free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gasztrofilm Antikvárium

Borsa         Címkék: ajánló, antikvárium, irodalom, könyv, tipp 1 hozzászólás

Antikváriumi sorozatunk negyedik állomásán nem sikerült minket lenyűgözni, és akkor már inkább az Ecseri felé vennénk az irányt. De persze akadt szép s jó is.

Van az az eset, amikor untig elég, ha egy üzlet korrekt weboldalt üzemeltet, mert abból nem dől az izzadtságszag és pedáns is. A Gasztrofilm Antikváriumnak igen jó az online felülete, lehet rendelést leadni, vásárolni. Azt persze nem tudhatjuk előre, hogy jobban is tesszük, ha így járunk el, a boltot pedig kifejezetten csak szükséges esetben keressük fel személyesen. Merthogy ott terjeng némi izzadtságszag. Na de nézzük az érme pozitív oldalát is, ugyanis van neki: feltehetőleg itt van Budapest legnagyobb szakácskönyvgyűjteménye (magyar és angol nyelvű is), illetve filmes szakkönyvekből is elég jól állnak, azaz nem véletlen a névválasztás, minthogy gasztrofilm. Utóbbi két témakör igen szépen csoportosítva áll a polcokon, amúgy pedig nagyobb a káosz, mint a New York-i tőzsde mindennapi nyitásakor. Konkrétan átláthatatlan az egész könyvsor, az ábécére nem figyeltek oda, amikor kipakoltak, és van két asztal is, amin ömlesztve található szépirodalom, fotós szakkönyv vagy éppen festményalbum.


Nézd meg a Gasztrofilm Antikváriumot!

Pedig kívül tetszetős a cégér és a kirakat is, ráadásul az ajtóra kipakoltak egy rekeszt (marketingfogás, azaz "gyere be!", bemegyek), onnan kétszázért vihető bármi, beleértve néhány bakelitet is, amiből ebben a maximum húsz négyzetméteres félszuterénben amúgy sem rossz az eresztés. Például Peter Gabriel "So" című, 1986-ban kiadott lemeze kifogástalan állapotú borítóval és lemezzel mindössze egy ezresbe fáj, ráadásul nem egy jugoszláv nyomásról van szó, hanem eredeti brit kiadásról.

Ezenkívül lehet még kapni egy rakat retró (sic!) holmit, például Albert kekszes dobozt vagy pirospaprika-tartót, posztereket, nem csoda, ha három, ott töltött perc után "ecseris" utánérzésünk van. A szépirodalmi kötetek között képtelenség kiigazodni, egy sor Kosztolányi mellett a polcon már Herman Wouk és Salinger is van, azaz rendszerről nem beszélhetünk. Na de mindegy, túl sokáig úgysem akarunk bent maradni, itt nagyjából annyi időt törődnek a vevővel, mint egy plázás divatüzletben a leárazás utolsó napján, bár a plázákban ez normális, itt viszont nem ezt várnánk.Lehet, hogy ez egy kivételes nap volt – de nem úgy tűnik –, és az eladó valójában egy bűbájos figura. Az árak amúgy rendben vannak, nincs elszállás, kétszáz és ezer forint között tulajdonképpen mindent megkapunk, és a különleges kiadványokkal sincs probléma, ha valami kétezret ér, akkor nem is kerül többe annál. De hangsúlyozom, az üzletben tartózkodni nem egy kellemes élmény, sem a rendszer, sem az eladó miatt, úgyhogy mi csak akkor megyünk oda, ha valami tökös indiai szakácskönyvre vágyunk angol nyelven vagy valami hasonló finomságra. Ja! És aki régi Filmvilágokat venne olcsón, az rohanjon, mert raklapszámra állnak. Ha viszont az Ecseri hangulatát akarjuk, akkor menjünk oda. Izzadtságszag ott is lesz, csakhogy ott nem zavaró, mert előre tudjuk, hogy van, és már odafelé ráhangolódunk.
 


A Gasztrofilmben ott rejlik a lehetőség, de mintha jó lenne nekik így, ahogy van, talán nem is akarnak változtatni rajta. De akármilyen is a kínálat, azon a csütörtök délutánon, amikor ott jártunk, a rendszertelenség, a kedvtelenség és az áporodott szag sajnos a vásárlás rovására ment. Ennyi.

Gasztrofilm Antikvárium
Kínálat: gasztro és film témakörökben 10/10, amúgy 10/6
Szakértelem: nem tudjuk, az eladó csak pötyögött a gépén, és egy szót sem szólt, kimenetelkor azt sem mondta, hogy viszlát.
Nyitva: hétköznap: 10–18h
1136 Budapest
Hollán Ernő utca 9. (az Odeon-Lloyd mozi mellett)
Web: www.gasztrofilm.hu

Sorozatunk korábbi részeiben a Szőnyi, a Betű és a Psyché antikváriumokban jártunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés