free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bojkott a fehérneműboltok ellen

Borsa         Címkék: bojkott, fehérnemű, szaúd-arábia, társadalom 0 hozzászólás

Szaúd-Arábiában a nők csak férfi eladóktól vásárolhatnak fehérneműt. A megalázó helyzet megszüntetésének érdekében bojkottot indítottak.

Az iszlám törvények értelmében a nőknek nyilvános helyen a testüket szinte teljesen elfedő ruházatot kell viselniük. A ruha alatt azonban azt hordanak, amit akarnak, így akár szexi fehérneműt is. A fehérneműboltok viszont csak férfi eladókat alkalmaznak, így ha a nők ott szeretnének vásárolni, nincs más választásuk, mint tőlük kérni a bugyit vagy épp a melltartót. Mivel pedig az üzletekben nincsenek próbafülkék - lévén, hogy az iszlám kultúrában elképzelhetetlen az is, hogy egy nő akár csak egy függöny mögött levetkőzzön egy olyan helyiségben, ahol idegen férfiak is tartózkodnak - ezért a férfi eladótól kell tanácsot kérniük például a megfelelő méret kérdésében is. Ez a szituáció minden érintett számára kellemetlen, beleértve az eladót, a vásárlót, illetve az őt kísérő hozzátartozót is. Szaúdi nők egy csoportja most megelégelte ezt, és bojkottot hirdetett a fehérneműüzletek ellen.

"Bemegyek a boltba, vásárolok, aztán gyorsan távozom. Mintha csak valamilyen illegális dolgot művelnék" - számolt be tapasztalatairól a bojkott egyik résztvevője, Heba al-Akki üzletasszony. Egy másik résztvevő, Modie Batterjee elmondta, hogy a férje nem szívesen kíséri el őt fehérneműt vásárolni, mert nem tudja elviselni, hogy a felesége egy vadidegen férfi eladónak magyarázza, hogy milyen alsóneműre lenne szüksége.

www.foxnews.com, http?//webcenters.netscape.compuserve.com

A "másik oldal" sincs azonban elragadtatva a helyzettől. "Egyetlen nőrokonomnak sem engedném, hogy férfiaktól vásároljon fehérneműt. Ez túl zavarba ejtő" - jegyezte meg Husam al-Mutayim, egy fehérneműüzlet vezetője. Ironikus módon egyébként a boltokban azért nem dolgozhatnak női eladók, hogy azok nehogy kapcsolatba kerüljenek az ellenkező nemű kollégáikkal, illetve vevőkkel.

A fehérneműüzletek elleni bojkott, amelyhez eddig ötven nő csatlakozott, március végén indult és egészen addig tart, míg a boltok nem vesznek fel női alkalmazottakat.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés