free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rejtélyes ínygyulladás

fogorvos@borsa.hu         Címkék: fogorvos, ínygyulladás, probléma, szakértő, tanács 1 hozzászólás

Jó volna, ha a szájhigiénia és a rendszeres fogászati ellenőrzés a mindennapi életünk része volna. Ezért lett a Borsának fogorvos szakértője is. Lehet kérdezni.

Fogorvos szakértő

Ajánló

Fogorvos, szájsebész szakértő a Borsán!

Foga van mindenkinek (jó esteben), ergo problémája is, legyen az esztétikai, vagy egészségügyi. Az SZTK rémuralma után számtalan klinika és fogorvos kínálja termékeit - tömések, fogfehérítés, porcelán héjak - de hogy mi alapján válasszunk, vagy mire is van igazából szükségünk, az kemény dió. Ha van kérdésed, írj a Borsa fogorvosának, Dr. Losonczy Levente, fogszakorvosnak. 

 

Itt tudsz kérdezni: fogorvos@borsa.hu


Fogorvos szakértőnk nem a frissen diplomázott generáció tagja, és mivel több, mint 10 évet praktizált Németországban, sok tapasztalattal rendelkezik, és mint szájsebész, a bonyolultabb esetekre is tud válaszolni.

 

Kérdezzétek!

Üdvözlet!  

Én egy borzasztó problémával küzdök, mióta élek, az ínyem sajnos minden apró dologtól begyullad. Gyerekkoromban le is égették, mert csak így tudták rendbe tenni. Mindig rendszeresen járok a fogászatra, de az orvosom azt mondja, hogy ezen nem lehet javítani.

Rendszeresen eltávolítja a fokövet és ecseteli a fogínyt, de sajnos nem javul. Engem ez azért zavar, mert mindig tisztán tartom a számat is, már nagyon sokféle fogkrémet és öblögetőt kipróbáltam, de változás semmi. Egyébként már más orvost is megkérdeztem, de azt mondják, ez együtt jár az öregedéssel. Ha tud valamit tanácsolni, szívesen venném.

Köszönettel: Rózsa

Kedves Rózsa!

Véleményem szerint nincs az a krónikus gyulladás, amit ne lehetne megszüntetni. Az ínygyulladások hátterében vagy baktériumokat kell keresnünk, vagy pedig a fogak nem megfelelő terhelését.

Elképzelhetőnek tartom, hogy önnek íny alatti fogköve van, és ebből adódik a problémája. Ezt nagyon sok helyen nem távolítják el – mechanikusan, az íny feletti fogkőtől szabadítják meg a pácienst. A fogkő viszont nemcsak a látható részeken termelődik, hanem a fog és az íny közötti kis résben is megtelepszik, és ha nem távolítják el időben, akkor a benne táptalajt lelő baktériumok burjánzásra késztetik az ínyt. Ez azért probléma, mert az íny vérzékeny, sérülékeny lesz, és a fogkő miatt nem tud megtapadni a fogon, elválik tőle, és a folyamat tovább fokozódik, azaz a fogkő egyre mélyebbre és mélyebbre tud terjeszkedni, több milliméter mély tasakokat létrehozva. (Ez az ínysorvadás kiváltó oka is, hiszen sokszor az íny elhal, visszahúzódik a gyulladás miatt, és a csontszint is követi, a fognyakak láthatóvá válnak, a fogak kilazulnak.)

Ezt a problémát egy ultrahangos készülékkel lehet megoldani, az Ön esetében sajnos csak érzéstelenítésben. Tudnia kell, hogy a beavatkozás nem fájdalmas, csak a nap hátralevő részben nem szabad enni, és az összes tünet megszűnik. Megfelelő szájhigiéniás kezelés esetén végleges megoldást jelent.

Mi van akkor, ha nem ez a probléma? A tünetek utalhatnak cukorbetegségre, autoimmun betegségre, hormon problémákra, illetve fémallergiára. Van Önnek fém alapú pótlás a szájában? Könnyen lehet, hogy szervezete érzékeny rá és folyamatos irritációnak van kitéve általa a nyálkahártya és az íny.

Az öregedésre sok mindent rá lehet fogni, de ezt a fogalmat mi nem ismerjük, hiszem, hogy az ön gondjára is van megoldás. Néhány próbát mindenesetre megér, remélve, hogy megszűnik ez a régóta tartó kellemetlenség.

Üdvözlettel:

Dr. Losonczy LeventeLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés