a pirosítót, mint a nappali sminkünk esetében, de nem tilos valamivel sötétebb, szintén rózsás árnyalatot választani sem.A szemet fekete szemceruzával először alul - beleértve az alsó szemhéj belső vonalát -, majd felül is kihúzzuk. A felső vonal külső végét finom, felfelé kanyarodó kunkorral zárjuk. Ezt követően a ceruzával már behúzott felső kontúrt követve fekete, csillámos szemhéjfestékkel, kívülről befelé haladva keskenyedő vonalat satírozunk. Távol ülő szemekkel rendelkezők a belső szemzugig vezessék ezt a vonalat, akiknek viszont inkább közel ülő szemeik vannak, azok zárják le valamivel kijjebb, a belső szemzugot kihagyva a sötétítésből. Ezután a nappali sminkünknél már használt, élénk színű szemhéjpúdert visszük fel a szemhéj közepére, majd ezt és a fekete kontúrt összesatírozzuk.A szemöldök vonala alá pedig fehér, irizáló selyemport teszünk. Az utóbb felsorolt lépések kivitelezése persze kissé nehézkesnek tűnhet, ha nem vagytok gyakorlott szemfestőművészek, ám a dolog titka tulajdonképpen az, hogy apróbb, finomabb mozdulatokkal dolgozzatok, úgy nem lehet nagyon elrontani. A szemfestést ezúttal is a spirálozással zárjuk, tekintetbe véve persze, hogy a nappali sminkünkből is maradt a pilláinkon festék, tehát a rovarlábszerű hatást elkerülendő, visszafogottabban bánjunk  pillafestékkel. A smink elkészítésének befejező lépéseként rózsaszín, csillámos szájfényt kenünk a szájra.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés