free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Savval és alumíniummal a ráncok ellen

Borsa         Címkék: bőrradír, kozmetika, mikrodermabrázió, peeling, szépség 0 hozzászólás

Utánanéztünk, hogy mit jelent a mikrodermabrázió, és jót tesz-e a bőrünknek a gyümölcssav. A bőrradírok után megnéztük, hogy mivel dolgoznak a profik.

Előző alkalommal alaposan kiveséztük az úgynevezett mechanikai peelinget, ez köznyelven a hagyományos bőrradírozást jelenti, amit otthon is gond nélkül elvégezhetünk. A most közvetkező részben sorra veszünk három olyan bőrhámlasztó, illetve bőrmegújító technikát, amelyekhez már igencsak elkél egy szakember segítsége. Kiderítjük, hogy mi is az a kémiai és biológiai peeling, és arra is fény derül, hogy mit takar a titokzatos mikrodermabrázió.

A kémiai peeling

A kémiai bőrmegújító kezeléseknél általában savas termékeket használnak a szakemberek, amelyek leoldják az elhalt szaruréteget. Mi ebben az esetben AHA-s, azaz gyümölcssavas kezelést láttunk, a fő hatóanyagot, a gyümölcssavat szőlőből, citromból, narancsból vagy grapefruitból nyerik. A savas hámlasztás a bőrt védő keratinréteget koptatja, a sejteket pedig hatékonyabb munkára bírja, ezzel a cél, hogy minél egyenletesebb és szebb legyen a bőrréteg. Az AHA-s peeling hatására a bőr megfiatalodik, simább lesz, a kisebb ráncok halványodnak, az egésznek olyan a hatása, mintha egy kicsit szorosabbra húztuk volna a gumit a hajunkban. Segítségével leoldható a sok bőrproblémát okozó megvastagodott legfelső szaruréteg, ezzel elősegíthetjük bőrünk természetes táplálását és megtisztulását, hiszen az elhalt réteg eltávolítása után a bőr jobban lélegzik és a különböző krémek által felvitt tápanyagok is jobban felszívódnak.A mi esetünkben egy zselés alapú gyümölcssavas hámlasztót használt a kozmetikus, ez kevésbé drasztikus, mint a folyékony változat, amelyet nem is szabad kézzel felvinni, erős maró hatása miatt, sőt amíg a zselés hámlasztó fent lehet fél órán keresztül, addig az erősebb szer maximum pár percen keresztül érintkezhet a bőrrel. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos kémiai peelingek otthon is elvégezhetőek, de az első alkalommal minden esetben szakember segítségére kell bízni a hámlasztást. Ugyanis, ha túl sokáig hagyjuk fent az adott kozmetikumot, vagy nem jó technikával visszük fel a bőrre, többet árthatunk, mint használunk. A kezelés után minden esetben alaposan hidratálni kell az érintett felületet, és a közvetlen napfénynek sem szabad kitenni, ugyanis nincsen rajta megfelelő keratinréteg, ezáltal a bőr nem tud megfelelően védekezni.

Biológiai peeling

A biológiai csakúgy, mint a kémiai peeling eltávolítja a bőrréteg felső elhalt hámrétegét, azonban itt még nem áll meg a tisztítási folyamat, ugyanis ezek a termékek bekerülnek a pórusok közé is, és szinte kiszippantják a bennük található zsírt. Miután a pórusokban lévő faggyút feloldotta a mélytisztító, a különböző és hidratáló krémek hatóanyagai jobban és gyorsabban tudnak eljutni a bőr mélyebb rétegeibe, ezáltal csökken a bőr túlzott elszarusodása, és késleltethető az öregedési folyamat is. Ez a módszer különösen azoknak ajánlott, akiknek pattanásos, zsíros vagy tág pórusú a bőrük.A mi esetünkben a kezelés – ami most a hámlasztást jelenti – tíz percet vett igénybe. A kozmetikus belemasszírozta a bőrbe a mélytisztítót, amelynek a hatóanyaga búza aminosav volt, és egészen addig dolgozott vele, ameddig az el nem kezdett habosodni, majd tiszta vízzel lemosta a bőrt. Fontos, hogy addig kell mosni a kezelt felületet, ameddig a pórusokból ki nem jön a mélytisztító, ezért az is könnyen elképzelhető, hogy 5-6 átmosásra is szükség lesz. Az egyik legnagyobb előnye a kémiai peelinggel szemben, hogy amíg a savas hámlasztás érzékeny bőrre nem ajánlott, addig a biolgóiai mélytisztítást bármilyen bőrtípusra alkalmazható. Az pedig a napimádóknak különösen örvendetes, hogy a biológiai peeling után lehet napozni, de fényvédő még akkor is kötelező.

Mikrodermabrázió

Amikor először meghallottuk ezt a szót, szentül meg voltunk róla győződve, hogy egy vadonatúj fogyasztógéppel lesz dolgunk. Arra viszont álmunkban sem gondoltunk, hogy ez a szerkezet nem más, mint egy bőrcsiszoló gép. Csakúgy, mint a bőrradírok esetében, itt is mechanikai peelingről van szó, csak amíg a különböző radíroknál az apró homok, barackmag- vagy sószemcsék dörzsölték le a legfelső hámréteget, addig a mikrodermabrázió esetében különböző kristályok gondoskodnak a felső hámréteg lecsiszolásáról.Az apró kristályok - a mi esetünkben alumínium oxid – hatékonyan és mégis kíméletesen távolítják el az elhalt réteget, a lecsiszolandó réteg vastagságát a kozmetikus mindig a kezelendő páciens bőréhez tudja igazítani. A gépen két tartály található, az egyikben a "vadonatúj", a másikban az elhasznált kristályok vannak, ugyanis a gép állandóan cseréli a kristályokat, a leghatékonyabb radírozás érdekében. A mikrodermabráziós kezelés után különösen fontos, hogy a bőrt speciális hatóanyagokkal (sejtaktiváló, folyadékmegkötő, nyugtató komponens) lássa el a kozmetikus. Valamint csakúgy, mint a kémiai peeling esetében, ez után a kezelés után sem szabad napra menni.

A kozmetikusok szerint azonban az a legfontosabb, hogy ezeket a kezeléseket ne csak hirtelen felindulásból végeztessük el, bár már az első alkalom után látványos eredményt tapasztalhatunk, igazából csak akkor hatnak, ha bizonyos időközönként kúraszerűen elvégezzük őket.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés