free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ellentmondásos nők

Borsa         Címkék: felmérés, kutatás, nobel-díj, nők, társadalom 3 hozzászólás

Egy amerikai felmérés szerint a nők negyede inkább a Topmodell leszek-et nyerné meg, mint a Nobel-békedíjat. Az önképünk ellentmondásos.

Egy amerikai felmérés bebizonyította, hogy a nőknek manapság is nagyon ellentmondásos a kapcsolatuk az önképükkel. A felmérést végző Oxygen tévétársaság - amely elsősorban a fiatal nőket célozza műsoraival - több, mint kétezer, 18 és 34 év közötti nőnek tett fel különböző témákban kérdéseket. A válaszokból fény derült többek között arra, hogy a megkérdezettek egynegyede inkább a Tyra Banks-féle Topmodell leszek című vetélkedőt nyerné meg, mint a Nobel-békedíjat.

Bár a résztvevők háromnegyede úgy nyilatkozott, hogy hajlandó volna leborotválni a fejét azért, hogy megmentse egy idegen ember életét, egynegyedük elismerte azt is, hogy ha legjobb barátjukat végleg kövérré kéne tenni ahhoz, hogy ők maguk viszont garantáltan vékonyak maradjanak, elfogadnák az alkut. Ugyanakkor a megkérdezettek 88 százaléka mondana le boldogan a mobiltelefonjáról, az ékszereiről és a sminkjéről cserébe egy barátság megtartásáért. Az örök kérdésre, hogy hozzámennének-e egy csúnya, de gazdag férfihoz a pénzéért, a 18-24 éves korosztályba tartozó megkérdezettek fele válaszolt igennel."Az eredmények azt mutatják, hogy a mai nők összetett kombinációi önzetlennek és materiálisnak, hiúnak és bizonytalannak, hűségesnek és önállónak. Ez a felmérés a mindannyiunkban ott munkáló ellentéteket hangsúlyozza" - jegyezte meg dr. Jenn Berman pszichoterapeuta, a kutatás egyik vezetője.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés