free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Paul Smith, a boxeralsók királya

Borsa         Címkék: boxer, divat, ismerdmeg, paulsmith, tervező 1 hozzászólás

A tervező, aki a pasik kényelmének érdekében visszahozta a divatba a boxeralsót, és olyan sztárokat öltöztetett, mint a híres gyurmafigura, Wallace.

Paul Smith 1946-ban született Nottinghamben, eleinte hivatásos versenykerékpárosnak készült, azonban egy szerencsétlen baleset és hat, kórházban eltöltött hónap után már egészen más tervei voltak. Már a sérülése előtt is szeretett divattal foglalkozni, azonban első számú szerelme a bicikli maradt, viszont miután kijött a kórházból, az élsport helyett a divattervezést választotta. Első körben olyan ruhákat szeretett volna tervezni és árusítani, amelyeket maga is szívesen hordott volna, de máshol nem voltak kaphatóak.

Esti iskolában kitanulta a divattervezést, és feleségével - Pauline Denyerrel, aki szintén szakmabeli - dolgozott együtt. Első boltját 1970-ben, szülővárosában nyitotta meg, azonban az első párizsi bemutató még váratott magára, egészen 1976-ig, amikor megjelent első férfiruha-kollekciójával. A legnemesebb angol anyagokból készültek a ruhái, és alapjában véve a hagyományos brit szabásvonalat követte, azonban arra kínosan ügyelt, hogy mindenhova belecsempésszen néhány vidám mintát, például a manapság divatos, elegáns zakó színes béléssel megoldás tőle ered.

httpi.thisislondon.co.uk, http://dfof.wordpress.com, www.fashionwindows.com

A hetvenes évek végére már igazi sztár volt a divattervezők között, bár ekkor még csak férfiruhákat tervezett. Kevesen tudják róla, hogy a nyolcvanas években ő hozta vissza divatba a boxeralsót, amely miatt ma pasik ezrei foglalják imába a nevét. Első, nőknek szóló kollekcióját 1994-ben mutatta be, amelyet nem sokkal később gyerekruhák és számos új bolt követett. A választék azonban tovább bővült parfümökkel, könyvekkel, kiegészítőkkel, porcelánokkal és szőnyegekkel. A divattervezőnek napjainkban közel 200 saját márkabolt van a birtokában, és a világ 35 országában adja el a termékeit. Arra azonban még most is kínosan ügyel, hogy ne adja ki a kezéből az irányítást.

http://content.coutorture.com

Olyan sztárokat öltöztet, mint a híres gyurmafigura, Wallace vagy a Manchester United daliás focistái. 2001-ben. II. Erzsébet is elismerte páratlan tehetségét, mégpedig azzal, hogy lovaggá ütötte. Az idei kollekciójában a könnyed anyagoké és a romantikus szabásvonalé a főszerep. A kifutón látott áttetsző, földig érő ruhákhoz és a madeiracsipkéből készült blúzokhoz azonban nem igazán illik a modellek zsíros hatású csapzott haja, gyanítjuk, hogy egy frissen mosott hullámos frizurával jobban mutatnának a színes és finom darabok. Kedvencünk egy konyharuhára emlékeztető maxiruha volt, amely a derékövnek köszönhetően optikailag nyújtja az alkatot, és szívesen látnánk a szekrényünkben az A vonalú, derékban megkötős blúzt a vele szimbiózisban élő mellénnyel.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés