free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 szívderítő film tavaszi letargia ellen

Borsa         Címkék: film, lista, öt, szívderítő, tavaszra 1 hozzászólás

Itt a tavasz, ezzel egy időben érkezik a tavaszi fáradtság és a tavaszi melankólia időszaka is. Mi az alábbi filmekkel vesszük fel a harcot ellenük.

Közvetlenül az első madárcsicsergős reggel és a rügyfakadási időszak közé lőhető a tavaszi negatív hullám tünetegyüttes megjelenése, mely komoly letargiával, ingerlékenységgel, fáradtsággal és általában hülye gondolatokkal terheli meg a szervezetünk. Érdekes, hogy miért éppen arra az időpontra esik, amikor a legjobban kéne örülnünk a környezeti változásoknak, egyes teóriák szerint ez pont az ilyenkor gyakori időjárási viszonyok váltakozásával, a vitaminhiánnyal és a testünk biológiai ritmusának kedvezőtlenebb szakaszaival magyarázható.

A vitaminokat pótolhatjuk, de a pozitív gondolatok generálásában besegíthet a filmművészet is, kedvcsinálónak listánkban 5 szívderítő mozit ajánlunk.


Amélie csodálatos élete

Nem állítanánk, hogy egy felhőtlenül vidám moziról van szó, mert kétségkívül nem az, de aki annak idején nem tágra nyílt szemekkel és kótyagos optimizmussal jött ki a moziból az Amélie csodálatos életének szemlézése után, az valószínűleg egy lappangó érzelmi zombi.Ez a majd kétórás történet annyi rejtett energiával, optimizmussal, életszeretettel és fantáziával van teli, hogy terápiás céllal bárkinek ajánlható, különösen így tavaszra.


A család kicsi kincse

Megkapó szarkazmus, bájosan esetlen szereplők és a nagy amerikai álom végtelenül szellemes görbetükre, ez maga a Dayton-Faris-rendezőpáros debütáló roadmovie-ja.


Persze nem ez az első alkalom, ahol hülye amcsi családok idétlenkednek a vásznon, de pont az benne a legmegkapóbb, hogy ez sem színtiszta komédia, sokkal inkább társadalmi horror, a film után mégis ott van az a bizonyos plusz, amely nemcsak a könnyesre röhögős helyzeteket legitimizálja, de egy sóhaj kíséretében a lelkünket is építi.


Macskafogó

Evidens volt, hogy egy magyar mozi is kerüljön a listánkba, a mi választásunk Ternovszky Béla 1986-os animációs remekére esett, ami nemcsak szállóigévé nemesült aranyköpésekkel van tele, de annyi és olyan minőségű humorral is, amit képtelenség megunni.


Erre még rátesz egy lapáttal az édes nosztalgikus érzés, és az a szívet melengető tény, hogy hazai unikumról van szó. A rágcsálótársadalom győzedelmeskedése a gonosz macskák fölött pedig patetikus színezettel is gazdagítja az amúgy is alapműnek számító darabot.


Nagy Hal

Úgy látszik, Tim Burtont sehogyan sem tudjuk kikerülni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is különösebben célunk ez. Rengeteg zseniális munkája közül a Nagy Hal mindenképpen idekívánkozik, hiszen a történet gyönyörű - Daniel Wallace munkája adja az alapot -, a mondandó csupa szép eszme köré csoportosul - szerelem, megbocsátás, emberi nagyság -, a vizuális kivitelezését pedig nehéz lenne szavakkal leírni.


Aki esetleg nem ismerné a sztorit, annak el kell mondanunk, hogy csöppet sem vígjáték, olyan igazi sírós-mosolygós, de az alapkitételünk a szívderítő darabok keresése volt, és a Nagy Halnál nehezen találhatnánk jobbat.


Van, aki forrón szereti

Végezetül pedig jöjjön egy klasszikus, itt több remek munka is eszünkbe jutott, de valahogy Billy Wilder 1959-es munkája furakodott a többiek elé. Marilyn Monroe, Tony Curtis és Jack Lemmon tökéletes hármasa überelhetetlen ebben a sztoriban, mely a '20-as évek végi alkoholtilalom, nőimposztori babérok és a mámorító jazz fúziójában zajlik.


Valószínűleg nincs olyan, aki ne látta volna legalább százszor ezt a filmet, mégis a mai napig képes röpke két órára feloldani az általános feszültségeket, és kisimítani a gondterhelt napok arcra rakódott ráncait.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés