free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Miért vonzó a humorérzék?

Borsa         Címkék: humor, kapcsolat, kutatás, nők, párkeresés 0 hozzászólás

Angol pszichológusok arra próbáltak fényt deríteni, hogy a nők miért vonzódnak a jó humorérzékkel megáldott pasikhoz. Eláruljuk, mire jutottak.

Amikor egy nőnek nyilatkoznia kell arról, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a számára ideális pasinak, a válaszok között igen gyakran szerepel az, hogy az illetőnek jó legyen a humora. Ami persze - talán éppen emiatt - kissé közhelyesen hangzik. Angol pszichológusok azonban azt állítják, az igény nagyon is valós. "Elég átböngészni néhány társkereső hirdetést, hogy megerősítést nyerjen: a nők  jó humorérzékkel rendelkező potenciális partnereket keresnek" - mondta el a Daily Mailben Kristofor McCarty pszichológus, a témába vágó kutatás egyik vezetője, amely arra igyekezett fényt deríteni, hogy miért van ez így.

"Evolúciós szempontból az ok, amiért a nők humoros fickókat keresnek az, hogy a humor az intelligencia egyik jele, az intelligencia pedig lehetőséget ad a férfinak, hogy a megfelelő erőforrásokat biztosítsa a gyermekeinek" - magyarázta McCarty. "Azoknak a  férfiaknak, akik nem úgy néznek ki, mint Brad Pitt, ez adhat némi reményt" - tette hozzá. A szakember azért arra is figyelmeztet, hogy a humorérzék nem tévesztendő össze az erőltetett vicceskedéssel. "A humornak hitelesnek kell lennie, hogy intelligensnek ítéljék a férfit."A kutatók kíváncsiak voltak arra is, hogy vajon hogyan működik a dolog fordított viszonylatban: "Amikor egy férfi azt állítja, hogy jó humorérzékkel rendelkező nőt keres, az alatt valójában azt érti, hogy a nő nevessen a viccein."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés