free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ufós-üldözős, a Disney stúdió új mozija

Borsa         Címkék: akció, családi, disney, mozi, premier 0 hozzászólás

Úgy tűnik a Disney stúdió igyekszik követni a kordivatot, ugyanakkor a biztonságos remake-frontról sem akaródzik kibillentenie magát, a végeredmény igen meglepő.

A Disney-művek legújabb mozija, A Boszorkány-hegy amolyan családi akció és tini sci-fi egyvelege, a műfajok keverése természetesen a végeredményre is ráüti a bélyegét, mert sem autentikus családi, sem körömrágós kaland nem lesz belőle, ellenben kap valami egészen furcsa bájt az egész. Persze ebben a történetben alapfeltétel, hogy az eredeti sztorit ne ismerjük, azaz se Alexander Key Escape to Witch Mountain című regényét, se az 1975-ös moziadaptációt, se az 1995-ös - szintén Disney-s - tévés feldolgozást. Bár a jelen mozi cselekménye nem követi vadul az irodalmi alapokat - köszönhetően a forgatókönyvírók szabad asszociációs képességeinek -, viszont nem is ad hozzá semmi pluszt, hacsak az idő felpörgetésével nyert kellemes, lüktető tempót nem számoljuk ide.

www.allmoviephoto.com

Alexander Key eredetije két helyes űrgyerek sorsát követi a földi lét viszontagságos közegében, ahol nemcsak az egész bolygó sorsa van a kezükben, de közben a kormány embereit is le kell rázniuk, akik pizsamás kísérleti nyulakat akarnak faragni belőlük, és egy mindenre elszánt csillagközi "terminátor" is a nyomukra bukkan. De mit csinál ilyenkor két serdülő emberszabású E.T. a kék fények villództatása és a terepjárók lefejelésén kívül, hát természetesen keresnek maguknak egy jó barátot, aki végig asszisztálja az üldözős afférjukat. Egy nagyszájú Las Vegas-i taxisra, Jack Brunora esik a választásuk, akit egyébként Dwayne "The Rock" Johnson alakít, és aki messze magasan viszi a hátán a filmet.

www.cinemablend.com

Ő az egyetlen élő karakter a moziban, mert bár a gyerekszereplőknek alanyi jogon jár ki, hogy milyen kis ügyesek, ebben az esetben egyértelműen az ő teljesítményük a legvérszegényebb. De ott van még a feminin vonalat erősítő dr. Alex Friedman - Carla Gugino - is, aki csatlakozik a menekülő csapathoz, és azon kívül, hogy hatalmas szemeit meregetve értetlenkedik a dolgok fölött, mást nem is nagyon kapunk belőle.

Mivel a sztori nem ereszti bő lére magát, és mivel a két kis űrlénynek muszáj minél hamarabb eljutni a Boszorkány-hegy alatt lévő űrhajójukhoz, ezért nagyjából az egész mozi a menekülős rohanásról szól. Üresjáratokkal nem nagyon futunk össze, ez pedig disney-s családi filmek esetében igen ritka fejlemény, a lendületes darab rendesen odaver a kissé már porosodó irodalmi alapnak, de így a könnyed családi szórakozást ígérő süldőfantasy valóban szórakoztat is, nem csak ígéri.

www.allmoviephoto.com

Bár nem hisszük, hogy A Boszorkány-hegy, magával "a Szikla" Johnsonnal az élén filmtörténelmet ír, esetleg évek múlva is emlegetjük majd, viszont a nem animációs családi filmek tömeges kihalási hullámának egyik túlélője, akinek még a mozivászonig is sikerült elvonszolnia magát. Ez mindenképpen dicséretes.

A Boszorkány-hegy / Race to Witch Mountain
Színes magyarul beszélő amerikai kalandfilm, 98 perc, 2009
Rendező: Andy Fickman
Forgatókönyvíró: Andy Fickman, Matt Lopez, Mark Bomback, Alexander Key
Zeneszerző: Trevor Rabin
Operatőr: Greg Gardiner
Producer: Andrew Gunn
Vágó: David Rennie
Szereplők: Dwayne "The Rock" Johnson, AnnaSophia Robb, Alexander Ludwig, Carla Gugino, Ciarán Hinds, Christine Lakin, Kim Richards, Tom Everett Scott
Játékidő: 98 perc
Bemutató dátuma: 2009. március 26.
Forgalmazza: Fórum Hungary


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés