free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szerenád

HT         Címkék: irodalom, kommunikáció, romantika, szerenád, válság 0 hozzászólás

Párzási játék, erotikus célzás vagy középiskolai búcsúztató – a szerenád sokoldalú kommunikációs forma. És Hímtagunk szerint még mindig rém romantikus.

Mindenki tudja, hogy a szerenád az ember egyik párzási rituáléja, mint az állatoknál a násztánc, meg hogy a szerenádos lánykérés tökös dolog. Viszont ha valaki dalban kéri meg a kiválasztottja kezét, akkor illik érthetően énekelni, vagy inkább a prózázást választani a dalolás helyett. Azt is mindenki tudja, hogy nemcsak stabil kapcsolat reményében ér egy pasinak a kiválasztott csaj ablaka alatt szerenádozni, hanem hirtelen felindulásból és csábítási szándékból is.Annak ellenére, hogy a szerenádozás megtalálható a ballagó diákok szokásai között is, de azt azért mindenki tudja, hogy az első szerenádok erős szerelmi felindulásból és kedveskedési szándékkal elkövetett, alulról szervezett, esetleg eseti akciók voltak, afféle underground improvizációk vagy polgári életképek. És még a XVIII. század kultúrtörténetét kevésbé ismerő romantikus filmeket kedvelők is tudják, hogy gyertyát gyújt viszonzásul az, aki szívesen fogadja az éji zenét. Egyébként most nem fontos, hogy a szerenádozás városi folklórját valóban Mozart emelte-e a mainstreambe, mert a komolyzene híveinek legnagyobb örömére manapság a szerenádok a szabadtér mellett, nemcsak a hangversenytermekben, hanem a vendéglátó-ipari egységekben is felcsendülnek. Ja, és nem csak éjjel. Mondjuk azt nem ér Mozart nyakába varrni, hogy a csajok azért vágynak arra legalább egyszer az életükben, hogy megverekedjenek értük a pasik, vagy hogy szerenádozzanak nekik, mert megírta a kis éji zenét.
 
Kultúrtörténeti hagyományok ide, udvarlási mémek oda, de manapság a szerenádozás, vagyis amikor egy pasi dalban mondja el a csaj iránti vágyait, romantikus cselekedetnek számít. Ennek ellenére alap, hogy a szerenád az ember egyik párzási játéka, és egy szerenádnak lehet erotikus töltete is, és egy pasi simán énekelhet a kiszemeltje ablaka alatt azért, mert dugni akar. Szerenádozni ér felhangosított autósmagnóval is, bömböltetve mondjuk a Highway to Hellt, vagy simán felkérhető és/vagy kibérelhető egy menő DJ vagy egy gitáros vagy egy fúvós szekció, de akár nagyzenekari kíséret is. A lényeg az üzenet. Ennek ellenére a gazdasági világválságra való tekintettel még a legmeghódítandóbb csaj is megérti, ha takarékossági okokból és az ország érdekében kis költségvetésű szerenáddal lepik meg. Egy fahangú és botfülű szerenádozni vágyónak sem kell elkeseredni, mert írhat egy verset, amit elszavalhat a kiválasztott csaj ablaka alatt. Ha meg versfaragásra is alkalmatlan az illető, akkor válogathat a világirodalmunk remekeiből.Sajnos a gazdasági világválság hat az irodalomra is, olyannyira, hogy itthon elmarad például a versünnep, de ennek ellenére egy költemény, még ha nem saját tollból is való, így válság idején is az egyik legolcsóbb szerenádeszköz, mert egy olvasni tudó illetőnek nem kerül pénzébe megtanulni egy verset. Sőt egy költemény memorizálását nem bünteti semmiféle törvény. És szerencsére ott még nem járunk, hogy bólogatós zsiráfot kell ragasztani minden olyan illető fejére, aki megtanul egy verset, és azt mondjuk el is szavalja nyilvános helyen. Ennek ellenére, ha nem saját verset szaval a szerenádozó, akkor a biztonság kedvéért nem árt olyan verset és/vagy dalszöveget választani, aminek már lejárt a védelmi ideje, például azért, mert akkor már szabadon felhasználható a joga, ha esetleg arra járna egy pénzügyőrkommandó vagy egy csendbiztos. Mondjuk megnézném azt a bíróságot, amelyik csak azért ítél el egy illetőt, mert az előadott egy költeményt egy forgalmas útkereszteződésben vagy a kiszemelt csaj ablaka alatt.Persze minden pasiban elveszhet egy költő, és minden csajból lehet múzsa, de alkotói válságban szenvedő botfülű és fahangú szerenádozni vágyó pasiknak szigorúan hajnali szerenádhoz ér betanulni ezt a verset, és ér az aktuális kiválasztott keresztnevét mondani az Annuska helyett. És mondjuk sikeres szerenád után, azaz amikor sikerül bejutni a kiválasztott csaj lakásába, ér elárulni, ha esetleg a kiválasztott nem tudná, hogy idegen tollal ékeskedtünk. És ér elővenni egy diavetítőt, meg ezt a filmet, és ér töredelmesen bevallani, hogy a szerenádunk szövegét nem mi írtuk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés