free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dicsőséges kilencven 5.

Borsa         Címkék: diéta, kaja, kilencvennapos, recept, saláta 3 hozzászólás

Borsamunkatárs folytatja küzdelmét a kilencvennapos diétával. Most a bátorságán túl arról is tanúbizonyságot tesz, hogyan vigasztalja magát. Ötödik rész.

Az elkövetkező hetekben péntekenként itt az Íz-i rovatban valós idejű és életszerű beszámolót olvashattok kollégánk kilencvennapos diétájáról. Nyilvánvalóan őrjítő szenvedéseiről, hihetetlen bátorságáról fog tanúbizonyságot tenni ez a sorozat. Minden apró részletet kegyetlen őszinteséggel tár majd elétek, hogy eldönthessétek, csatlakoztok-e hozzá a tavaszi nagy megújulás jegyében .Természetesen receptek is ajánlunk, hiszen Borsamunkatárs kénytelen ételeket kigondolni, hogy egy kicsit változatossá tegye saját maga számára a fogyókúra monotóniáját.Unom. Nagyon unom. Az ötödik hétnél tartok, nem visszafelé számolom a napokat, gőzöm sincs, mennyi van még hátra, de most nagyon elegem van az egészből. Az a legrémesebb ebben, hogy használ, tényleg működik, most ott tartok, hogy a januárban vett farmeromból ki tudok bújni anélkül, hogy kigombolnám, azaz legalább egy méret már lement rólam, és mégis. Ha nem működne, most lenne az a pont, hogy azt mondanám, hagyjuk a fenébe, fölöslegesen nem kínzom magam, de így még ezt sem lehet, hiszen így igazán csúfos kudarc lenne.

Egyébként nem az a bajom, hogy rettenetesen megennék egy csülkös pacalt vagy egy tepsi süteményt, hiszen ahogyan már mondtam, kisfalatnyi kilengéseket abszolút megengedek magamnak, tehát nem arra vágyom, hogy ehessek valami rendeset. A macerát unom. Akinek van gyereke, ismeri a mindennapi kínt, hogy ki kell találni, mi legyen az ebéd/vacsora – hiszen a közétkeztetésből mindig farkaséhesen térnek haza. Na most, ehhez a tipródáshoz hozzájön a saját étrendbe illeszthető ételek napi szintű kitalálása. Van, amikor összeilleszthető a családtagok etetése a sajátommal, de az ilyen ételek kitalálása most már komoly agytornát követel. Amikor meg nem passzintható – mondjuk ők császármorzsát ennének, amikor nekem fehérjenapom van –, akkor kétfelé kell főznöm.

Szóval ez most egy holtpont, amin valahogy túl kell lendülni, és lehetőleg nem úgy, hogy feladom a fenébe az egészet, mert tényleg hordani akarom a fehér nadrágomat nyáron. Úgyhogy most egy kicsit összeráncolt homlokkal művelem a diétát. Pedig ha belegondolok, én még egész kedvező helyzetben vagyok, hiszen kötetlenül dolgozom, de hogyan tudják végigcsinálni a kilencven napot azok, akik reggeltől délutánig ülnek a munkahelyükön?! A menzák ugyanis nyilván nincsenek felkészülve diétás fogásokból. Nem lehet folyton lehántani a panírt a rántott sajtról, vagy főtt kelbimbót enni rizzsel minden keményítőnapon. Azzal vigasztalom magam, hogy így sokkal nehezebb lehet, és örüljek, hogy én főzhetek magamra.Ráadásul a piaci kínálat is színesedik (erről bővebben a jövő héten írunk), úgyhogy azért egyre inkább lehet miből válogatni. Ennek ellenére a legutóbbi keményítőnapra kreált meleg salátához még gyökérfélék kellenek, de ígérem, hogy ez az utolsó, és lassanként átállunk az új zöldségekre. Annyi előnye azonban mindenképpen van, hogy a cékla-répa-krumpli hármas nagyon laktat, és csupa vitamin, akinek ízlik, érdemes nagyobb mennyiségbe készíteni, mert hidegen is kitűnő egytálétel.

Így készül

Azonos mennyiségű céklát, sárgarépát és krumplit veszünk hozzá. A céklát és krumplit alaposan megmossuk, a répát megtisztítjuk, majd darabonként alufóliába csomagoljuk mindegyiket – vagy fajtánként egy csomagot gyártunk. 200 fokos sütőben először a céklát kezdjük sütni, majd fél óra után mellé rakjuk a burgonyákat, és újabb fél óra után jöhetnek a répák is. (Ez elég hosszú idő, de legalább nem kell velük foglalkozni, és sokkal jobban megtartják a zamatukat és vitamintartalmukat, mint ha főznénk őket.) Amikor minden zöldség megpuhult, a céklát és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, a répát nem túl vékonyan felkarikázzuk.Salátástálba sorakoztatjuk a zöldségeket, és megsózzuk. Egy kávéskanál koriandermagot és jó néhány szem feketeborsot mozsárban durvára törünk. Némi olívaolajat hevítünk, és egy kövér gerezd, darabokra vágott fokhagymát pirítani kezdünk benne. Amikor már rózsaszínű, egy kanállal kihalásszuk az olajból. Ezután a fűszereket szórjuk bele, és egy-két percig pirítjuk, pattogtatjuk. Ekkor félrehúzzuk, és belecsavarjuk egy nagy narancs felének a levét. (Vigyázat, spriccel!) Ezt az öntetet azon forrón a zöldségekre öntjük, óvatosan átkeverjük, és kész, bár jobb, ha kicsit hagyjuk összeállni az ízeket.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés