free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A forró tea is árt

Borsa         Címkék: egészség, irán, kutatás, rák, tea 0 hozzászólás

Iráni tudósok legújabb kutatásai szerint nem csupán a dohányzás, illetve az alkoholfogyasztás okozhat nyelőcsőrákot, hanem a teaivás is.

Mindezidáig azt hittük, hogy a forró tea nem nagyon árthat az egészségünknek, sőt. Iráni tudósok azonban azt állítják, hogy nagyon is ártalmas lehet: nyelőcsőrákot okozhat. A brit Medical Journal című szaklapban megjelent tanulmányban az áll, hogy a 70 fokos vagy annál melegebb tea rendszeres fogyasztása nyolcszorosára növeli a nyelőcsőrák kockázatát a 60-65 fokos vagy annál hidegebb ital fogyasztásához képest.

Reza Malekzadeh és kollégái a Teheráni Orvostudományi Egyetemen háromszáz nyelőcsőrákos, illetve közel hatszáz egészséges férfi és nő teafogyasztási szokásait vizsgálták. A résztvevők mindannyian az észak-iráni Golestan megyéből származnak, ahol a világon az egyik legmagasabb a nyelőcsőrákkal küzdők aránya, míg a dohányzás, illetve az alkoholfogyasztás - melyeket hagyományosan okolni szokás a nyelőcsőrákért - rátái alacsonyak. Az önkéntesek szinte mindannyian naponta legalább egy liter teát fogyasztanak.Kiderült, hogy azok körében, akik általában a forrástól számított két percen belül kortyolni kezdik a teát, ötször gyakrabban fordul elő rák, mint akik legalább négy percig vagy annál tovább hagyják hűlni. A kutatók még dolgoznak a pontos magyarázaton, hogy miért is okoz rákot a túl forró tea, ám valószínűsítik, hogy a folyamatot a nyelőcsövet ért rendszeres égési sérülések indítják el.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés