free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: cicanadrág

Borsa         Címkék: anyagösszetétel, árak, cicanadrág, cucckereső, divat 2 hozzászólás

Sorozatunkban hétről hétre egy konkrét ruhadarabot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezen a héten cicanadrágot kerestünk.

Egyszer csak képzeletünkben felrémlik egy bizonyos ruhadarab, kiegészítő vagy éppen egy cipő. Menthetetlenül rákívánunk, és aztán nincs mese, nekiindulunk, és boltról boltra járva próbáljuk meglelni fizikai valójában. Erre a szituációra épül ez a sorozatunk.

A nyolcvanas évek stílusára hajazó öltözékek nemhogy kifelé tartanának a divatból, de egyre népszerűbbek és vállalhatóbbak. Ha úgy döntötök, hogy megpróbálkoztok ilyen szettekkel, akkor megúszhatatlan, hogy - ha eddig még nem tettétek - beszerezzetek legalább egy klasszikus cicanadrágot, ami nem tévesztendő össze a bevágós csőnadrággal és a lábfej nélküli harisnyával sem. Persze cicanadrág vásárlásakor igen könnyű mellényúlni, hiszen nem mindegy, hogy mennyire rugalmas az anyag, milyen a szabása, derék- vagy csípőfazonú-e, mennyire hajlamos térdesedni vagy épp bepállani. Ezen a héten éppen ezért cicanadrágnézőben jártunk.

A Promod térd alatt, illetve bokáig érő változatban is árul cicanadrágokat, ami jó… lenne. A szabásukról és az anyagukról ugyanis már nem sok pozitívat lehet elmondani. Az egész nadrág inkább löttyedt, mintsem rugalmas, normál derék- és csípőméret (60–65, illetve 90–95 cm) esetén nem áll passzentosan, összevissza húzódik, és rögtön térdesedik. Maximum kényelmes, otthoni viseletre tudnánk elképzelni, kimozdulós szettekhez nem ajánljuk.
Anyagösszetétel: 95% viszkóz, 5% elasztán
Ára: 3690 forintA képen látható, Tally Weijlből való modell alapvetően rendben van. A derékszabása arányos, a gumi nem szorít, az anyag kellően rugalmas, tisztességesen feszül, tapintásra kellemes. A szárát viszont meglehetősen hosszúra szabták, 170 centi körüli testmagasságtól passzol, alacsonyabb lányokon sajnos harmonikázik. Persze ha nem vagytok elég magasak, de mégis ez a legszimpatikusabb darab, akkor megéri felhajtatni az aljából.
Anyagösszetétel: 95% pamut, 5% elasztán
Ára: 3490 forint

Ez a Zarában leakasztott változat (alább látható a képen) a cicanadrág kicsikét elegánsabb verziója. Vastagabb, masszívabb anyagból készült, elöl-hátul varrás díszíti, derékszabása meglehetősen magas. Normál alkaton nem feszül tökéletesen, viszont, mivel az anyagnak van tartása, ezért nem is lötyög, így azoknak ideális lehet, akik szűk, de mégsem cuppanós cicanadrágot szeretnének.
Anyagösszetétel: 78% viszkóz, 19% poliamid, 3% elasztán
Ára: 5990 forint

Mi mit jelent?

Elasztán: Kivételesen rugalmas, szintetikus szál.

Pamut: A pamut a gyapotnövény magvaiból kinövő szál, amit a leszedést követő állapotától neveznek pamutnak. A pamut ma is az egyik legfontosabb textilnyersanyag, amit elsősorban kiváló tulajdonságainak köszönhet. A szerves oldószerek nem károsítják, igen sok vizet tud megkötni, meglehetősen erős.

Poliamid: Szintetikus szál. Ismertebb neve: nejlon.

Viszkóz: Csekély rugalmasságú, természetes alapú szintetikus szál. Főként bükk- és fenyőfából állítják elő.

Akik a lábfej nélküli harisnya hívei, csupán az a gondjuk vele, hogy azt nem tanácsos magában, nadrágként hordani, azoknak barátja lesz ez Bershkában kapható cicanadrág. Ez a modell ugyanis a lábfej nélküli harisnyáknál vastagabb, nadrágszerű, ezenkívül viszont mindenféle előnyt hordoz, amit a harisnyák: extra rugalmas, még nagyon vékony alkaton is tökéletesen feszül, nem harmonikázik, nem térdesedik, a szár hosszúságát pedig hagyhatjuk háromnegyedesre, de akár bokáig is húzhatjuk, kedvünk szerint.
Anyagösszetétel: 95% poliamid, 5% elasztán
Ára: 2490 forintEzt a diszkréten fényes, kígyóbőr hatású cicanadrágot a New Yorkerben találtuk. A modell célcsoportját gyaníthatóan a pálcikalábú tinédzserlányok jelentik, a szabása legalábbis erre enged következtetni. Nagyon cuppanós, szintetikus tapintású, bepállós darab. Viszont ugyebár trendi. Valamit valamiért.
Anyagösszetétel: 95% poliészter, 5% elasztán
Ára: 4290 forintA Stradivariusban több állvány is roskadozik a cicanadrágoktól, a meglátogatott üzletek közül itt találtuk a legnagyobb mennyiséget és a legváltozatosabb színskálát. A képen lilában látható modell például a világos pasztell árnyalatoktól kezdve a karakteres lilákon és kékeken át feketéig mindenféle színben kapható, háromnegyedes és bokáig érő változatban egyaránt. Korrekt basic darab, normál alkaton feszül, de nem cuppan, a derékszabása arányos, viselni kényelmes. Aki viszont inkább a harisnyaszerű változatra szavaz, az ugyanennél a márkánál ilyet is talál. A harisnyás jelleget ennél a nadrágnál igencsak erősíti a hosszanti csíkos, apró lyukacsos minta. Előnyei ugyanazok, mint amiket fentebb, a Bershkából való modellnél már részleteztünk.  
Anyagösszetételek: lila: 95% pamut, 5% elasztán; szürke: 88% viszkóz, 8% poliamid, 4% elasztán
Árak:
lila: 2490 forint
szürke: 2990 forint


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés