free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cipőtalpak és cipősarkak különböző ruhákhoz

Borsa         Címkék: cipő, divat, sarok, talp, tipp 4 hozzászólás

Hiába elegáns a szett, ha a cipő sarka és a nadrág sehogy sem passzolnak. Ezt elkerülendő kiokítjuk a népet a különböző cipősarkakból. Cipőtalpak és sarkak.

"Mit mivel" szakos olvasóink már szinte minden olyan információt megkaptak Borsastylisttól, amely a harmonikus és abszolút vállalható öltözékhez kell. Mivel azonban az ördög a részletekben bújik meg, kénytelenek vagyunk foglalkozni a cipőkkel is, jelen esetben azok sarkával. Ugyanis mi, magyar nők görcsösen ragaszkodunk a legkényelmesebb cipőnkhöz, amelyet aztán a sportos farmertől a kosztümön át mindennel hordunk, függetlenül attól, hogy azok ketten képesek-e a békés együttélésre egy szetten belül. Fejtágítás a cipősarkakról, amelyből kiderül, hogy nem minden magas sarok elegáns, és nem minden teli talpú topán sportos.

Sportos sarkak és talpak

Egy egyébként fazonjában elegáns cipőről egyértelműen a sarka alapján lehet eldönteni, hogy sportos vagy elegáns szettekhez passzol-e igazán. Ráadásul amíg egy lazább farmer simán elbír egy elegáns cipőt, addig egy kosztüm vagy hivatalos összeállítás halálra van ítélve, ha nem mellé passzoló cipőt választunk.

A balerinák

A szabály egyszerű, ha a balerinának (kép 1) van egy kicsi és elegáns sarka – de erről majd pár bekezdéssel később –, akkor elegáns szettekkel is működhet, azonban ha teljesen lapos, akkor csak farmerhez vagy lazább szoknyához érdemes felvenni.Nem kerül ugyan az "ilyenek vagyunk" bitófájára az, aki kosztümmel kombinálja, de higgyétek el, hogy nem mutat jól. Az élére vasalt nadrágok csak akkor kellően elegánsak, ha legalább 3-4 centis sarkú cipő társul hozzájuk. Ezen nincs mit ragozni, a balerinákat és egyéb, teljesen lapos sarkú társaikat sportos szettekkel kell hordani.

Teli talpú cipők

A teli talpú cipők (kép 2) kétségtelenül nagyon nőies darabok, mégsem működnek elegáns összeállításokhoz, a gumiból vagy rafiából készült talpakra pedig fokozottan igaz. Az ok végtelenül egyszerű, ugyanis a hagyományos értelemben vett teli talpak egyszerűen nem elegánsak, és ez a magasságuktól teljesen független. Bármennyire is csinos egy adott cipőn a kis masni vagy az apró kő, a talpa megpecsételi a sorsát.

Fasarok

Ebben az esetben (kép 3) az alapanyag meghatározza a sarok milyenségét (néhány kivételtől eltekintve), ugyanis a fából készült sarkakat csak a legritkább esetben lehet elegáns cuccokhoz felvenni, ez különösen igaz a natúr színű sarkakra.Ennek a saroknak azonban a vastagsága sem teszi lehetővé, hogy kosztümmel vagy más, elegáns darabbal hordjuk, a vastag gumitalp pedig csak hab a tortán. Ez a cipő a lehető legjobb példa arra, hogy egy alapjában véve elegáns fazonú stílusát a sarka határozza meg.

Szandál vastag sarokkal

Azok a lábbelik, amelyekből az összes lábujj kikandikál már eleve kiesnek az elegáns cipők csapatából, kivéve persze az estélyikhez tervezett darabokat, de az már tényleg egy teljesen másik vonal. A vastag fa sarok és a széles pántok egyértelműen meghatározzák, hogy mivel lehet felvenni, ezt és az ehhez hasonló cipőket (kép 4), mégpedig farmerhez és sportos szoknyához, esetleg szafari stílusú nadrágokhoz. Aki kosztümmel vagy elegáns ruhával próbálkozik, az könnyen a "nem" oldalon találhatja magát.

Elegáns sarkak

A klasszikus


Az elegáns cipőknél (kép 5) azért jóval elnézőbbek vagyunk, ugyanis az oldalzsebes és a nagyon laza daraboktól eltekintve szinte bármivel hordhatjuk. Az elegáns sarok szinte kivétel nélkül midig vékony és magas, ezalatt nem a gogotáncosok cipőjének standard magasságát értjük.Még a sarok vastagságánál is fontosabb, hogy biztonsággal tudjunk benne járni, hiába mutat tökéletesen a kiválasztott nadrággal vagy szoknyával az adott cipő, ha minden második lépésnél kibillenünk az egyensúlyunkból. Az elegáns sarok második ismérve, hogy lefelé keskenyedik, az úgynevezett tömbsarkaktól mindenkit óva intünk, kétségkívül biztonságérzetet nyújt, de egyszerűen nem szép.

Vastag, de elegáns

A vastag sarkakkal (kép 6) az a baj, hogy kétségkívül kényelmesek, de nem igazán elegánsak. Aki mégis kompromisszumos megoldásra törekszik, az válasszon vastagabb, lakk sarkú cipőt, de itt a legvékonyabb sem lehet szélesebb másfél centinél, ebben már mindenki tud járni, ha pedig nem akkor kénytelen lesz megtanulni.

A lapos kivétel

A balerinákat a sarkuk miatt már besoroltuk a sportos cipők közé, azonban vannak olyan kivételek (kép 7), amelyek gond nélkül hordhatóak elegáns szettekhez. Ide tartoznak az olyan balerinák, amelyeknek van 2-3 centis sarkuk, aki nem bírja hosszú távon a magas sarkú cipőket, az mindenképpen ilyen fazonban gondolkozzon.Ahhoz viszont, hogy kellően elegáns legyen, nem árt, ha van benne egy kevés lakkbőr, vagy esetleg az egész abból készül, és néhány visszafogott díszítőelem is sokat segíthet.

Platform

A magasított talpú vagy platformcipők (kép 8) és a hozzájuk tartozó sarok csak abban az esetben működik elegáns cipőként, ha a talp, a sarok és a cipő ugyanabból a bőrből készül, és persze már mondanunk sem kell, hogy a vastag durung sarok most sem működik. Még abban az esetben sem, ha a világ legszebb színű és legfinomabb bőréből készül.

1. Cipőtalpak és cipősarkak különböző ruhákhoz
2. Kettő, ami mindent viszLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés