free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Savval és alumíniummal a ráncok ellen

Borsa         Címkék: bőrradír, kozmetika, mikrodermabrázió, peeling, szépség 0 hozzászólás

Utánanéztünk, hogy mit jelent a mikrodermabrázió, és jót tesz-e a bőrünknek a gyümölcssav. A bőrradírok után megnéztük, hogy mivel dolgoznak a profik.

Előző alkalommal alaposan kiveséztük az úgynevezett mechanikai peelinget, ez köznyelven a hagyományos bőrradírozást jelenti, amit otthon is gond nélkül elvégezhetünk. A most közvetkező részben sorra veszünk három olyan bőrhámlasztó, illetve bőrmegújító technikát, amelyekhez már igencsak elkél egy szakember segítsége. Kiderítjük, hogy mi is az a kémiai és biológiai peeling, és arra is fény derül, hogy mit takar a titokzatos mikrodermabrázió.

A kémiai peeling

A kémiai bőrmegújító kezeléseknél általában savas termékeket használnak a szakemberek, amelyek leoldják az elhalt szaruréteget. Mi ebben az esetben AHA-s, azaz gyümölcssavas kezelést láttunk, a fő hatóanyagot, a gyümölcssavat szőlőből, citromból, narancsból vagy grapefruitból nyerik. A savas hámlasztás a bőrt védő keratinréteget koptatja, a sejteket pedig hatékonyabb munkára bírja, ezzel a cél, hogy minél egyenletesebb és szebb legyen a bőrréteg. Az AHA-s peeling hatására a bőr megfiatalodik, simább lesz, a kisebb ráncok halványodnak, az egésznek olyan a hatása, mintha egy kicsit szorosabbra húztuk volna a gumit a hajunkban. Segítségével leoldható a sok bőrproblémát okozó megvastagodott legfelső szaruréteg, ezzel elősegíthetjük bőrünk természetes táplálását és megtisztulását, hiszen az elhalt réteg eltávolítása után a bőr jobban lélegzik és a különböző krémek által felvitt tápanyagok is jobban felszívódnak.A mi esetünkben egy zselés alapú gyümölcssavas hámlasztót használt a kozmetikus, ez kevésbé drasztikus, mint a folyékony változat, amelyet nem is szabad kézzel felvinni, erős maró hatása miatt, sőt amíg a zselés hámlasztó fent lehet fél órán keresztül, addig az erősebb szer maximum pár percen keresztül érintkezhet a bőrrel. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos kémiai peelingek otthon is elvégezhetőek, de az első alkalommal minden esetben szakember segítségére kell bízni a hámlasztást. Ugyanis, ha túl sokáig hagyjuk fent az adott kozmetikumot, vagy nem jó technikával visszük fel a bőrre, többet árthatunk, mint használunk. A kezelés után minden esetben alaposan hidratálni kell az érintett felületet, és a közvetlen napfénynek sem szabad kitenni, ugyanis nincsen rajta megfelelő keratinréteg, ezáltal a bőr nem tud megfelelően védekezni.

Biológiai peeling

A biológiai csakúgy, mint a kémiai peeling eltávolítja a bőrréteg felső elhalt hámrétegét, azonban itt még nem áll meg a tisztítási folyamat, ugyanis ezek a termékek bekerülnek a pórusok közé is, és szinte kiszippantják a bennük található zsírt. Miután a pórusokban lévő faggyút feloldotta a mélytisztító, a különböző és hidratáló krémek hatóanyagai jobban és gyorsabban tudnak eljutni a bőr mélyebb rétegeibe, ezáltal csökken a bőr túlzott elszarusodása, és késleltethető az öregedési folyamat is. Ez a módszer különösen azoknak ajánlott, akiknek pattanásos, zsíros vagy tág pórusú a bőrük.A mi esetünkben a kezelés – ami most a hámlasztást jelenti – tíz percet vett igénybe. A kozmetikus belemasszírozta a bőrbe a mélytisztítót, amelynek a hatóanyaga búza aminosav volt, és egészen addig dolgozott vele, ameddig az el nem kezdett habosodni, majd tiszta vízzel lemosta a bőrt. Fontos, hogy addig kell mosni a kezelt felületet, ameddig a pórusokból ki nem jön a mélytisztító, ezért az is könnyen elképzelhető, hogy 5-6 átmosásra is szükség lesz. Az egyik legnagyobb előnye a kémiai peelinggel szemben, hogy amíg a savas hámlasztás érzékeny bőrre nem ajánlott, addig a biolgóiai mélytisztítást bármilyen bőrtípusra alkalmazható. Az pedig a napimádóknak különösen örvendetes, hogy a biológiai peeling után lehet napozni, de fényvédő még akkor is kötelező.

Mikrodermabrázió

Amikor először meghallottuk ezt a szót, szentül meg voltunk róla győződve, hogy egy vadonatúj fogyasztógéppel lesz dolgunk. Arra viszont álmunkban sem gondoltunk, hogy ez a szerkezet nem más, mint egy bőrcsiszoló gép. Csakúgy, mint a bőrradírok esetében, itt is mechanikai peelingről van szó, csak amíg a különböző radíroknál az apró homok, barackmag- vagy sószemcsék dörzsölték le a legfelső hámréteget, addig a mikrodermabrázió esetében különböző kristályok gondoskodnak a felső hámréteg lecsiszolásáról.Az apró kristályok - a mi esetünkben alumínium oxid – hatékonyan és mégis kíméletesen távolítják el az elhalt réteget, a lecsiszolandó réteg vastagságát a kozmetikus mindig a kezelendő páciens bőréhez tudja igazítani. A gépen két tartály található, az egyikben a "vadonatúj", a másikban az elhasznált kristályok vannak, ugyanis a gép állandóan cseréli a kristályokat, a leghatékonyabb radírozás érdekében. A mikrodermabráziós kezelés után különösen fontos, hogy a bőrt speciális hatóanyagokkal (sejtaktiváló, folyadékmegkötő, nyugtató komponens) lássa el a kozmetikus. Valamint csakúgy, mint a kémiai peeling esetében, ez után a kezelés után sem szabad napra menni.

A kozmetikusok szerint azonban az a legfontosabb, hogy ezeket a kezeléseket ne csak hirtelen felindulásból végeztessük el, bár már az első alkalom után látványos eredményt tapasztalhatunk, igazából csak akkor hatnak, ha bizonyos időközönként kúraszerűen elvégezzük őket.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés