free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szemöldökmustra II.: színezünk

Borsa         Címkék: kozmetika, smink, szemöldök, szépségápolás, színezés 3 hozzászólás

Kiszedtük, formáztuk, és most befestjük. Tartós festést csak a kozmetikustól kérjünk, de a szemöldökceruzát és szemöldökport mi is gond nélkül használhatjuk.

Az, hogy kiszedtük vagy szakemberrel kiszedettük a szemöldökünket, még kevés a boldogsághoz, ugyanis hiába tökéletes az íve, ha a színét sehogy sem sikerül eltalálni. A mostani részben átvesszük, amit a szemöldökfestésről vagy -színezésről tudni kell.

Első lépés: megtalálni a megfelelő színt

A szemöldök színét mindig az aktuális hajszínünk határozza meg, és itt most eltekintünk a hirtelenlila vagy a zöldes árnyaltú hajaktól. Akkor jó a szemöldök színe, ha egy-két árnyalattal sötétebb, mint a hajszínünk, de ma már az is teljesen megengedett, hogy a hajszínnél világosabb árnyaltú szemöldökszínnel próbálkozzunk.Borsasminkes minden olvasót óva int attól, hogy otthon, saját maga keverje ki a vadonatúj szemöldökszínt, a festést minden esetben bízzuk szakemberre, ugyanis az esetleges szedésbeli hibákat egy kozmetikus könnyedén tudja korrigálni festékkel, nekünk pedig elég csekély az esélyünk arra, hogy helyrehozzuk az általunk okozott károkat, egy házi maszatolással. Ráadásul a megfelelő árnyalat kikeverése is igényel némi szakértelmet. Nem kell aggódni, mi is pingálhatunk otthon, de nekünk be kell érnünk a szemöldökceruzával és a szemöldökporral.

Ha ceruzánk van


Amennyiben a ceruza mellett döntünk, akkor mindenképpen speciális szemöldökceruzát kell választani, ugyanis ezek jóval keményebbek, mint a szemhéjceruzák, ezáltal könnyebben tudunk dolgozni velük. Fontos, hogy mindig hegyes legyen, különben túl vastag vonalat hagy maga után, ami a szemöldökrajzolás esetében alapvető hiba, ráadásul nehezen korrigálható hatást érünk el vele. Sokkal könnyebben lehet használni a ceruzát, ha a kihegyezés előtt és a nyári melegben a mélyhűtőben tartjuk.A vonalat, vagyis a szemöldök ívét a már korábban bemutatott rajz segítségével tudjuk pontosan meghatározni. Fontos, hogy a vége felé finoman elvékonyodjon, ezt úgy tudjuk elérni, ha nem egy határozott mozdulattal húzzuk meg a kívánt vonalat, hanem apró satírozó mozdulatokkal. Minden esetben figyelni kell arra, hogy a szálak növésével megegyező irányban haladjunk, ellenkező esetben tökéletesen borzolt Brezsnyev-féle szemöldököt kapunk. Persze még a legprecízebbekkel is előfordul, hogy a vonal vastagabbra sikeredik a kelleténél, ilyenkor egy egyszerű fülpucoló segítségével tudjuk korrigálni az esetleges hibákat. A fültisztítót egyébként akkor is érdemes bevetni, ha a művünk egyébként tökéletesre sikeredett, ugyanis a természetesebb hatás kedvéért nem árthat, ha néhány mozdulattal kissé elsatírozzuk a festéket.  

Szemöldökpor

Szemöldökfestéshez kétségkívül az a legjobb, ha csakúgy, mint a ceruza esetében, speciális festéket használunk, de az előzővel ellentétben itt a szemhéjpúderek is tökéletesen megfelelnek a célnak, azonban a csillámporral felturbózott darabokat hanyagolnánk. Miután megtaláltuk a megfelelő szemhéjpúdert vagy szemöldökport, szükség lesz egy kifogástalan minőségű ecsetre, amelynek ebben az esetben szigorúan valódi szőrből kell készülnie, ugyanis csak azzal lehet könnyen és pontosan dolgozni. A technika a következő: az ecsetet be kell nedvesíteni – csak néhány csepp víz, nem áztatás –, és óvatosan belemártani a festékbe.Arra mindig figyelni kell, hogy ahol egyszer vizes lett a szemfesték, ott a továbbiakban csak nedves ecsettel tudjuk használni, ezért nem a legcélszerűbb, ha nekiesünk a szemhéjpúder közepének, elvégre ez mégsem az általános iskolából ismerős rajzóra, ahol a vízfestéket áztattuk lelkesen. Ezek után csakúgy, mint a szemöldökceruza esetében, óvatosan meghúzzuk a kívánt vonalat, vigyázva arra, hogy ne legyen túl vastag a festék. Ha mégis hiba csúszik a műveletbe, akkor hagyományos porpúder segítségével tudjuk korrigálni az esetleges rontásokat, de semmiképpen se legyen szemöldökünknek rizsporos parókás hatása.

Cikksorozatunk utolsó részében a szemöldökápolásról lesz szó, és olyan trükkökről, amelyek segítségével dúsítani, fényesíteni tudjuk az öldökünket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés