free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Masszív cipők nyomában

Borsa         Címkék: ajánló, cipő, divat, talpbetét, tipp 2 hozzászólás

Aki kényelmes és mutatós cipőre vágyik, annak jelesre kell vizsgáznia kompromisszumkészségből. Megpróbáltunk felkutatni vállalható darabokat.

Borsamunkatárs szemrehányást tett Borsastylistnak, ugyanis úgy véli, nem igazán gondolnak azokra a csajokra, akik masszív, teljes mértékben hordható cipőkre vágynak. Elege lett a sok tűsarkúból és teljesen lapos balerinából, ugyanis egyiket sem bírja a lába hosszú távon. Viszont nem szeretne kimondottan csúnya lábbeliket sem hordani, csak azért mert azok a kényelmesek. Ezért stylistunk ezen a héten megpróbálkozott a lehetetlennel, és olyan cipőket gyűjtött össze, amelyek első ránézésre bírják a strapát, mégsem csak sötétedés után vállalhatóak.


Nézegess masszív cipőket!

Borsastylist, ismerve a hazai boltok kínálatát, már az elején jó adagnyi ellenérzéssel látott neki a beszerzőkörútnak, ugyanis itthon jelenleg úgy áll a helyzet, hogy léteznek a csinos és sokszor akár kényelmetlen, valamint a hordható, de vállalhatatlanul csúnya cipők. Persze a cipőkérdés korántsem ennyire szélsőséges, de kétségkívül rázós ügy, és sajnos nagyon nehéz megtalálni a megfelelő cipőt, ugyanis azok a darabok, amelyek minden, Borsamunkatárs által felállított kritériumnak megfelelnek igen rondák, tehát egy cipő vagy kényelmes, vagy szép, és a hazai kínálatot elnézve nagyon úgy áll a helyzet, hogy nem igazán van arany középút. A most következő cipők, ugyan nem minden esetben nyerték el Borsamunkatárs tetszését, mégis olyan darabok, amelyek egész napos hordásra is kényelmesek, mégsem kell takargatni őket.

Sportos darabok

A tuti megoldás ebben az esetben nyilván a hagyományos sportcipő lenne, ami gondosan ki van belülről párnázva, és a bokát is tartja, az ilyen fazon viszont bármennyire fájó is, csak a futópadon mutat igazán jól. Alternatív megoldásként szóba jöhetnek a bőrből vagy bőr és szövet kombinációjából készült, úgynevezett utcai sportcipők, amelyek koránt sincsenek annyira jól kiképezve belülről, mint a hagyományos fazonok, mégis gond nélkül hordhatóak egész nap.

Fekete, belül barna – BOSS
Fekete alapon barna virágos – Vagabond
Fehér – Tisza
Fehér talpú fekete balerina – MEXXFontos, hogy a cipőnek mindig pont akkorának kell lennie, mint a láb, ugyanis még a bőrből készült lábbelik sem tágulnak hosszában, ha pedig valaki talpbéléssel szeretné még komfortosabbá tenni, akkor érdemes a talpbélés méretétől függően egy számmal nagyobb cipőben gondolkodni. A kényelmes cipő másik fontos kritériuma, hogy a lábujjak ne legyenek összeszorítva, ezzel kizártuk a sorból az összes hegyesebb orrú lábbelit. Ha viszont végképp nincs más megoldás, akkor jöhetnek a sportcipők, de arra figyelni kell, hogy utcai fazont válasszunk, már jó néhány márka gyárt teljesen vállalható darabokat, viszont ezektől felesleges azt várni, hogy kellően kecsesek lesznek a lábon. Aki sportos balerinára vágyik, annak a teli talpú, de nem túl magas sarkú darabok lesznek a nyerők, a néhány centis sarok vagy talp kicsit megemeli a bokát, és nem lesznek annyira megterhelve a lábak, mint egy teljesen lapos lábbelinél.

Elegáns, de kényelmes

Ez már jóval nehezebb kérdés, mint kényelmes sportos fazonokat találni, hiszen a legtöbb elegáns cipőnek van jó néhány centis sarka, és akkor a lábujjak sanyarú helyzetéről még nem is esett szó. A magas sarokhoz általában vékony talp párosul, kivételek ez alól a platformcipők, de ezek csak hatcentis sarokmagasság felett mutatnak jól, ami csak harcedzett olvasóknak ajánlunk nyugodt szívvel. A vékony cipőtalp pedig igen kellemetlen perceket tud okozni a viselője számára, ugyanis néhány órán belül a talp menthetetlenül elkezd sajogni, és ilyenkor nincs az a csodaszer, ami orvosolni tudná a problémát. Ezért aki kényelmes és mégis elegáns fazonban gondolkodik mindig számoljon azzal, hogy minél magasabb egy cipő sarka, annál jobban fog fájni a talp.

Rózsaszín – Vagabond
Lukas orrú fekete – Buffalo
Lukas orrú fa talpú – Buffalo
Fehér magas sarkú - BronxAz ideális magasság ebben az esetben három és öt centi között van, és az is fontos, hogy a cipő talpa legalább félcentis vastagságú legyen. A kényelem fontossága miatt a hegyes orrú cipők szintén ki vannak zárva a versenyből, ugyanis ezek hosszútávon csak azok tudják viselni, akiknek kellően vékony a lábfejük. Mindenki másnak maradnak a kerek vagy nyitott orrú cipők – a mostanában divatos lábujjvillantós darabok elsőre talán szokatlanok lesznek, de ennél a fazonnál csak szokás kérdése az egész. Csakúgy, mint a balerináknál, a teli talpú darabok itt is jó esélyekkel indulnak, ugyanis elég néhány centi, és a lábuk korántsem lesz annyira megterhelve, mintha teljesen lapos cipőben sínylődnének egész nap. A kényelmes, de elegáns cipők másik sarkalatos pontja a sarok kiképzése. Az az ideális cipő, amelynek nem túl kemény, de nem is túlságosan puha a kiképzése, ugyanis csak ezek tartják a helyén bokákat. Ha túl kemény a sarokrész, akkor a lábunk jó néhány vízhólyaggal fogja megbosszulni az ellene elkövetett merényletet.

A kompromisszumos megoldás: talpbélések

A talpélésekről sokan elfeledkeznek, pedig sokat javíthatnak a helyzetünkön. A különböző, komfortérzetet fokozó betétekről már beszéltünk korábban is. A túlságosan lapos cipők okozta kellemetlenségekre gyógyír lehet egy vastag sarokbetét, ami azoknak különösen fontos, akik erősen a sarkukra lépnek. A másik megoldás a féltalpbélés, ez csak annyiban különbözik a teli talpú változattól, hogy az elejét nemes egyszerűséggel levágták. Ez a megoldás elsősorban elől nyitott cipőkhöz lesz jó megoldás, ugyanis nincs annál rosszabb látvány, ha a cipő orránál kikandikál a talpbélés.

Féltalpbélés, lúdtalpbetétes bélés - Vagabond
Sima talpbélés, sarokemelő - SalamanderAz a jó betét, amelynek van lúdtalpbetéte, ugyanis ez nem engedi elkényelmesedni az ember lábát, ugyanis a lúdtalp nemcsak látvány szempontjából rossz, hanem súlyosabb esetekben igen fájdalmas is tud lenni. Azoknak sem kell aggódni, akiknek a cipőjébe már nem fér be kiképzett talpbélés, egy teljesen lapos bélés is segíthet a helyzeten, de ettől azért csodát senki ne várjon.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés