free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legnagyobb nevettető

Borsa         Címkék: komikus, legnagyobb, lista, nevettető, öt 2 hozzászólás

A nevettetéshez valószínűleg több tehetség kell, mint a könnyfakasztáshoz. Most olyan komikusokat gyűjtöttünk össze, akiknek a kisujjában volt a szórakoztatás.

A nevetés az egyik leghatásosabb gyógymód mindenre, ilyenkor a vérkeringés felgyorsul, megnő a légzés intenzitása, javul a belső szervek vérellátása, az agyban pedig olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet, és ború helyett boldogságérzetet generálnak. A nevetés tehát létszükségletünk, alkalom pedig mindig nyílik rá, azonban ha egy kis segítségre szorulnánk, akkor mi a legnagyobb szakértőket ajánljuk ebben. Ötös lista a legnagyobb nevettetőkről.

http://blog.rifftrax.comBenny Hill

Benny Hill a könnyed és kétértelmű angol humor egyik éllovasa volt, karrierjét tejesemberként, eladóként és színpadi asszisztensként kezdte, majd amatőr színészként játszott kisebb szerepeket. A tévében 1949-ben debütált, és 20 évvel később a Thames Television csatornánál indulhatott el a The Benny Hill Show című sorozata, amelyet világszerte több mint 100 országban vetítettek. A legtöbbször félreérthető és szexuális tartalmakkal bíró jeleneteiben Hill különböző szerepekben és maskarákban jelent meg, stílusában pedig a paródia és pantomim elemeit vegyítette a helyzetkomikummal. Vesztét a nők okozták, műsorát ugyanis egy nőjogi szervezet kritizálása nyomán vették le a programról, akik azért támadták a komikust, mert szerintük műsoraiban a nők alárendelt, pusztán "szexuális eszköz" szerepbe voltak kényszerítve.

www.ovationtv.comCharlie Chaplin

Charlie Chaplin az egyetemes filmtörténelem legnagyobb komikusa, kalapos-kacsázó karaktere az örök bohóc jelképévé vált. A toprongyos kisember figura 1914. január 5-én született meg, amikor Chaplin a Keystone stúdió ruhatárába kotorászva rátalált a jellegzetes kellékekre. Onnan már az emblematikus járással, sminkkel és ruhában távozott. Egy évvel később pedig már a közönség is kacaghatott A csavargó című film fura, de szeretetreméltó főhősén, aki mindenben megbotlik, és állandóan pórul jár, azonban az erkölcsi diadal mégis az övé. Később a karakter komolyodni kezdett, és az elemekkel vívott harca fokozatosan a társadalmi igazságtalanságokkal folytatott összecsapásokká váltott át.

http://mek.niif.huKarinthy Frigyes

A magyar irodalom legnagyobb nevettetője kétségkívül Karinthy Frigyes. Ő volt az, aki humorban egyszerűen nem ismerte a tréfát. Az Így írtok ti című paródiakötetében szatirikus bírálatokkal sújtotta kortársait, menet közben egyedülálló komikus szó- és formakincset alakított ki, és ezzel tulajdonképpen forradalmasította a humor és a gúnyirat művészetét. Számtalan humoreszkjében, vidám jeleneteiben, szatirikus írásaiban rendre szétszedte, kiforgatta a szavakat, új értelmet keresve a kiüresedett tartalmaknak. Számára a nyelv nemcsak eszköz, hanem műalkotás is volt. Sorai mára gyakran idézett köznyelvi szólásokká nemesedtek, műveit újraolvasni pedig még sokadszorra is felettébb felüdítő.

www.frankreich-sued.deLouis De Funés

A franciák nemzeti kincse, Louis De Funés karrierje igencsak nehezen, rengeteg kudarccal indult, pályáját bárzongoristaként kezdte, majd később kisebb színházi szerepekre szerződtették. Az 1950-es évek közepén kezdett csak ismertté válni a filmvásznon, az igazi sikert az 1958-as Horgász a pácban című mozi hozza meg neki, melyért méltán érdemelte ki a legjobb helyzetkomikusnak járó elismerést. A karrierje csúcspontját egyértelműen a Csendőr sorozat jelentette, ennek hatására már mindenki a francia komédia új csillagaként ünnepelte a mókás kisembert. Több mint 130 filmben játszott, legnagyobb munkái igazi burleszkek voltak, amelyekben megcsillanthatta ezerarcú énjét és arcának gumiszerű vonásait.

www.pythonline.comMonty Python

Igen, megint csalunk kicsit, utolsó válogatott tagunk ugyanis nem egy konkrét személy, hanem egy egész csapat. De nem hiba, hanem egyszerűen képtelenség lett volna kihagyni a listából a Monty Python-csoportot. 6 fura fickó - öt brit író-színész: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, és egy amerikai animátor: Terry Gilliam - 1969-ben megalapította azt a csoportot, amely a mai napig az abszurd humor legnagyobbjai között foglal helyet. Műsoruk a Monty Python Repülő Cirkusza - Monty Python's Flying Circus - először 1969. október 5-én került adásba, és összesen 45 részt élt meg, de ennél a Python-jelenség jóval többet takart. Turnéztak, filmet készítettek, albumot adtak ki, és a tagok önállóan is tevékenykedtek - és tevékenykednek ma is -, mindannyian az igazi abszurd mentén haladva.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés