free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szemöldökmustra I.: csipegetünk

Borsa         Címkék: csipesz, kozmetika, szemöldök, szépségápolás, tipp 0 hozzászólás

Még mindig látunk pornószemöldökű, csodálkozótekintetű lányokat, asszonyokat, ezért háromrészes okításban részesül mindenki, aki a Borsát olvassa. Add tovább.

A szép, gondozott szemöldök jóval többet nyom a latba, mint gondolnánk, annyi pluszt tud adni az arcnak egy markáns, előnyös forma vagy egy jól megválasztott szín, hogy a laikus szinte elképzelni sem tudja. Igaz ez a fordítottjára is: a seszínű, összevissza tépkedett,  hajszálvékony vagy épp Körmendi Jánost megidéző dús lobonc gajra vágja az egész arcot, menthetetlenül. De hogy ennél konstruktívabbak legyünk, háromrészes sorozatot álmodtunk meg, ennek a nyitódarabját olvashatod most: a szemöldökszedés és -formázás rejtelmeibe igyekszünk bevezetni. (Legközelebb a színezéssel, később a szemöldökápolással folytatjuk.)


Fésülés, akár fogkefével is

Ha új, előnyösebb formára vágyunk, és már hetek óta növesztjük, tanácsos első körben szakemberhez fordulni. Aztán ha ő kiszedte nekünk a tutit, már csak utántépkedni és utánigazítani kell otthon négy-öt naponta. Ha azonban mégis a házi, s. k. beavatkozást részesítjük előnyben, kezdjünk egy finom krémezéssel, hogy felpuhuljanak a szálak. Aztán, ha van spéci szemöldökkefénk, finoman fésüljük fel vele a szemöldökszálakat – nyugalom, egy steril fogkefe is bőven megteszi. Ne rémüljünk meg nagyon, ha valami 80-as évekbeli sci-fi hősre hasonlítunk: tényleg így válnak láthatóvá azok az alsó szálacskák, amelyekre nem lesz szükségünk. És azt is elkerüljük, hogy a hosszabb, erősebb szálakba beletépjünk.


Két ceruza segítségével így lehet belőni az arányokat, íveket

Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ívek, arányok bemérése két ceruza segítségével a fenti ábrán látható módon, majd indulhat a felesleg kicsipkedése. A csipesszel ragadjuk meg őket egészen a tövüknél, és egyetlen határozott mozdulattal távolítsuk el azokat, amelyekre nincs szükségünk. Borsakozmetikus azt mondja: szigorúan csak alulról tépkedjünk, onnan se túl sokat, a felső sort pedig, az ívet képező szőrszálakat hagyjuk békén. A szemöldöktrend napjainkban amúgy is a natúrabb, dúsabb szemöldököket részesíti előnyben – meg amúgy is: felejtsük már el ezeket a ceruzával rajzolt vagy odatetovált koromfekete rémcsíkokat a szem fölött. Rémisztő is, gagyi is, és léteznek már helyettük jóval esztétikusabb megoldások is.


Igen, bekönnyezett

Függetlenül attól, hogy ahány arc, annyiféle szemöldök, vannak bizonyos alapszabályok. A két öldök közé beköltöző pihéket, szálakat például tanácsos mindenkinek eltávolítani, és Borsakozmetikus azt mondja, a szemöldök a szemzug felett kezdődjön, ne beljebb. Ennél gyakoribb kérdés viszont, hogy hol végződjön a vonalacska. Erre létezik egy egészen egyszerű trükk/szabály, amit a fent látható ábra memorizálása után - vagy annak segítségével - egyértelműen elsajátítható.És egy gondolat a csipeszekről. A leggyakrabban használt két típusról a következőket kell tudnunk. A párhuzamos végűvel annyira nem lehet pontosan dolgozni, nem jó ráfogni vele, mert általában vastagabb a szárvég, és nem a legmegfelelőbb szögben tudjuk a bőrhöz érinteni. A ferde fejűvel viszont pontosan lehet minden szálat egyenként kiszedni, a kisebbeket is jól megfogja. Ezeknek finomabb, vékonyabb a vége, így könnyebben illeszkednek, és kényelmesebb a használatuk. Érdemes jobb minőségű csipeszt vásárolni, mert a gyengébbekkel nem lehet annyira pontosan dolgozni, beleszakítanak a szálakba, és hamarabb elfárad a fej is, nehezebb lesz összenyomni magát a csipeszt. És ha nagyon elunjuk magunkat szemöldökritkítás közben, hangvillaként is remekül helytállnak.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés